Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

swed 

všechny recenze uživatele

Connery vždy platil za drsného Bonda, zde však mnohem více připomíná ironického a vtipného Moora, což by nebylo naškodu, kdyby film dosahoval alespoň z poloviny takové zábavnosti, jako oficiální bondovky. Bohužel tomu tak není a "Never Say Never Again" působí jako nudná kopie, která nemá kromě herců moc co nabídnout. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč, když už měl někdo chuť fušovat do bondovského řemesla a točit neoficiální bondovku po svém, si k tomu vybral druhou nejslabší bondovku Thunderball? Nikdy neříkej nikdy postrádá ten klasický bondovský vzhled, chuť, příchuť a drive, což by ale na druhou stranu nemuselo být vůbec na škodu. Jenže celé mi to přišlo jaksi nedomyšlené a nedodělané, veškerý dobrý nápad, který se ve filmu objevil jaksi vyprchal do ztracena a nebyl náležitě využit. Ale zkratkovitě: 1) Ač již poměrně stár, je zde Connery v mnohem lepší formě než v poslední oficiální bondovce. 2) Ač v neoficiální bondovce, Barbara Carrera je tou nejlepší bondovskou záporačkou (nijak by mě nepřekvapilo, kdyby se právě jí inspirovala Famke Jansen ve Zlatém oku) a jednou z nejlepších bondgirl vůbec (v mém soukromém žebříčku třeti). 3) Klaus Maria Brandauer je mnohem lepším Largem než jeho oficiálně bondovský kolega 4) Max von Sydow je nejhorší, nejtragičtější a nejzkarikovanější Blofeld, jakého můžete vidět, nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo si prohnat hlavou kulku. 4) Rowana Atkinsona by za jeho roli měli postavit ke zdi. 5) Kim Basinger je bez debat, jen škoda, že ji neangažovali do nějaké oficiální bondovky. 6) Opravdu nechápu, jaký smysl mělo tento film natočit. 7) Měl-li bych pokračovat ve srovnávání s Thunderballem, bylo by to asi nerozhodně, v něčem je to lepší, v něčem horší, v celkovém měřítku je to čistý průměr 2,5* ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podivná (ne)bondovka. Dlouho mi unikala a musím říct, že jsem o moc nepřicházel. Sean Connery je sice v hlavní roli stále jako doma a když dojde na akci, má divák co sledovat, jenže spousta toho ostatního je zvláštní nebo vyloženě špatná. Tak třeba příběh vykradený z Thunderballu, kterému chybí jakékoliv napětí a snad i smysl. Nebo Legrandova hudba, jež Barrymu nesahá ani po kotníky. Max von Sydow mohl být dobrým Blofeldem, kdyby dostal pořádný prostor, Klaus Maria Brandauer zase coby záporák neprovádí žádná extra zvěrstva. Půlhodinu před koncem už jsem se slušně nudil, a to mě největší šok teprve čekal - ano, skok na koni, který by neprošel snad ani do té nejhloupější bondovky s Rogerem Moorem. Celkově tedy slabota, ale dobré scény se najdou (například úvod a celá ta zotavovací pasáž včetně bitky v tělocvičně). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Bond - NeBond.......... Nikdy neřikej nikdy je tzv. neoficiální bondovkou a do série o tomto agentovi se nezapočítává. Je to prakticky předělávka jiné Conneryho bondovky, a to filmu Thunderball. Scénář : Lorenzo Semple. Kamera : Douglas Slocombe. Hudba : Michel Legrand - Ve filmu zazní : Lani Hall - Never Say Never Again http://www.youtube.com/watch?v=8E8UCkXBvHI CITÁT - Bond. James Bond......... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 prišli dve bondovky - jedna z produkcie Alberta Broccoliho a druhá z produkcie ani neviem koho. Tá prvá - Chobotnička - mala všetky prvky, ktoré by mala správna bondovka mať, a skvele som si ju vychutnal. Táto má len Seana Conneryho. A priznajme si - nebyť toho, že pár rokov ako James Bond žil, nikdy by tento film nebol dobrý. Takto je to len nevyužitá rozprávočka, v ktorej je všetkého viacej, všetko je viacej prehnané, ale neponúka nám nič nové - maximálne pohľad na stoporené bradavky Kim Basinger. Herci v pamätných úlohách sú úplne iný, ale to by mi nevadilo, problémom je, že sa hneď zmenilo ich správanie k Bondovi. A to o 360 stupňov. Netvrdím, že tu nie sú podarené momenty, ale je to len film, ktorý sa priživuje na Bondových filmoch a strašne sa tu prehráva - taká Barbara Carrera bola neskutočne nasmiech. Hold najväčší film Irvina Kershnera zostane impérium vracia úder. Aj keď po tomto mám dojem, že aj za to impérium môžme viacej ďakovať lucasovi. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 1983 v Los Angeles. (Varan)
  • Keď James Bond (Sean Connery) prepadáva cez hradné múry na konskom chrbte, má na sebe košeľu, v nasledujúcom zábere, po dopade do vody, už je iba v šortkách. (Sany33)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama