foto

Gwendoline Christie

  • nar. 1978
    Sussex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Táto takmer dva metre vysoká britská herečka sa narodila na samote blízko horského hrebeňa South Downs v južnom Anglicku. Ako dieťa bola poloprofesionálnou gymnastkou, avšak kvôli zraneniu chrbtice bola nútená túto kariéru opustiť a začala skúšať šťastie v hereckej brandži. Úspešne ukončila školu Drama Centre v Londýne, kde tiež našla svojho mentora – herca, spisovateľa a divadelného režiséra Simona Callowa.

Medzi Gwendolinine divadelné úlohy patrí napríklad Kráľovná v Shakespearovej hre Cymbeline. Jej prienikom do sveta filmu sa stala drobná úloha vo filme Terryho Gilliama Imaginárium Dr. Parnassa (2009).

Zlom v jej kariére však prišiel v roku 2011, kedy bola obsadená do seriálového hitu televízie HBO Hra o tróny. Herečka sa zhostila dôležitej postavy bojovníčky Brienne z Tarthu, tvrdej a spravodlivej ženy, avšak často vysmievanej kvôli jej výške a mužským rysom.

Matej "Macejko" Vojtko

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Darkest Minds
2017 Star Wars: Poslední z Jediů
2016 Naprosto dokonalé
2015 Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
Star Wars: Síla se probouzí
2013 The Zero Theorem
2010 The 7 Ages of Britain Teaser (TV film)
2009 Imaginárium Dr. Parnasse

TV seriály

2017 Na jezeře (TV seriál)
The Battle of the Mothers (S02E06)
Who's Your Daddy? (S02E05)
Birthday (S02E04)
další epizody (6)
Hra o trůny (TV seriál)
Za zdí (S07E06)
Válečná kořist (S07E04)
Za bouře zrozená (S07E02)
další epizody (4)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Nikdo (S06E08)
Vrata (S06E05)
Kniha cizince (S06E04)
další epizody (5)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Dar (S05E07)
Zabij chlapce (S05E05)
další epizody (6)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Děti (S04E10)
Drozd (S04E07)
První svého jména (S04E05)
další epizody (6)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Cesta vzhůru (S03E06)
další epizody (7)
2012 Wizards vs. Aliens (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Muž beze cti (S02E07)
další epizody (7)

Dokumentární

2010 Seven Ages of Britain (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace