Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre spracovanie Stephena Kinga na plátno ale má to niektoré nedostatky. Príklad Emilio Estevez mi tam proste nesadol King mal vybrať niekoho iného, triky vyzeraju slušne na dobu vzniku. Začiatok je veľmi povedený ovládnutie strojmi mimozenštanmi a stroje naháňajú ľudí a prevalcujú ich. Najma kamioni su špičkové a najhorší je ten parchant s tým gulometom a ten kamion s tým ksichtom zeleným :D. Takže niekedi to v polke nudí ale v závere sa to pekne rozbehne. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomuhle hehehororu od páně Kinga můžete dát buď odpad! anebo napálit pět hvězd, protože je to buď tak hrozně hrozně debilní, anebo je to skrytej majstrštyk. A jelikož bych jen nerad škodil něčemu, co jsem asi nepochopil (a co nejspíš pochopil jen samotnej Štefan), tak holt musim do plnejch. Škoda jen, že z nasranýho elektrickýho nože a dalších strojů chtěly vraždit už jen nasraný TIRáky. Ale scéna, kdy přejede válec na sračky malýho kluka na baseballovým hřišti, jo, takovou už dneska neuvidíte :-) ()

Reklama

rozbris 

všechny recenze uživatele

V době před 22 lety [komentář vznikl ve dne 6.9.2008] kdy vznikl tento film to muselo uchvátit každého, ale dnes to je tak akorát do koše...no ale k loajálnosti k neuvěřitelnému scénaristovi a spisovateli a herci Stephenu Kingovi musím dát aspoň jednu hvězdu:-) Scény jsou amatérské, výbuch aut je docela trapný, herci nepředvšdli nic moc výkon (taky jaký měli že když byli pořád na benzínce:-)) a poslední zajetí jednoho ze členů na benzínce, poté co vezme ten prsten, je fakt k smíchu....No ve shrnutí námět dobrý, ale chtělo by to nové zpracování:-) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stephen King jako autor výborných knih?...Samozřejmě! Ale myslím, že by měl u toho psaní zůstat, jako režisér mě totiž naprosto zklamal. Vzpoura strojů je podle mě poměrně zle natočený film, plný zbytečných nadávek, nevtipných vtipů a nezručně natočených akčních scén do té míry, že jsem si chvílemi málem zakrýval oči, abych neviděl, co to mistr King zase...Vůbec se nedivím, že byl za svou práci nominovaný na Zlatou malinu. Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale před koncem se to zvedlo a já se začal konečně trochu bavit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť hororový krvák, ale je z toho komediálny krvák. Prečo nie, funguje to celkom slušne. Samozrejme logika nefunguje vôbec, ale o to sa ani nikto nesnažil a divák určite o ňu ani záujem mať nebude. Je otázka, či AC/DC tu je pre film, alebo film je tu pre AC/DC. Maximum Overdrive totiž najlepšie funguje ako 90-minútový videoklip k ich hudbe. Škoda, že sme sa na konci dočkali len suchého titulkového konštatovania vyriešenia situácie a King sa neodvážil vydať aj do vesmíru a ukázať nám, ako uvedená akcia prebehla. Kniha zrejme bude myšlienkovo bohatšia, tu je nám všetko ponúknuté ako na tanieri. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama