Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to takový klasická 2, nepřináší nic nového. Danzel Washington hraje opět stejného tvrďáka. Teď se ale role vymění, protože jdou po změn po něm. Na konci si je samozřejmě vychutná. Spiknou se proti němu vlastní lidi. On teda musí dělat to, co umí nejlíp. Ani pasti moc originální nebyly. Líbila se mi scéna v autě. Jinak nic zvláštního. "Co jste zač?" ()

tron 

všechny recenze uživatele

"To si sa pomýlil. Vy idete do vojny so mnou.“ SPOILERY. Atmosférou, dejom, ale v podstate i žánrom razantný odklon od (výbornej) jednotky. To je teoreticky plus, pretože k tomu naozaj môžeme pristupovať ako k plnohodnotnej a sviežej dvojke a nie ako k unavenému remaku. Paradoxne, viac ako akčné sekvencie ma oslovili scény, v ktorých Denzel pomáhal obyvateľom štvrte, než špionážne akčné momenty. Celé je to jedno veľké klišé. Hlavný zlosyn je čitateľný od prvej scény a po vizuálnej stránke to napriek pár dobrým nápadom je oproti vymaznanej prvej časti prekvapivo chudobné a nevábne. To je čudné, lebo rozpočet nielenže nebol nižší, ale bol ešte o pár miliónov vyšší. Akcie je dosť a je OK, ale opäť: na prvý diel sa nechytá. To ani Denzel, na ktorom je predsa len vidieť, že už má napriek dobrej kondičke po šesťdesiatke. Príbeh ma vôbec nezaujímal, postavy nudné. Finále zaujímavo umiestnené do opusteného mestečka, ktoré ničí prírodný živel (niečo medzi Hadími očami, Sám doma a Skyfall), ale šokovalo ma, že proti hrdinovi nepostavili 50-členné zabijacke komando, ale štyroch (!) spotených týpkov. To ako vážne? Toto ma má ako akčného fanúšika uspokojiť a zavrieť mi ústa? To sa niekto trochu sekol, nie? V scenári sa ustavične zjavovalo niečo rušivé. Prečo ho nožom bodal spredu? Keď sedel za volantom, v pohode stačilo bodnúť zozadu, keď sa nemohol brániť. Prečo si myslel, že Denzel jeho rodinu v aute neunesie resp. nezabije? Prečo mu vôbec preboha napadlo skúšať knižnicu? Kam sa podel gang? A prečo aj naďalej nestrieľal do kufra auta? Sorry, proste zle. Nič v zlom, ale fakt nechápem, prečo film s rozpočtom 62 miliónov na celom svete zarobil 190; asi naň ľudia chodili so spomienkami na skvelú jednotku a mysleli si, že dvojka bude minimálne rovnako dobrá. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se od začátku jevila jako naprostá pecka a například proklepávací střety hlavního hrdiny s hlavním záporákem byly jednoduše boží. Bohužel to celé šlo ve druhé polovině dolů a konečné IKEA finále mě docela zklamalo. Přeci jen z Denzela udělalo až zbytečně moc velkého superhrdinu. Druhý film to má skoro přesně opačně. Zpočátku mě moc nebavil. Občasný vedlejšák kdy McCall někoho zmastí a napraví křivku, OK ale hlavní příběh se rozjíždí notně pozvolna. Celé to ovšem postupně graduje a nejlepší scéna se nachází zhruba kolem 90. minuty v superhrdinově bytě. Jenže finální zúčtování proti čtveřici záporáků, kdy nedostanou znovu ani čuchnout a Denzelovi neublíží, i jejich poměrně nudné skony, mě opět zklamaly. Equalizer by klidně mohla být dobrá a funkčí série o jednom rentiérovi, který rád dává věci do pořádku. Jenže hlavní hrdina prostě nemá konkurenci. Všechno umí. Všechny zmlátí. Vedlejší postavy potom působí hrozně moc jako joudové. Světlá vyjímka Csokas z prvního dílu. Denzel navíc herecky vládne naprosto suveréně. Opět z toho dokážu vydolovat 60%. Tentokráte o malinko slabší než minule. Fuqua má prostě talent na fajn akční průměry, ale na to aby z toho udělal akční pecku ještě nemá. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Equalizer, byl jako staré samurajské filmy, samuraj - ronin, zlomený životem a plný bolesti, raději předstírá smrt a uklidí se do ústraní, než aby svoji přítomnosti, ohrožoval zbytek lidí na kterých mu záleží. Zatímco dvojka je sebepoznání a uvědomění, že když bude pomáhat lidem, tak bude užitečnější, než když neni vidět. Ano, i ve dvojce se dost jedou tyhle, poetické věci a Denzel čte hodně haiku a poezie, ale tohle filmu prospívá. Já (divák) si udělá lepší přehled, o tom jaký Robert McCall, byl a je. Ve filmu je dost mini příběhů, tak jako v jedničce, ale tady je na ně kladen větší důraz a mají svůj vlastní příběh a vyústění, celkově se jedná o velice silné mini příběhy, které by výborně fungovaly i bez toho hlavního. Hlavní příběh se točí okolo smrti, jednoho agenta a následně se to nabaluje aby to pak skončilo v bouři, v klidné bouři. Je super, že Denzel tady nepředvádí žádné akční veletoče, ty přenechá Pascalovi který opět překvapuje, velká část akce se skládá ze chvatů, úderů a vynalézavosti jakou McCall projevuje a to hlavně ke konci. Akce je tu víc a má velice dobré tempo, které si drží od začátku až dokonce. Čím více lidem McCall pomůže, (chci trojku) tím víc je ohrozí a tohle se mu může v budoucnu vymstít. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s verbalem. Zbytečně dlouhá dvouhodinová multikulti agitka, kde jsou snad jen tři akční scény a debilní protivníci (pojedete někoho honit někam, kde on si mohl dopředu připravit pasti, a ještě během bouře?), kde skutečně hlavní hrdina ku štěstí tápajícího černouška přivede a ten dokonce najde svoji lásku, a jinak vozí skutečně dědoušky Uberem a sem tam si odskočí do Turecka zachránit holčičku nebo odhalí zabijáckou jednotku ve městě... Druhé díly bývají většinou slabší, ale tohle je hrozně velký skok dolů - zmizela atmosféra prvního dílu, jistá sevřenost vyprávění (zde se skáče z tématu na téma naprosto náhodně) a docela uvěřitelné vyprávění. Brr, ledová sprcha, pryč s tím! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Když McCall (Denzel Washington) přijíždí do opuštěného městečka na závěrečnou konfrontaci, je možné si všimnout, že nefunguje tachometr. (Guilemot)
  • V úvodní akční scéně ve vlaku, kde Robert McCall (Denzel Washington) vyřídí celou skupinu tureckých gangsterů, si jednoho z nich zahrál Andrei Arlovski, bývalý šampion v těžké váze organizace UFC. (coffeeblack)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama