Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je ten film lehce uondaný a unavený, ale zase na druhou stranu to pěkně sedí a odpovídá věku hlavního hrdiny. vždyť je mu šedesát, má až směšně neuvěřitelně plastikovou hubu a dvacet let je z formy. Zcela přímočará zápletka, odhadnutelná od prvních záběrů, ale kdo kdy hrál v akčňáku na hlubokou a pronikavou dějovou linii. Tohle je vlastně takový retropohled o dvacet let zpět. Moderní kombinační předělávka Těžko ho zabít a Přání smrti. Problém trochu je, že se mi to Travoltovi nechce věřit (na rozdíl od třeba Tváří v tvář), jeho kámošovi jo, tomu to žeru i s navijákem. Rebecca de Mornay potěšila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klasický a trochu oldschoolový revenge film, který naštěstí dodržuje pravidla žánru, kameraman dokáže udržet kameru na stativu, děj není hloupý, ale naopak, docela dobře by se mohl odehrát, Travolta pro roli asi zhubnul, já byl spokojený, na 60 % mi to bohatě stačilo. Málokdy se dnes vidí typický žánrový film s dodržením postupů, a dokonce držící logicky pohromadě. Dokonce se objeví i pár dobrých hlášek, postavy se nechovají jako pitomci, oba hlavní mstitelé mají charisma, spokojenost. ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

film sem zkoul ze sympatie k Travoltovi a chris Meloni - u něj stačila jedna epizoda ve Scrubs a bylo jasne že jde o vtipneho chlapíka. v tomhle skoro nekoukatelnem bečku tvoří oba chemicky pohodovou dvojičku. scena s odhalením tetování na zadech a vicemeně střílečka ve strip klubu je jediné, co film nabídne flegmatickemu fandovi. je to hloupe, klišovité a travolta prostě nepůsobí jako rvač nebo dokonce ex military postava. prostě ne. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kam až se to John Travolta dostal. Od legendárního Pulp Fiction se postupem času dostal až k prachobyčejným nízkorozpočtovým akčním béčkům nevalné úrovně, ve kterých jen zbytečně plýtvá svým talentem, neboť kdyby místo něj obsadili jakéhokoliv "no name" herce, výsledek by byl takřka totožný. Z nezáživného tuctového akčňáku číší každým záběrem neuvěřitelná hloupost, připočteme-li k tomu zoufale tristní dialogy a mizerné herecké výkony, musí být všem hned jasné, že tento snímek se fakt nepovedl. Akčních scén je poskrovnu, popravdě nejsou ani nikterak kvalitně natočené. S velkým sebezapřením se Já, pomsta dá dokoukat, o žádný velký zážitek se však rozhodně nejedná. 1/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prostě mi to řekni a budem to vědět oba." Pokud by někdo ublížil bližnímu mému, tak stejně jako Stanley nebudu spoléhat na Boha, ale vychutnám si sladkost pomsty. Já jsem však trpělivý jedlík studené pomsty, kdežto Stanley se rozhodl, že už nebude dědečkem ani majitelem továrny na auta, ale vzpomene si na staré dobré časy, kdy byl ... no to je ale překvapení. Mě tedy celkem bavilo, když Stanley neuměl nastavovat druhou tvář a hledal složitá řešení, ale jeho kámoš Dennis byl rozhodně zábavnější. Ostatní už jen čekali na to, až budou zastřelenými nebo zachráněnými a u toho je poměrně složité neusnout a bavit se. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)
  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)

Reklama

Reklama