Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon se setkává s Theonem, zatímco Daenerys útočí na Lannistery. Arya přijíždí na Zimohrad, kde se setkává se Sansou a Branem. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5* tak toto už hej, toto bola pecka. Prvá polovica nemastná neslaná strategická odrhovačka (nie zase až tak úplne nudná) sa však rýchlo presunula na frontu kde sa pár Lanisterovských cínových vojačikov pustilo do bitky s celým khalasarom a drakom. To bolo peklo!!! efekty boli fantastické, lepšie ako mnohé iné komerčné hollywoodske trháky. Fakt, čo sa týka tohoto, dole klobúkom. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé vidíme draka v Západozemí v akci a nejde si nestěžovat na bravurně zvládnutou ohnivou bitvu, kterou můžeme srovnávat s Černovodou, možná i lepší. Arya ukázala, co za ku*evskou badass je, a Malíček má v kalhotech plno. Problémem je u tohoto dílu příliš krátká doba, dostaly jsme hype, který byl prakticky hned v zárodku utnut. ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda dělá spoustu věcí dobře. Především na nic nečeká a seká jednu důležitou událost. Propojování jednotlivých postav a dějových linek se ještě prohlubuje, vztahy a dynamika mezi postavami nabírají úplně nových podob a závěrečná bitva je vyloženě potěchou pro oko. Napětí se šponuje, očekávání roste, a čtvrtá epizoda zvládá bez problému jak odvyprávět podstatnou část děje, tak navnadit na další epizodu. Celé rozsáhlé dojmy zde. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to moc dlouhý, je to moc krátký, jenom se tam mluví, nemluví se tam..." G.R.R.Martin se v Hostině pro vrány rozžv... ehm... rozpovídal takovým způsobem, že ho to nepřešlo ani v Tanci s draky. A je nutno říci, že ani v prvních třech knižních dílech se, co se týče mluveného slova, nedržel zpátky. Ostatně, jak by také v navazujících dílech nenastavoval, když Písně ledu a ohně měly být původně pouze trilogií. Nakonec by knih stejně jako TV sérií mělo být sedm. Jestli se dočkáme knižního zpracování není vzhledem k věku autora zřejmé, tak alespoň seriál dojde svého konce. Karty byly rozdány již před touto sérií a to co je momentálně k řešení, spočívá pouze v tom, jak vkusně vytvořit co nejzajímavější vycpávku před finálním střetem. A nutno říci, že se to autorům i přes naprosto zbytečné reptání diváků poměrně daří. Martinovy knihy jsou komplexní od sáhodlouhých popisů k napínavým střetům. Stěžovat si proto, že jednou je díl makový a podruhé tvarohový, je tedy svým způsobem zbytečné. Po Spoils of War nabitém souboji lze očekávat, že další díl bude pro změnu zase povídavější... Nicméně ani dějově se čtvrtá epizoda nedrží zpátky, jen je nutné si uvědomit dopady všech skutků a činů. Akce má obvykle více příznivců než promyšlený "pokec", a proto se tento díl dočkává adorace. Nikoliv nutně nezasloužené... Štastná setkání, bitky kam se podíváš, sliby se plněj o Vánocích a dluhy se platěj vždycky, pojď na mě z boku a borec na konec alespoň ve stručné charakteristice. Nemyslet, dívat se a být spokojen - jediný úkol pro diváka. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A to jsem si myslel, že minulá epizoda byla mimořádná. V tomhle díle skvěle funguje znovu shledání postav na severu v pomalém dialogovém tempu, stejně tak koketování na Dračím kameni a pak epizoda z nenadání spadne do vod velkolepé nabušené bitvy, o které se mi v tomhle seriálu snad ani nezdálo. Mrazení v zádech a husí kůže i hodinu po epizodě. Takhle vypadá epická a výjimečná Hra o trůny, která se ve své předposlední sezóně rozjíždí na plné obrátky. 9.5/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • První setkání mezi Jonem (Kit Harington) a Cersei (Lena Headey). Ačkoli Cersei navštívila Zimohrad v 1. sérii, ona a Jon se nikdy nesetkali. (mikki089)

Reklama

Reklama