Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (259)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seriál zaoberajúci sa týmto prípadom asi bude podrobnejší a presnejší, ale nemal som pocit, že by vo Všetkých prachoch sveta niečo výraznejšie chýbalo. Pokiaľ samozrejme nerátame vhľad do mysli starého pána, respektíve starého zmrda, pričom aj keď sa jeho najbližší spolupracovník vyjadrí, že začína chápať jeho myslenie, tak ho zarazí, že to nie je možné. Zábery z Gettyho sídla pripomínajú zábery zo Xanadu a osamelosť bohatého a mocného muža v takto obrovských interiéroch pôsobí mrazivo a svojim spôsobom až komicky. Čiže tu máme hneď dve paralely s Občanom Kaneom (nepreniknuteľnosť postavy a snímanie jeho sídla). Myslím, že pre mnohých bude finále skôr sklamaním, osobne ale preferujem to, čo som videl, ako by som mal sledovať nejakú veľkú 20-minútovú prestrelku v historickom talianskom mestečku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Další studie toho, že peníze nekazí charakter, jen jej obnaží.. Wolskiho šedivé vyblinkané filtry vše až urputně stylizují do retra, náhradník Plummer v roli bezcharakterního magnáta s kamenným srdcem nemá moc co hrát, předražený Wahlberg může hrát leda s dětmi mikádo a celý tento příběh o pomíjivé moci peněz a stockholmsko-kalábrijských syndromech působí hrozně bezkrevně. R.Scott si Scarpův scénář vybral kvůli provokativnosti Gettyho příběhu, ale prachsprostá rutina ji rozmělnila v prach. Skoro se chce říct, že největší trik, který kdy ďábel Spacey předvedl, bylo sáhnout na kolínko nezletilého chlapce a pak…ze Všech prachů světa zmizel.. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od Ridleyho Scotta jsem čekal teda větší a velkolepější filmařinu. Tohle je čistě ukecané a nudné drámo, které je sice svým způsobem fajn a informuje diváka o zajímavé události, o které jsem neměl tušení, ale podává to tak strašně natahovaným způsobem, že jsem měl co dělat, abych to dorazil do konce. On příběh je sám o sobě sice dobrý, ale hodí se tak na 5minutový referát a ne na 130minutovou stopáž na Netflixu, jelikož se toho zde fakt teda moc nestane, přešlapuje se na místě a jedinou divácky zábavnou scénu nám Scott naservíruje až, když únoscům "dojde trpělivost" a pak v samotném závěru, kde už to celé tak nějak spěje do finále, jinak je to ale neskutečně ukecané a obsahově prázdné drama, ve kterém ani Wahlberg nemá moc co hrát... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť po vystřihnutí mého oblíbence Kevina Spaceyho z hotového filmu stále přetrvává, ale čistě po herecké stránce si není na co stěžovat. Po výkonu Christophera Plummera jsem si vyloženě nedokázal představit, že bych ve filmu viděl někoho jiného a také mě hrozně bavil “Marky Mark” Wahlberg, který hraje toho svého klasického týpka, co se vyzná a tahle poloha mu neskutečně sedí. Nicméně tady můj výčet kladů pomalu končí. Režie Ridleyho Scotta je naprosto bezpohlavní, nevýrazná a dává za pravdu onomu zástupů haterů, kteří by jej rádi viděli v chudobinci namísto režisérské sesle. U filmu jsem se celkem dost místy nudil, z části kvůli tomu, že se jedná o naprosto klasický, ničím nevyčnívající, životopis jednoho bezpochyby zajímavého muže, zčásti kvůli problémům s tempem a ne tak zajímavému obsahu, kterému by možná více seděl hodinový formát. Boj za oscary je ta tam, stává se to každý rok, že z, na papíře zajímavých filmů s potenciálem, nevzejde nic světoborného, ale jistě se to bude zkoušet i nadále. Uvidíme co na to Riddley Scott. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

10. července 1973 je v Římě unesen John Paul Getty III (Charlie Plummer) a únosci požadují výkupné 17 milionů dolarů. Jeho zdrcená matka Gail Harris (Michelle Williams) se snaží peníze získat, ale vnukův bohatý děda Jean Paul Getty (Christopher Plummer) odmítá zaplatit cokoliv... Jean Paul Getty měl v příběhu dostat více prostoru a hlavní roli, protože byl to nejlepší z celého filmu. All the Money in the World (2017) si budou všichni pamatovat hlavně kvůli přetáčkám, kde Christopher Plummer nahradil Kevina Spaceyho z již dotočeného filmu několik týdnů před premiérou. Snad vyjde i původní verze, protože Kevin Spacey patří mezi talentované herce. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Film způsobil kontroverzi ohledně „gender pay gap“, když vyplula na povrch informace, že za přetáčení bylo Marku Wahlbergovi vyplaceno 1 500 000 amerických dolarů, zatímco honorář Michelle Williams činil pouhých 1 000 dolarů. Oba přitom hráli hlavní role. Mark Wahlberg se následně rozhodl svůj honorář věnovat hnutí Time's Up. (hansel97)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama