Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (711)

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Film - kniha, realita - fikcia, odpustenie - pomsta, láska - nenávisť, muž - žena... Tom Ford vystaval svoj zvláštny príbeh o vyrovnávaní sa so smutnou minulosťou na ostrých kontrastoch a protikladoch. Je to veľmi nápaditá a originálna konštrukcia, no v rovine emócií ťahá za kratší koniec. Takýto film si nesmie dovoliť nechať diváka chladným. ()

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám snaží zkřížit cestu v západním Texasu banda buranů na dálnici, kde je rozsáhlá poušť a nikde není ani živáčka tak vám nepomůže mobil, poněvadž není signál dostupný a ani kolem projíždějící policejní hlídka nezareaguje na vaše prosby, tak jste vesměs odkázáni sami na sebe. Poněkud klišoidní scénář s velice originální zápletkou a dekadentním příběhem možná některé z vás potěší. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Oba příběhy mě nezaujaly ani jednotlivě ani v celku. Byly překvapivě velice jednoduché, přímočaré a fádní. Celková vypovídající hodnota byla minimální a celkově mě nenapadá jediné pozitivum. ()

Survanta 

všechny recenze uživatele

Záživná pouze románová linka. Ano, všechny tři do sebe zapadají, ale velmi nudnou formou. Hra na art film. Umělecké byly pouze úvodní titulky ;-) ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Mne ten zaver prisel naprosto v poradku, artovy jsou jenom uvodni titulky (a jo, zbytecne). Jinak vlastne bez vyhrad, film je jednodussi, nez vypada, vsechno do sebe zapadlo a mrzi me trochu, ze jsem s k nemu dostal az ted popravde ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Snobský život paničky Susan vytrhne z nudného života surová povídka jejího exmanžela, kterého díky vlastní karikatuře života nechtěla pochopit. Scéna přepadení mladé rodiny texaskou bandou násilníků byla tak naturálně zinscenovaná, až mi to otevíralo mé vlastní potlačené strachy o své blízké. Zoufalství, bolest, neschopnost pomoci, nelidský vztek a chtíč k odplatě. 80% ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,Do you ever feel like your life has turned into something you never intended?" Film, jehož vizuální stránka výrazně převyšuje jakýkoliv příběh. Přesto se nedá říct, že by se na to příjemně koukalo. Zvláštní zážitek. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Noční Zvířata nabídnou celkem obyčejný, i když slušně zahraný a emocemi nabitý příběh, ten pak ale vloží do jiného příběhu a přihodí ještě nějaké flashbacky a já tomu nakonec musím zatleskat, protože mě to jako celek teda úplně dostalo. 9/10 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Viděno už dříve, hodnoceno až dnes. Film hodně zvláštně začal, ale postupně se stal sondou do krize manželství i ztrátu blízkých. Shannon i Gyllenhaal jsou autentičtí, film má slušnou alternativní naraci, je depresivní, má zajímavou pointu. I tak je to ale trošku tucťák, místy lehce mdlý. Hodnocení odpovídá, u mě na hranici tří a čtyř hvězdiček :) ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Privolil som manželke, aby sme si to spolu pozreli, no veľmi ma to nevtiahlo. Vypäté herecké výkony, to áno, no častokrát zbytočné tlačenie niekam na hranu bez pointy, ktorú mne osobne treba. Nesadli sme si. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Úvodní šokující titulková sekvence připraví na opravdové "hollywoodské" umění. A to se dostaví. Vycizelované, promyšlené, s kvalitní pointou a kupodivu i nutící k zamyšlení. Jednu postavu poznáváme jen skrze její dílo, druhou skrze její činy-nečiny. Jakékoliv životní rozhodnutí se jednou vrátí a pokud si už na začátku nevěříte, konec bude smutný, chladný a osamělý. Jen tak sklenka se vždycky někde najde. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Film roka 2016, ktorý môže tromfnúť už iba La La Land. Precízne herecké výkony, úžasná filmová hudba a pocit, ktorý len tak z hlavy nedostanete ako celé úvodné titulky. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem úžasná podívaná, samozřejmě každý si ji užije po svém. Já osobně ani nedutal, kdykoliv Susan začala číst knihu a ta nás tak dostala do úžasně atmosferického příběhu, ve kterém vládl Gyllenhaal a Shannon - úžasná dvojka. Na druhou stranu jsem se nudil, kdykoliv Susan žila svůj "nešťastný" život, jasně v rámci pointy to být muselo, ale tak nějak jsem doufal v něco lepšího. Ke čtvrté hvězdě chybělo málo. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky najväčší psychologický nával, aký som mal možnosť vidieť. Ford spolu s Gyllenhaalom stúpajú k hviezdam. Neskutočná režisérska vyžívačka, ktorá sa musí vnímať z rôznych ulov. Perfektný výber hereckého obsadenia, kde má každá postava svoje miesto. Hoci strhujúcich a podobných filmov sme tu už mali veľa, nikomu sa ešte tak dokonalo nepodaril naservírovať taký guláš udalostí, emócií, prepojení, ako tu. Amy, nádnerná. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Dobře nasnímané nabubřelé nic. Vše nějak vyzní do ztracena a nenechává to ve me žádný dojem... možná zrátu času a vyplýtvaný potenciál? ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak strašně ráda bych napsala smysluplný komentář. Ale zjevně jsem na tento typ zpracování vážně příliš natvrdlý divák. Tak to vezmu trochu okolo a začnu působivou atmosférou. Zneklidňujícím kontrastem mezi elegantním a dokonalým smetánkovským životem hlavní hrdinky a zaprášenou, upachtěnou cestou za pomstou, kterou absolvuje texaským terénem její mužský herecký protějšek. Noční zvířata se také mohou pyšnit skvělými hereckými výkony, perfektní hudbou a dokonalým střihem. Tohle všechno jsou velké plusy. Ale bohužel, celý ten tvůrčí záměr mě minul.SPOILER! A jakkoli se považuju za vnímavého diváka, přísahám, že tentokrát, kdyby se všude ve všech pádech neskloňovalo, že knižní zápletka tvoří krutou paralelu k Susaninu životu, tak já to tam nenajdu. Ne, já tady viděla film o ženě, která udělala hloupá rozhodnutí a i díky nim teď vede (pro ni) neuspokojivý život. O ženě, která dostane poštou rukopis a ten si po nocích čte. A také o knize, jež servíruje nepříjemný, syrový příběh muže, který neochránil svou rodinu. To, že tam hlavní hrdinka spatřuje nějakou paralelu celkem chápu (ostatně já se taky poznávám v kdejakém čtivu) a tak nějak to silou vůle vnímám skrze ni a její herectví, ale pro mne to bylo asi málo čitelné. I závěr byl jakýsi tajemný, ale tady už nebudu spoilerovat. Zkrátka a dobře, ať jsem sama sebenočnější zvíře, tak tento film mě lehce míjí. Nicméně, i tak hodnotím poměrně vysoko, protože: herecky je to excelentní, hudebně rovněž, úvodní titulková sekvence mě dostala - přišlo mi, jako dívat se na staré dobré Twin Peaks a nápad s openair toaletou mě oslnil (docela by mě zajímalo, jak se to řeší při nepřízni počasí :-). ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

Film začal opravdu netradičně. Tak jsem si říkal, co od toho mám čekat. Ale jak film šel dál, tak jsem se ponořoval čím dál hlouběji do děje a hledal všechny nezodpovězené otázky, kterých bylo vskutku hodně. Jelikož film má tři dějové linie, tak se film hodně těžko dává dohromady. I téma Nočních zvířat není také moc veselé, tak po zhlédnutí jsem se cítil docela blbě. Pomsta je velkým faktorem ve filmu, a když dáte do sebe všechny části skládačky, tak film nabere naprosto jiný směr. Proto tento film lidi odsoudili, jelikož příběh místy ani nedává smysl. Strašně težký film, na který se asi nebudu dívat často, ale pro ty skvělé herecké výkony neodolám. 9/10 ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Podobně poetických dramat jsem již viděl více. Ehm, spíše mnoho. Nic zásadního mě nepřekvapilo. I tak musím uznat, že scénář nebyl špatný. Prolínání dvou osudů v možná jen jeden, ale stejně smutný. Otázkou je vždy, co si má vlastně člověk z takového filmu odnést. Možná tam jsou poselství, která člověku dojdou až po xtém zhlédnutí, ale pro mě to nemá takovou váhu. V konečném důsledku je to pro mně lehce zapomenutelný film, i když v některých ohledech kvalitní. 5.5/10 ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama