Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 natočil český režisér Tomáš Vorel starší snímok "Inštalatér", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu svojrázny herec Jakub Kohák. Keď som si ho pozrel, tak som sa sám seba pýtal, že o čom to vlastne bolo. Zdanlivo úplne o ničom. V podstate nevýrazný príbeh dedinského, zajakajúceho sa štyridsiatníka, ktorý žije v rodinnom dome s matkou, chlastá prvú ligu a opravuje ľuďom hajzle. Čo to je?! Ale akosi som to nemohol dostať z hlavy. Takže musím uznať, že to vo mne zanechalo divácky dojem. Jednoduchosť tohto filmu je jeho devízou. Tiež aj kohákovské herecké kreácie Jakuba Koháka tomu zvyšujú kredit. Ja tie tri hviezdičky tomu dám. *** ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Moc si s tímhle filmem nevím rady. Chtěl jsem, aby se mi líbil, ale cením si ho jen za to, že se v Česku snaží si razit svou cestu. Prezentuje se jako komedie, nechápu proč, vzhledem k tomu, že z něj padá slušná depka a Kohák se fakt snaží, ale ta role je v jeho podání dost plochá, rozhodně plošší než v rukou schopnějšího herce. Plejáda herců kolem něj je moc velká a dost tříští děj, prostor má pořádně snad jen Holubová a celé to tak nějak pomalu a předvídatelné vyšumí. Ale je tam potenciál, ať jen nekritizuju. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kohák je momentálně asi největší bavič v Česku. A navíc je to Sparťan. Takže návštěva kina byla samozřejmostí a myslím, že to nezklamalo. I když, přál jsem si, aby to bylo nahláškovaný o něco víc. Vorel to měl vymyšlený ale jinak. Hodil do toho pár dramatickejch zvratů, což tu komediálnost občas zbrzdilo, ale jinak to bylo na takový úrovni, aby to pobavilo jak mladý, tak starší. A to třeba i 10x, což poslední dobou u českejch "komedií" nebývá zvykem. Klidně bych na to koukal i o půl hodiny dýl. A Gabriela Hecl? Že by startovala novou hereckou kariéru mimo youtube. Prostoru sice moc nedostala, ale scénku místo čmouda bych si s ní střihl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale buď měl Vorel přitlačit na dramatickou rovinu a komediii ponechat jen na bázi prvků, anebo to udělat naopak. Takhle film přešlapoval napůl cesty, aby se místy jen nerozhodně nakláněl na tu či onu stranu. Po herecké stránce solidní a byť Koháka příliš nemusím, pokud tedy zrovna nechytá za Houslice, tak tady mi seděl. Holubová pak zahrála to co měla a zamrzí málo využitá dvojice Budař-Čtvrtníček. Lepší průměr, který vidím jako lehce promrhanou příležitost. 60% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který kdyby nikdy nevznikl, nic by se nestalo. Nic nesděluje, zabývá se banalitami, nijak neuráží. Leda snad že tuchlovické vidláky podává podstatně sympatičtěji, než jsou - i ten Budařův rasistickej dělňas nevypadá jako zavrženíhodná kreatura. To je hloupý, protože postavy jako on hloupý jsou. A ostatní mu přitakávají - takže v tom jedou s ním. Kupodivu mi ani nevadil Kohák, což je snad jednou jedinkrát za celou jeho zbytečnou kariéru, a dokonce jsem určité zalíbení našel ve Čtvrtníčkově postavě, což se mi teda s jeho rolemi moc často nestává (a navíc ve filmu píchá Báru Polákovou, která i těhotná v plavkách vypadá nádherně). Daleko horší je karikatura matky v nereálném poddání Evy Holubové (říkám to pořád, Holubová není dobrá herečka, fakt ne, jen má občas štěstí na postavy, ale sama o sobě hraje mizerně) a dalších vedlejších postav, ze kterých se scénář, jinak dialogově zajímavý, byť na dramatické scény banální, snaží dělat tak obyčejné lidi, až jsou neobyčejně neexistující. Zase to pitomý tlačení na pilu. Skrz sociální apel diváka napadne Díra u Hanušovic, skrz hlavního hrdinu zase Václav, ale obojí jsou pdstatně lepší filmy. O trapasech, jak se o osudu dvou vedlejších postav referuje (Ty to nevíš? No přece on/ona...), se radši nezmiňuju, nebo hodnocení ještě srazím, tenhle typ berličky fakt nesnesu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • „Režisér Tomáš Vorel to psal přímo na mě. Seznámili jsme se u filmu Vejška (2014). A on poznal, že jsem vynikající chlap, skvostná individualita a člověk s velkým Č. Takže už se mu to psalo samo. Scénář je moc hezký, byl jsem nadšený. Vlastně se ta role dostala ke mně, ne já k ní,“ řekl Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Scéna, kde chlapec udrie Barunku (Maruška Page) po hlave francúzskym kľúčom, sa natáčala s napodobeninou kľúča z tvrdenej gumy oblepeným molitanom. Asi po piatich ranách režisér nariadil pauzu, lebo malá herečka už mala slzy na krajíčku a jej matka chcela natáčanie zastaviť. Scénu nakoniec natočili až na dvanásty pokus. (Raccoon.city)
  • Jelikož se natáčelo v suchém a parném létě 2015 a bylo potřeba záběrů v dešti, povolali filmaři jednotku dobrovolných hasičů ze sousední vesnice Žiliny, která déšť vytvořila. (Krata21)

Reklama

Reklama