Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. King mohl klidně zůstat u režisérského křesla i nadále. I když pravda knížka byla lepší. Nejlepší na celém filmu je skutečně hudba a pecky AC/DC. Co se týká průběhu děje tak začátek na mostě mě doslova dostal a až do doby, kdy se to začalo točit kolem benzínky a kamionů jsem si film užíval. Jenže potom už šla kvalita strmě dolů a já měl co dělat, abych neusnul. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Stephen King si pro jednou odskočil na režisérské křeslo a výsledkem je akční béčko s velmi jednoduchým dějem - většina příběhu je shrnuta v úvodní a záverečné obrazovce a zbytek je vyplněn zabíjením lidí a ničením kamionů protitankovými střelami. Co je však na filmu pětihvězdičkové je soundtrack, který mají celý na svědomi AC/DC (přímo na přání autora). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Stephen King možná píše dobrý knížky, ale režisér fakt moc dobrej neni, sice tenhle film zvládnul v rámci možností celkem slušně, ale to čeho by tenhle film měl mít nejvíc to se mu jaksi moc nedostává, prakticky, tam nejsou skoro žádný napínavěhororový momenty, což je docela škoda, stejnětak mi přišlo, že King neumí moc budovat atmosféru. Ale zase na druhou stranu s krví a mrtvolama nešetřil a srážky lidí náklaďákem sou velice pěkně udělaný, takže nakonec docela slušněj průměr, ale King je asi opravdu spíš spisovatel než režisér. Ale jelikož je to jedinej film, kterej kdy natočil, tak to za skouknutí určitě stojí ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

V době před 22 lety [komentář vznikl ve dne 6.9.2008] kdy vznikl tento film to muselo uchvátit každého, ale dnes to je tak akorát do koše...no ale k loajálnosti k neuvěřitelnému scénaristovi a spisovateli a herci Stephenu Kingovi musím dát aspoň jednu hvězdu:-) Scény jsou amatérské, výbuch aut je docela trapný, herci nepředvšdli nic moc výkon (taky jaký měli že když byli pořád na benzínce:-)) a poslední zajetí jednoho ze členů na benzínce, poté co vezme ten prsten, je fakt k smíchu....No ve shrnutí námět dobrý, ale chtělo by to nové zpracování:-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)

Reklama

Reklama