Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (307)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Příjemné, odpočinkové středoškolské drama, které se na sílu nesnaží být vyhroceným dojákem, na druhou stranu práce s emocemi diváka tady nějaká přece jenom je. Potěší zajímavé postavy, místy povedené vtipy, kvalitní obsazení herců, pár známých tváří z 13 Reasons a dostatečný nadhled, aby si film diváka získal. Já, Simon na rozdíl od jeho ostatních bratříčků stejného žánru nezkouší diváka citově vydírat ani zasadit na konec nějakou finální pointu, a právě v tom je možná jeho výhoda a díky tomu působí tak pohodově. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Skvelý soundtrack a výborné herecké výkony. Dva veľmi dôležité faktory, bez ktorých by film vôbec nefungoval a pôsobil by strašne pateticky. Našťastie to však natočili schopní filmári a zahrali si v tom dobrí herci, takže aj keď som postrádal akési silnejšie emócie, silnejšie vibrácie a jednoducho silnejšiu výpoveď, nejakého veľkého emocionálneho diela som sa síce nedočkal, ale zato som sa pre zmenu príjemne bavil. Pekný feel good príbeh, ktorý nikoho nepohorší. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nedivila bych se, kdybychom o Simonovi uslyšeli příští rok na Oscarech, fakt na to má. A já budu mít aspoň komu fandit. Nejenže je to svižně natočený film (se skvělým výběrem hudby), který mě nejednou rozesmál (od popkulturních narážek přes neskutečně zábavného tatínka v podání Joshe Duhamela), ale skutečně má co říct a přiměje člověka o daném tématu trochu přemýšlet. Všichni herci jsou výborní, a to i přesto, že některé postavy byly možná navíc (např. Mr. Worth, ale pravda je, že jeho výstupy byly brilantní). Čekala jsem v jednu chvíli trochu jiný konec, ale s tím, jak to nakonec dopadlo nemám problém. Knihu jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat, ale přidám si jí na seznam, knih, které si musím koupit. Po přečtení možná tu jednu hvězdu ještě přidám. 8/10 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dost mě naštvalo, že film vyzývá k toleranci a pochopení, aniž by z něho nějak vyplynulo, že by Simon Martinovi odpustil. Přitom to byl vlastně jenom nevyrovnaný naivní chudák. Nakonec mi byl sympatický víc než Simon. Tvůrci to totiž strašně přehnali. Z pohodového pozitivního filmu, udělali ke konci přeafektovaný kýč ze zábavného parku. Klíšé, klišé, klišé! A to není nic proti gayům. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo příjemné překvapení. Na projekci jsem šel s pocitem, že uvidím průměrné klišé, které ani nepotěší ani nerozesmutní, takový klasický průměrný film. Nicméně k mému překvapení se nuda rozhodně nekonala. Plno humoru a snad i smysluplného děje. K tomu možná budoucí generace nových herců na platně, která obstojně zahrála. Snad jen údernější hudební podtext tomu chyběl. S překvapením mohu konstatovat, že doporučuju. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)
  • Herec, který nebyl před uvedením filmu oznámen, je představitel Bluea. V průběhu natáčení nebyly zvěřejněny žádné fotky, které by jej mohly fanouškům knižní předlohy prozradit. Jde pravděpodobně o napětí, které se odehrávalo i v samotné knize, kdy se nevědělo do poslední chvíle, kdo Blue je. (Reesam)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama