Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 1

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (793)

Nin 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem byl z tohohle animáče opravdu nadšený, a i když si myslím, že Oscaři jako ocenění nemají téměř žádnou váhu, tak jsem mu pak toho Oscara za nejlepší animovaný film moc přál. I napodruhý se mi moc líbil vizuál, možná ještě víc než prvně, kdy jsem si na něj musel místy trochu zvykat. Líbí se mi, jak skvěle tenhle Spidey čerpá z komiksů i jiného "materiálu" se Spideym, ale musím říct, že když tak vidím na plakátech všechny ty postavy jako Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham... tak mě mrzí, že se nějak v tomhle filmu z nich nepodařilo ukázat víc. Mnohé z nich dobře znám a vím, že je v nich víc než jen být humornou vložkou či "romantic interest". A týká se to i vedlejších postav (např. padouši Tombstone a mexický Scorpion...). Na druhou stranu Paralelní světy širší veřejnosti parádně představily Milese Moralese, "černého Spider-Mana". Spider-Man: Into the Spider-Verse výborně funguje. Je to skvělý, našlapaný animáč, ale ještě zcela nenaplnil svůj potenciál. (8/10) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Lord s Millerem si připisují další velezábavnou pecku. Vizuálně nejnabouchanější film minimálně roku, který v divokém tempu vypráví neméně divoký příběh, spojující origin s týmovkou s paralelními verzemi hrdiny, kdy je původní Spider-man/Peter Parker za zahořklého losera a neochotného mentora a na návštěvu zaskočí i Spider-prase. Hlavně ve finále je to neskutečně zběsilé, epické a ultrakomiksové a celkově pak milé, vtipné a nápadité. Hrané komiksárny jen tiše závidí. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Producenti Lord a Miller vzali komiksovou postavu z dílny Briana Michaela Bendise a je z toho animovaná pecka, která příliš nezaostává za prvním Lego příběhem. Scénář opět obsahuje množství drobných fórků a narážek pro znalce, ale na druhou stranu je velmi vstřícný i k publiku komiksově nevzdělanému. Nevíte, kdo je Miles Morales? Nevadí, mi vám to vysvětlíme (i když ne tak rychle a vtipně, jako kdo je Peter Parker). Navíc se na nás animáků hrnou mraky a u většiny je vám po kouknutí na trailer jasné, jak bude celý film vypadat. To tady neplatí a film bez problémů několikrát překvapí i svým vizuálním provedením. V akčních scénách nevadí cartoonovitá přestřelenost, jiné zase působí dojmem rozpohybované komiksové kresby, nechybí okna s dialogy či citoslovci. Při originální verzi s českými titulky jsem se zkrátka bavil nad očekávání dobře. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejvíc komixový animák, co jsem viděl. Docela chápu všeobecné nadšení nad tímto filmem, ale znám i lepší snímky s pavoučím hrdinou. Určitě musím pochválit originální vizuál, díky kterému tvůrci využívají animované prostředí na maximum. Ve filmu se objeví hned několik Spider-Manů a záporáků. Hlavní je pochopitelně Kingpin. Jeho motivace a samotná zápletka filmu mě lehce zklamaly. Jinak ale nemám moc co vytknout. Je tam spousta super momentů a akce funguje svižně. Třeba se někdy dočkáme pokračování. "Samozřejmě nemůže chybět Stan Lee. "Určitě ti padne." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl milovníkem komiksů, tohle by byl film mého života. Jako milovník filmů jsem tu extravagantní a vynalézavou nálož stylistických hrátek, splitacreenů, intenzivního střihu a zběsilé akce dlouho obdivoval (nemluvě o bombastické hudbě), leč v závěru už jsem se cítil přesycen a po ukončení intradimenzionálních setkání už jen sledoval smršť audiovizuální dokonalosti v honbě za povinným ukončením. Rozhodně přelomové a obdivuhodné dílo, hraný Spidey se na tohle chytit nikdy nemůže.. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Miles Morales se poprvé objevil v komiksech od vydavatelství Marvel v srpnu roku 2011 v „Ultimate Comics: Spider-Man“. Vystupuje v alternativním vesmíru, kterým Marvel rozšířil původního Spider-Mana. Česky vyšel komiks v sérii „UKK“ číslo 78 (Ultimátní komiksový komplet) pod názvem „Ultimate Comics Spider-Man: Kdo je Miles Morales?“ 26. dubna 2017. (10milda)
  • V potitulkové scéně se objevil Spiderman 2099, kterého jsme mohli prvně vidět v roce 1992 v „The Amazing Spider-Man #365“ a „Spider-Man 2099 #1“. Miguel O'Hara schopnosti získal při práci v Alchemaxu v budoucnosti, kdy měl vyvinout super vojáka. Nedopatřením získá pavoučí schopnosti po vzoru Petera Parkera, ale má i schopnosti navíc. Třeba dokáže paralyzovat nepřátele svým jedem. (3T)
  • Scenárista a producent Phil Lord v jednom z rozhovorů uvedl, že již při psaní scénáře filmaři pomýšleli na obsazení Lily Tomlin do role tety May. (jezurka42)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama