Reklama

Reklama

Zabíjení

  • Česko Velká kořist (více)
Trailer

Johnny Clay sa po piatich rokoch dostal z väzenia a chystá sa oženiť so snúbenicou Fay. Je pevne rozhodnutý, že do ďalších kšeftov sa pustí až keď sa presvedčí, že riziko ozaj stojí za potenciálny zisk. Spolu so štyrmi ďalšími mužmi chystá prepadnutie dostihovej pokladne. V hre sú dva milióny dolárov. Lúpež je naplánovaná do najmenších detailov. Zapojený je do nej aj George Peatty, plachý pokladník z dostihovej dráhy. Je ochotný riskovať krk len preto, aby zapôsobil na chladnú a panovačnú manželku Sherry. Sherry mu je neverná s Valom a všetky informácie o plánovanej lúpeži posúva svojmu milencovi. Tak dokáže aj dokonale naplánovaný zločin stroskotať na príliš dokonalej zhode náhod... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film o velké loupeži se skvěle dávkovanou nadsázkou, neuvěřitelně vygradovaným, a přitom pro někoho tak odzbrojujícím - pro někoho až černým humorem zavánějícím, závěrem a především plejádou skvěle prokreslených figur. Asfaltová džungle je možná o něco lepší, jasným králem v tomto oboru je ovšem francouzské Riffifi. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Killing je velmi napínavé krimi o velké dostihové loupeži a zároveň vstupenka Stanleyho Kubricka mezi jedničky. Pěkně odvedená práce všech zúčastněných herců a velmi dobrá režie Stanleyho Kubricka dělá film výborným filmem-noir. Vše z "geniálního" plánu by dopadlo skvěle, kdyby neexistovalo jedno prosté pravidlo - cokoli, co se může pokazit, se pokazí. Tak to bylo, je a bude. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Příjemná staromódní černobílá detektivka založená na precizním naplánování loupeže peněz z dostihů a přesném rytmu jejího provedení nahlíženého z více pohledů. Ovšem jedna zvědavá žena a jeden neposlušný pes dokáží změnit i dobře provedený plán. Podle mne jde o nadprůměrné noir - krimi, ale ještě ne geniální snímek začínajícího Kubricka. Do 2001: Vesmírné odysey, Osvícení nebo Eyes Wide Shut to má dost daleko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gAe1CJWH_B8 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Parta rozodných, cílevědomých chlapů a téměř dokonalý plán na pořádnou loupež, toť nejlepší podklad pro chytrou podívanou v noirové atmosféře se špetkou černého humoru, navíc obahcenou o moderní způsob svižného a nechronologického vyprávění. Zabíjení má vzestupnou tendenci co se týče zábavy a divácké poutavosti, zatímco zpočátku jsem se trochu nudil, se zamotáváním příběhu mě Kubrick stále více pohlcoval, až mi nechal jen dokořán otevřená ústa při závěrečné pointě. 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle odsypající noir-heist se zničující pointou. Nelineární vyprávění, které mělo obrovský vliv na Tarantinovy Gaunery je šedesátkovém snímku něco nevídaného, ale to byl Stanley Kubrick taky. Jinak strohé, ale zcela dostačující prokreslení charakterů, skvělí herci a parádní dialogy. Brutální černý humor na nečekaných místech a skvělý závěr. K čemu by to bylo? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Stanley Kubrick a producent James B. Harris založili před natáčením společnost Harris-Kubrick Pictures. Společně koupili práva na novelu Lionela Whitea "The Snatch" za 10 tisíc amerických dolarů, avšak asociace výrobců a distributorů filmů MPPDA nedovolila natočit film o únosech dětí. Došlo tedy k výměně práv na knihu "Clean Break", podle které byl poté film natočen. Novela "The Snatch" se pak dočkala zfilmování v roce 1968 jako Noc následujícího dne (1968) s Marlonem Brandem v hlavní roli. (gogos)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama