Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (382)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Viděno v kině (CZ DABING). Soudě trailerů jsem tomu moc nevěřil a ani se mi na to nechtělo. Nakonec jsem byl mile překvapen. Spíš by si to zasloužilo rovné 4*, ale z nostalgie, z toho jak mě to překvapilo a skutečnost, že Atkinson na to stále ještě má, tak to jsem ocenit musel. Úvod je takový pozvolný, pousměju se sem tam, ale pak se to začíná humorem a vtipnými scény víc a víc rozjíždět. Především scénky v restauraci nebo poté taneční vystoupení, kdy si to Atkinson opravdu užíval. A asi vrcholem veškeré legrace byla dlouhá sekvence se simulátorem – to jsem doslova řval smíchy. Ani ve finále to moc neztrácí tempo. Já jsem opravdu spokojen, 5* je sice moc, ale já na to seru. Těším se na další shlédnutí a doufám, že vznikne čtyřka nebo snad i nějaký nový příběh s Mr. Beanem. Co dodávat? To se musí vidět. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj v najlepších momentoch (krycie mená, spanie pred šéfom) to nie je moc vtipné. Skôr detské, trošku detinské, značne zastarané a miestami jemne trápne. Usmievate sa, ale takým tým štýlom, ako keď ste v spoločnosti niekoho, nemáte vypité a on začne rozprávať 25 rokov starý vtip. Rowan Atkinson má 64 rokov a scény ako „tanec“ alebo „virtuálna realita“ sú presne na ten spôsob. ()

Reklama

PBLead 

všechny recenze uživatele

Solidní tříhvězda, která se nemá za co stydět. Několik vtipných gagů se tam určitě najde - např. jízda v autoškole, výměna telefonu, spadlá zbroj, naspeedovaný tanečník... Pozitivně lze rozhodně hodnotit herecký výkon Emmy Thompson jako premiérky a krásu Olgy Kurylenko jako "English (Bond) girl". Jinak hlavní záporák docela slabota, zápletka jak zachránit svět taky špatná, ale co čekat od 3. pokračování Johnnyho Englishe. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je ta na tři hvězdy a navíc mi tu vadilo, jak Emma Thompson strašně přehrává (fakt se na komické role nehodí), ale dám slabé čtyři, protože jsem se bavil, ne sice celou dobu, ale bavil. Naštěstí je zde opět opuštěn koncept "růžového pantera" (tedy skutečně neschopného debila, který skutečně nic neumí a je blbý) a navázalo se na daleko lepší koncept dvojky (agent není až takový pitomec, jen prostě mu to ne vždy vyjde, jak má - ale jinak není tak hloupý, aby případ skutečně nevyřešil). Líbí se mi i to pomrkávání na milovníky starého Bonda (před Craigem), kdy šlo o zábavu a vtip, a vlastně i ta myšlenka, že někdy se dají digitální technologie porazit starými, dobrými triky. Není to sice žádná bomba, ale rád se na to podívám kdykoliv znovu, abych měl lepší náladu - což se o mnoha filmech dnes říct nedá. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy je málo, tři až moc. Atkinson si potřetí jako malý kluk hraje na Bonda a je to pořád naivně dětské a nemá to ten správný drive. Ale Mr. Bean na to pořád má, a ta jeho čistá radost z toho, že si pořád a pořád plní ten svůj klukovský špiónský sen, posunuje tuto taškařici pro starší ročníky ke třem hvězdám. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • V októbri 2018 sa Rowan Atkinson vyjadril k prípadnému ďalšiemu pokračovaniu Johnnyho Englisha: „Pochybujem, že nejaké bude, ale veľmi pekne vám ďakujem, že ste naznačili, že by ste chceli vidieť ďalší takýto film. No nikdy nehovor nikdy.“ (Arsenal83)
  • Když Johnny English (Rowan Atkinson) předvádí ve třídě kamufláž, aby ho vcházející do místnosti nezahlídl, tak ve skutečností tam v prvním střihu vůbec nestojí. (SeBig)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama