Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Connery mohol aj po päťdesiatke hrať šarmantného zvodcu, aby tri roky po tomto filme hral už prestárnutého mnícha v Mene ruže. V každom prípade Nikdy nehovor nikdy nie je najlepšia bondovka. Akcia je fajn, kamera výborná, zábava tak akurát a dej trochu jednoduchší. No a malá účasť budúceho Mr. Beana je viac než šokujúca. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad nejslabší z těch luxusních naleštěných bondovek s exotickými destinacemi, jachtami, diamanty, sošnými krasavicemi....Místy mi bylo trapně za všechny zúčastněné, nejvíc při tangu v kasinu. Kdyby tam nebyly Monaco, Menton, Roquebrune a Villefranche, tak už bych se ani nedívala a vzpomněla jsem si, že tyto pocity jsem měla i když jsem to viděla poprvé. A nezachránil to ani K.M.Brandauer. Basingerová se mi nelíbí a Sean Connery už byl na Bonda opravdu starý. Proti novým bondovkám tam ale aspoň byl nějaký humor, i když občas nechtěný...Často jsem vzpomínala na Muže z Acapulka, tanec Bonda s Domino mi připomínal Kerpofa s Bob St. Clairem tančící v Mexiku:-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, proc tohle vzniklo, jestli to mela bejt pocta bondovkam nebo jejich parodie, faktem je, ze to ve vysledku neni moc ani jedno, ale kdybych nevedel, ze se nejedna o oficialni bondovku, nevim jestli by me to napadlo. Protoze krome sem tam nejaky uchylnejsi sceny nebo hlasky typu Bond v teplakovce na ozdravnym pobytu a podobne, to zadna velka komedie neni, ale je to proste klasickej Bond s vynalezama, bondgirl, zaporakem a tradicnim pribehem o planu na ovladnuti sveta. Connery trochu zestarnul, na druhou stranu bych rek, ze se hodil docela do formy a ukazuje, ze by Mooreovi v klidu natrh prdel. Z ostatnich postav jsem byl zvedavej na Brandauera, kterej je schopnej herec a na zaporaka se hodi, bohuzel ho hraje tak trochu priteplene. No a Basinger je docela sexy a ukazuje, ze se umela hezky hejbat jeste pred Catwoman. Jedno jmeno jsem si nechal na zaver, protoze toho bych tu fakt necekal, naprosto ultimatni mini rolicka Atkinsona, kterej je fakt brutalni. Celkove nevim, jak hodnotit, misty sice komedialnejsi, ale jinak vicemene nicim odlisny od jakykoliv lehce nadprumerny bondovky, navic tu je dost akce a kdyby hrala sviznejsi hudba, mohla to bejt docela jizda, takle par hluchejch momentu, ale 4* to da. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

737. hodnocený film: No tak tuhle bondovku budu chtít určitě zapomenou, ne proto, že by byla až tam moc strašná, ale proto, že to byla ta nejhorší Seana Conneryho. Ani spousta krásných dam to nazachránilo, protože to byl fakt průser. První polovina byla prakticky o ničem a vlastně se mi dokonce "poštěstilo", že jsem se dostal k verzi, která byla naprosto otřesně nadabována. Písniška otřesná, protivník celkem solidní, ale žádné honičky, technickou líbůstkou nemůžu brát přeci jen hodinky, pero a motorka, na kterí snad ani nic nebylo. Pak ten otřesnej skok i s koněm ze 100 metrové římsy do oceánu, to byla taky kuráž. Vážně, ani krásná Kim Bassinger to nezachránila, i když byla k nakousnutí. 3* jsou maximem a snad je to i přehnané. Jednoznačně sklamání. 3* ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 1983 v Los Angeles. (Varan)
  • Keď James Bond (Sean Connery) prepadáva cez hradné múry na konskom chrbte, má na sebe košeľu, v nasledujúcom zábere, po dopade do vody, už je iba v šortkách. (Sany33)
  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama