Reklama

Reklama

Mladá matka Riley North (Jennifer Garner) se probírá z kómatu po brutálním útoku na její rodinu, při kterém jí zabili manžela a dceru. Když vrahy nikdo nepotrestá, Riley vezme spravedlnost do vlastních rukou. Svou frustraci a hněv promění v motivaci, a roky v úkrytu trénuje mysl i tělo. Stane se z ní neporazitelná mstitelka, která uniká polici, FBI i losangeleskému podsvětí. Riley má vlastní pojetí spravedlnosti. A nikdo mu neunikne. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Peppermint... alebo ako si Garnerka "vod plotny vodskočila". Pre fanúšikov Punishera (poprava rodiny v lunaparku), Ctihodného občana (poprava sudcu), Death Sentence, The Brave One... Na selfjustice od Morela sa pekne pozerá, ale ako je u neho už zvykom, film nemá jedinú sexi scénu, čo u vyšportovanej Garnerky trochu zamrzí, kompenzuje to eR-kový rating so scénami ala John Wick. Film robený na zákazku vášho rodinne založeného pudu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pierre Morel akciu s drsnými hrdinami vie (Taken, Gunman) a tu ostáva znova vo svojom žánri, no tento krát tu nakopáva prdel ženský hrdina. Konkrétne Jennifer Garner. Musím priznať, že jej to celkom sedí (aj v Daredevilovi jej to seklo) takže som nemal problém vydať sa spolu s ňou a sledovať najklasickejší akčný príbeh o pomste. Stručne a jasne, dobrá akcia fajn jednohúbka. 70% - 3* ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek Morelovi tvůrčí kariéry byl vážně parádní a ty jeho přímočaré akční výplachy prostě měly šťávu, koule, a byly zábavné a svižné, prostě jim dodnes lze jen těžko co vyčíst, a tak jsem něco podobného očekával i od Peppermint. Jenže to tentokrát až tak neklaplo, a i když tedy vyloženě zklamaný nejsem, vzhledem ke všemu výše zmíněnému jsem očekával přeci jen víc, než tak rutinní záležitost, než jakou tato podívaná představuje. Megadrsná ústřední ženská hrdinka už dneska totiž nikoho na zadek neposadí, spíš naopak, těch hrdinek již začíná být snad až moc, a stejně tak je to i s poměrně nekompromisní akcí, kdy dnešní akční výplachy jsou běžně daleko brutálnější a krvavější než naprostá většina ryze hororové produkce a vlastně nic dalšího, výraznějšího, už Peppermint pak nenabízí, respektive spíš naopak. Absolutně předvídatelná zápletka, snad bez jediného momentu překvapení, až šíleně tuctové postavy, absence napětí, nepůsobivá atmosféra, nudná pointa, to vše zásadním způsobem prostě kazí dojem, a napravit ho vlastně nemá ani co. Akce je tedy sice dostatek a jak jsem zmiňoval, je i poměrně nekompromisní, což já rozhodně rád, ale prostě to už lze očekávat snad u každého dnešního akčňáku, emoce by se pak díky důvodu pomsty hlavní hrdinky daly považovat za funkční, ale není to nic, co by samotný film vyloženě zachraňovalo, no a ani herečtí představitelé jednotlivých postav nepředstavují zrovna výhru, prostě i oni se pohybují v takovém tom šedém, nevýrazném průměru. Abych ale jen nekritizoval a uvedl důvod z úvodu, kdy jsem tvrdil, že nejsem z tohoto filmu ale ani zas tak zklamaný, tak určitě lze tvrdit, že Peppermint má svižný spád, nenudí a má i pár akčních úseků, které se skutečně podařily. Tento snímek je tak zkrátka taková opravdu tuctová revenge jízda, která sice nepřináší naprosto nic nového, ale komu podobné, vážně nenáročné jednohubky nevadí, tak tímto filmem rozhodně neprohloupí. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Já tyhle revenge movies prostě můžu. V tomhle si vypravěči trochu pohráli se skoky v čase a pro mě to celkově bylo na poměry žánru dost uvěřitelné. Hodně tomu bohužel ubírá chabý a nevykreslený záporák, přitom když se tam mihla jeho dcerka, bylo to slibné. Celkem lepší průměr, tady přidávám hvězdu, aby se to trochu vytáhlo, protože pod 60 to nepatří. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Když vidíte film pod taktovkou Pierra Morela a jedná se o REVENGE film, tak každý s láskou zavzpomíná na jedničku Taken a říká si:,, Co kdyby to teď vyšlo?" Jenže ono to nevyšlo. V hlavní roli Jennifer Garner je pomalu jedním z těch mála plusů, co film nabídne. Oceňuji její fyzickou přípravu na film, ve výsledku se to ihned projevilo. Po stránce příběhové filma ale nepřináší nic nového, jen recykluje již tisíckrát omílané scénáře týkající se pomsty zavražděné rodiny. Dobře, buďme féroví.....Zachránila to akce a přestřelky ? Ne, ani to na mě nezapůsobilo nikterak megalomansky. Mohl z toho být ženský John Wick, a vězte, že takhle naštvaně vypadající Garnerová s vymakanou postavou by na tu roli sedla perfektně, ale ve výsledku se to jeví jako takový malý vzdálený zchudlý bratránek Johník Wickíček, který leží někde za skříní a je posetý stoletým prachem. Prostě trapné. Přestřelek moc nebylo, a když se už dostavily, tak velice slaboučké. Pablo Raba v roli vůdce mexického kartelu v některých momentech přehrával. A otevřený, skoro až přihlouplý konec tomu nasadil korunku. Dávám 49 % ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Glock 19, Colt 1911 a revolver S&W.38. Dále útočná puška M4, AK 47, MP 5, UZI, MAC 10 a brokovnice UTAS. (K98)
  • Když se Riley (Jennifer Garner) během soudu rozeběhne na tři podezřelé, tak od jednoho policisty dostane zásah taserem, po kterém spadne na zem. V dalším záběru ale padá k zemi znovu. (Duoscop)
  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama