Reklama

Reklama

Zabíjení

  • Česko Velká kořist (více)
Trailer

Johnny Clay sa po piatich rokoch dostal z väzenia a chystá sa oženiť so snúbenicou Fay. Je pevne rozhodnutý, že do ďalších kšeftov sa pustí až keď sa presvedčí, že riziko ozaj stojí za potenciálny zisk. Spolu so štyrmi ďalšími mužmi chystá prepadnutie dostihovej pokladne. V hre sú dva milióny dolárov. Lúpež je naplánovaná do najmenších detailov. Zapojený je do nej aj George Peatty, plachý pokladník z dostihovej dráhy. Je ochotný riskovať krk len preto, aby zapôsobil na chladnú a panovačnú manželku Sherry. Sherry mu je neverná s Valom a všetky informácie o plánovanej lúpeži posúva svojmu milencovi. Tak dokáže aj dokonale naplánovaný zločin stroskotať na príliš dokonalej zhode náhod... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

mcb 

všechny recenze uživatele

Kus velké filmařiny zahalený v malém nenápadném noir provedení. Kubrick byl génius a dokázal mistrně povýšit "docela obyčejný" příbeh na úměni a dovést ho do dobře vypointovaného scenáristického konce. Výpovídá o tom i skládání záběrů a celková narace, která je na první pohled těžko srozumitelná, ale nakonec do sebe velmi pěkně zapadá. Celkově je The Killing zdánlivě obyčejný film, ale když ho má pod sebou někdo jako Kubrick je jisté, že výsledek bude opět trošku jiný jako obvykle. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Že Kubrick byl génius, to jsem věděl už dávno. Ale že to byl právě on, kdo jako jeden z prvních zkusil nelineární a retrospektivní vyprávění (z čehož dnes čerpají nejen filmy, ale i moderní seriály typu Lost) to jsem netušil. A právě tohle se mi na The Killing líbilo nejvíc - vždy, když šlo do tuhého, střih, jdeme jinam, k jinému členovi party, abychom pak postupně dostali výsledný "obraz" (loupež). Nebudu tu psát dlouho, vše už bylo napsáno a lépe, za mě 100 % pro tento skvělý snímek. P. S. Všimli jste si, že Kubrick (či román, podle kterého je film natočen) krásně upravuje přísloví "Za vším hledej ženu." a "Náhoda a čas jsou dva největší tyrani na světě."? P. S. 2. A už mi zbývá jen snímek Fear and Desire a budu mít zhlédnuto vše, co tento génius natočil. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V rámci sjíždění rané tvorby mistra Kubricka jsem shlédnul tohle dílko a mám lehce pocit, že pan Tarantino je malinko zloděj, protože Gauneři jako by tomuhle filmu z oka vypadli. Škoda až příliš pozvolného a hodně ukecaného rozjezdu, kdy mi taky chvíli trvalo zorientovat se kdo je kdo, ale finální půlhodinka je maso. Ač je celá loupež perfektně naplánovaná, tak se všechno zhroutí, postavy postupně odpadají a ten hodně černohumornej vtípek na závěr už je jenom třešničkou na dortu. Podařená záležitost! 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi nadšence, kteří si ráno přivstanou, aby se mohli poklonit Kubrickově fotografii, ale tahle časově přeházená loupežničina se mistrovi hodně povedla. Připomínky mám snad jen k tradiční dobově nepříjemné hudbě, která se netají funkcí vyvolávat napětí, ale mně spíše dráždila bubínek, kladívko, kovadlinku i třmínek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle odsypající noir-heist se zničující pointou. Nelineární vyprávění, které mělo obrovský vliv na Tarantinovy Gaunery je šedesátkovém snímku něco nevídaného, ale to byl Stanley Kubrick taky. Jinak strohé, ale zcela dostačující prokreslení charakterů, skvělí herci a parádní dialogy. Brutální černý humor na nečekaných místech a skvělý závěr. K čemu by to bylo? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 1956 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama