Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (173)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

To je tak keď démona milujete už dávno a do anjela sa behom sledovania seriálu zamilujete, no hodnoďte potom aspoň trochu objektívne! Ak k tomu ešte podávajú herecké výkony aké podávajú. Okrem toho skvelý humor a príbeh, ktorý nepustí. Knihu som nečítala, ale už som si ju zaobstarala a idem sa do nej pustiť a to sa stáva málokedy... ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Tennant a Sheen skvělí (hlavně Tennant se vyřádil), John Hamm taky k sežrání, ale další vedlejší postavy už tak moc úžasné nejsou, a seriál maličko shazuje i příliš vyprávěcího voice-overu (jakkoli miluju, že je Bůh žena, pořád v tom slyším Gaimana a nemůžu se zbavit dojmu, že si to měl namluvit sám). Využití hudby Queen absolutně dokonalé, ale opět platí - KNIHA BYLA LEPŠÍ. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hezké, nebeské, pekelné, ďábelské, kamarádské, vtipné, barevné, anglické, královské. To bylo tak hezoučké, až je mi líto, že toho bylo tak málo a stihla jsem to za dva dny. Báječně vtipná podívaná dle knižní předlohy, kterou si musím přečíst, o Antikristovi, Armagedonu, boje mezi anděly a démoni, a jednom přátelství trvajícím na věky věků. Herecky skvělé, Michael Sheen a David Tennant spolu bezvadně ladili. Hudba pecková - jak roztomilá ústřední melodie tak skvělé doplnění písniček Queenů. ..víc takového.. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedená taškařice. Ústřední démonandělská dvojice je naprosto skvělá, stejně jako humor, mnohdy hraničící až se satirou, a celej ten pratchetovskej vizuál (protože když si prostě představím čarodějnici tak, jak jí popisuje Pratchet, představím si jí přesně tak, jak je tady!) a celých pět epizod to náramně baví. Počkat... napsal jsem pět epizod a přitom jich to dohromady má šest? Skutečně! Je to tím, že ta poslední, rozuzlující epizoda v rámci všech těch rozuzlení a konců a jakéhosi pokusu o epičnost lehce ztratila to kouzlo epizod předchozích, humor byl docela naředěn a celý to tak nějak malinko vyšumí do prázdna. Na druhou stranu to ale v člověku zanechá přesně ten pocit, že chce ještě další epizody a další, protože to prostě po většinu doby zábava byla a to neskutečná a je těžký se s andělem Sheenem i démonem Tennantem tak snadno a rychle rozloučit. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Good Omens je seriál, který stojí a padá na ústředním dvojici. Ta je skutečně fantastická. Zejména pak David Tennant zahrál Crowleyho naprosto bravůrně. Ale ani jeho kolega Michael Sheen v roli Aziraphalea nezůstává vůbec pozadu. Jejich scény a vzájemná interakce je to nejlepší co seriál nabízí. Všechno ostatní je však takové divné. Především je třeba říct, že je to hodně britské. A jak známo britský humor i styl je velice specifický a nemusí sednout každému. Mnoho scén se snaží být hodně cool, obzvláště ty při kterých hráli Queeni (a že jich bylo), ale také hodně scén, které jsou prostě divné až bizarní. Nejspíše to mělo vyznít vtipně nebo jako satira, ale musím říct, že ve většině případů to bylo prostě divný a nezajímavý. Ostatně divné a bizardní jsou také ostatní postavy v seriálu. Obzvláště pak postava, kterou ztvárnil Michael McKean, byla absolutně debilní. Nejvíce je tahle nevyrovnanost vidět ve druhé a třetí epizodě, kde ve druhé epizodě první půl hodinu sledujeme origins vedlejších postav, a ve třetím pak origins ústředního dua. Což je mimochodem nejlepší část celého seriálu. Po audiovizuální stránce je seriál super. Obzvláště soundtrack je opravdu skvělý. Po příběhové stránce to ovšem žádná velká pecka není. V některých scénách to ještě zhoršujě zvláštní způsob natáčení. V některých to naopak vylepšuje. Zkrátka řečeno, nebýt fantastického ústředného dua, šel bych s hodnocením o dost níž, ale postavy Crowleyho a Aziraphalea jsou opravdu vynikající, stejně jako jejich představitelé, a táhnou celý seriál. Škoda toho, že se v seriálu nachází i dost scén, ve kterých nejsou. Slabší 4* 70% ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)
  • Když se v restauraci setkávají čtyři jezdci, Smrt hraje vědomostní hru. V žebříčku nejlepších skóre Smrt zaujímá každé místo kromě prvního, to drží Terry Pratchett. (jandastlouky)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama