Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

hladass 

všechny recenze uživatele

Tvl, jsem v šoku... Po několika zrůdnostech od Boty a kurevsky nepodařeném restartu od Garcii, zde máme další kus z pekelnické série... A ono to dopadlo o něco lépe, než jsem čekal... Ano, Pinheada už nehraje Doug Bradley, ale Taylor se s ikonickou rolí popasoval docela dobře, takže Collinsova zrůdná fraška může být zapomenuta... Ale k filmu... Začátek je parádní, hnusný, špinavý s kapkou očekávaného gore a trochou prostoru pro cenobity a očekávání se najednou zvětšila... Bohužel prostřední pasáž, silně inspirována pátým dílem, Infernem, je naprostá ztráta času, nudná a předvídatelná detektivka, opět s pár light gore scénami, sem tam nějakým cenobitou a dokonce i Pinheadem... Člověk začíná usínat a kurvovat nad pohřbeným potenciálem filmu... A najednou zde máme závěrečnou desetiminutovku, ve které se Pinhead opravdu rozjede, řetězy lítají vzduchem, trhají lidské maso na kousky a dokonce i to andělské... Tvůrci dají vzpomenout na první dva díly a znalý divák si najednou říká, tvl, ono to není vůbec špatné... Dokud nepřijde poslední minuta, který veškerý dobrý dojem opět spláchne do hajzlu... Suma sumárum, Judgment není úplně špatný horor, v rámci série taky nepropadl a nebýt poslední zkurvené minuty, šel bych s hodnocením klidně i výše... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tejto série už vlastne nič nečakám a každú časť viac-menej vopred pokladám za blbosť, no napriek tomu sa na to vždy teším, lebo viem, že sklamať ma to nemôže. Iba prekvapiť. Toto neprekvapilo. Nápad o spovedi a poslednom súde sa mi zdal celkom zaujímavý, no žiaľ nevyužitý, pretože väčšinu stopáže tak či tak zaberali iba nezmyselné detektívne drísty a nekonečné pátranie. Námet to trochu čerpá najskôr z piateho dielu Inferno, ten mal však pestrejší scenár a lepšiu atmosféru, tuto to nefunguje. Je zbytočné čakať nejaké poriadne gore, bolo toho naozaj minimum. Na rozdiel od predchádzajúcej toxickej „deviatky“ sa tvorcovia posnažili aspoň na maskách, a Pinhead konečne nevyzeral ako smiešna karikatúra. Priestor však dostal až v záverečných minútach. Na Cenobitov sa tvorcovia vykašľali úplne, boli tam len ako pozadie. Najlepšia je úvodná 10-minútovka, ktorá vyzerá naozaj nádejne, potom to už išlo z kopca. Čakal som, kedy sa kocka otvorí a celé sa to rozbehne, k čomu síce napokon dôjde, no žiadne výrazné zlepšenie sa nekoná. Celkovo sa mi to nepáčilo, vyložene odpad to síce nie je, ale je to nuda. Ak to porovnám s ostatnými časťami, tak asi 2-3 boli horšie, čo nie je veľmi povzbudivé. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po tom poslednom "Revelations" pokračovaní nebola latka v Hellraiser sérii nastavená práve vysoko, takže bolo v podstate jasné, že toto musí dopadnúť lepšie. Nie je to samozrejme Hellraiserovská top liga, ako (podľa mňa) boli 1, 3 a 5, ale je to obstojné pokračovanie, ktoré má kvôli nižšiemu rozpočtu určitý špinavý, miestami až undergroundový look, ktorý sa mu však vcelku hodí. Je to temné, má to Hellraiserovskú atmosféru, Pinhead je vydarený a takisto aj nové - pôvodných cenobitov tentokrát zatieňujúce - kreatúry. Režisér sériu dobre pozná, veď na nej pracoval na maskách, efektoch a gore, takže z tohto ohľadu je to vážne pecka a mne to vlastne sedelo celkovo, možno po opakovanom zhliadnutí zvýšim aj hodnotenie... Po opakovanom zhliadnutí nielen tohto, ale aj celej série nakoniec hodnotenie nezvýšim; 3* sú tak akurát a pridávam aj osobné hellraiserovské poradie ;-) H1, H3, H5, H2, H4, H6, H10, H8, H7, H9. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Pinhead je má nejoblíbenější horrorová postava. Přeobsazení v předchozím díle mě mrzelo, Doug Bradley se nevrátil ani v tomto díle, ale musím uznat, že zde je Pinhead Bradleymu podání i vzhledu docela podobný. Hellraiser má již tolik dílů, že mi ke spokojenosti stačí vlastně již jen Pinhead a létající řetězy. A obojí je i tady. Kupodivu Pinhead dostal v závěru i dost prostoru a jeho vypořádání se s jednou mýtickou bytostí je až radost sledovat. Zápletky Hellraisera se postupně vydaly svým vlastním směrem. Tohle je tak trochu podobné pětce a nevím proč, ale cítil jsem v tom trochu Silent Hill, asi tím prostředím a některými postavami (proč, sakra, musí být řezník vždycky tlustý prase?). Vzhledem k tomu, že již dlouho od Hellraisera (kromě Pinheada a létajících řetězů) moc neočekávám, nedochází ke zklamání. Předchozí díl mě dějově i zaujal, tohle mě zaujalo tou temnější a krvavější stránkou (vak pro pejska super). Takže zklamaný nejsem, znechucený taky ne, ale ani nijak nejásám. Protože Pinhead a řetězy. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Rozpočet chudých 350 000 USD. Takže jen o fousek více než v minulém díle, ale rozhodně to není nejhorší díl. První desetiminutovka svou nechutností a zpracováním pěkně navnadila na "zvrácenost a nechutnost". Poté přišla detektivní a vysvětlující část. Konec na Pinheada standartní. Tunnicliffe na to šel fikaně a malá podobnost Inferna z toho cítit je, škoda že neumí atmosféru, jelikož tu to nemělo téměř žádnou. Stopáž krátká, takže to nestihlo ani nudit. A dle konce usuzuji, že to mělo být rozloučení s Pinheadem, tím že ho vyloučili do reálného světa. Tak snad někdy solidní remake, nebo už úplný konec. Tento díl mě ani nenadchnul, ale ani nesklamal. Dle hodnocení zde jsem to čekal mnohem horší. // 40% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)

Reklama

Reklama