Reklama

Reklama

Frankensteinův hrad

  • USA House of Frankenstein (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu FRANKENSTEIN MEETS THE WOLF MAN (1943), následované filmom HOUSE OF DRACULA (1945). Dr. Niemann so svojím hrbatým sluhom utekajú z väzenia a mieria do zrúcaniny niekdajšieho sídla dr. Frankensteina, aby mohol Niemann pokračovať v jeho výskumoch. Po ceste stretávajú po 1. grófa Draculu, po 2. roztomilé dievča Ilonku, do ktorého sa hrbáč neštastne zamiluje a po 3. rozmrazujú z ľadu Frankensteinove monštrum i Vlkodlaka, do ktorého sa čoby do zakliateho mužného elegána Lawrenca Talbota nešťastne zamiluje Ilonka. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné. I když bych byl možná raději, aby se universalovské perly (rozuměj monstra) nepotkávaly v jednom filmu, ale každý měl vlastní sérii (jako tomu bylo třeba v 50.-70. letech u Hammeru), toto střetnutí Draculy, Frankensteinova monstra a vlkodlaka nepostrádalo nic, co na těchto filmech miluju: tragický příběh, parádní atmosféru, spoustu mlhy ze suchého ledu, nadhled a prostě šmrnc. A tak to já rád. I proto jsem ochoten odpustit tvůrcům tu lehce dementní epizodu s Draculou či lehce rutinního Karloffa. V tomto filmu platí jednoduché: "Lon Chaney, bejby." ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár House of Frankenstein oživil v jednom filme všetky slávne monštrá z 30. a 40. rokov dvadsiateho storočia a namiešal s nimi zábavný, nikdy nenudiaci dejový koktejl. Pekné natočený, obsadený i zahraný. Plný roztomilej nostalgie. Ale nečakajte dramatické veledielo v duchu Bride of Frankenstein. Film nie je tak silný, ani nemá tak veľké srdce. Je iba príjemnou zábavku pre zainteresovaných fanúšikov. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze divaci museli mat v tych rokoch zo sledovania filmov z tohto prepojeneho monster univerza podobne pocity ako my pri marvelovkach. Je to zabavne, s cool postavami ale takisto pribehovo strasne repetetivne. Kolkokrat sa este budu hladat frankensteinove zapisky a kolkokrat este bude jeho monstrum prenasledovat rozzureny dav s faklami? Drive tomuto filmu nakoniec dodava tragicky milostny trojuholnik hrbac/ciganka/vlkodlak. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr ako o plnohodnotný crossover troch monštier ide o tri filmy v jednom. Keď to Niemannovi nepôjde s Draculom, tak to možno pôjde s Frankensteinom a Vlkodlakom. Posledný menovaný je v tomto filme jediný z týchto troch mysliacou a cítiacou bytosťou, preto budete mať na konci pocit, že zvyšní dvaja tu sú skôr do počtu a kvôli propagačným plagátom. Goticko-expresionistická atmosféra je fuč, dokreslovačky sú extrémne nápadné a v rámci série o Frankensteinovi ide o najslabší film. Čo ale neznamená, že sa mu treba vyhnúť; má totiž rýchle tempo, Chaney je opäť skvelý a záver je tragický vo všetkých možných smeroch. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Frankensteina a vlkodlaka je zábavným mixem několika kratičkých epizod. Úvodní bouře má patřičné grády a navodí správnou atmosféru starých hororů. Na scénu postupně přichází několik postav. Hrabě Dracula se jen mihl, ale byl příjemným zpestřením. Tedy že se kostra obalí masem a kůží, chápu, ale že se v závěru přidá i kompletní ošacení...dobře, úlitba cenzuře, která je z dnešního pohledu poněkud komická. Osobně se mi B. Karloff v roli doktora líbil, ovšem daleko zajímavější postavou byl hrbáč Quasimodo (tedy Daniel v podání J. C. Naishe) uhranutý půvabnou Esmeraldou (zde Ilonkou). Osvobozený vlkodlak Talbot zcela logicky moc nadšený nebyl, jelikož neustálé proměny ho již znechutily a ani Ilonka ho svou láskou nedokázala přivést na lepší myšlenky. Ještě že celý film směřuje ke šťastnému konci. Ocení spíše milovníci klasických hororů od Universalu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • První ze tří snímků, kde se objevuje Glenn Strange v roli Monstra. (liquido26)
  • Původně se ve filmu mělo objevit ještě další klasické universalovské monstrum mumie Kharis z (v té době) čtyřdílné série. Z důvodu nedostatečné výše rozpočtu však muselo být od tohoto nápadu opuštěno. (DaViD´82)
  • Karloff byl Strangeovi při natáčení velmi nápomocen a dával mu užitečné rady jak by měl jednotlivé situace v roli monstra zahrát. (DaViD´82)

Reklama

Reklama