Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ale tak no tak, snad tady všichni nečekali hodinu a půl dlouhý film, co by se snad odehrával jen ve vlaku ? To by museli rozpracovat příběhovou linku každého cestujícího, a to fakticky již samo o sobě zní prapodivně. Já sám osobně jsem čekal snímek, jenž nám poukáže samotný život těchto tří výjimečných hrdinů, kteří se během okamžiku rozhodli pro správnou věc a zabránili tak hrozící katastrofě. Bavilo mě jejich kamarádství již na katolické škole, pak i výlet Evropou. Samozřejmě od toho nečekejte nic světoborného, má to své mouchy, v pár chvílích to dokáže i nudit, ale když divákovi probleskne hlavou, k čemu se tady vlastně schyluje, tak je čím dál tím více napnutější. A závěr to samozřejmě vše podtrhl, ta scéna s odzbrojením, to byla teda síla. Pana Eastwooda obdivuji, skoro již 88letý a pořád dokáže s režisérské židličky dávat příkazy, co se má udělat a jak. To považuji za ukázku životního elánu spojeného s nevyčerpatelným fondem energie, které by mohl rozdávat. A doteď mi nejde na rozum, proč nikoho doposud nenapadlo dát do hlavních rolí reálné účastníky (pokud se tedy bavíme o filmech dle skutečné události) ? Takový svěží vánek v podobě efektivního nápadu tu chyběl. Závěr možná malinko přes čáru, ale řekněme si na rovinu, nezaslouží si to tito borci ? Za mě dávám 73 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood asi viděl Eurotrip (2004), tak si řekl, že to natočí podle sebe. Vyškrtal z toho veškerej humor a nahradil ho takovym tim otravnym americkym patosem. A než se film vůbec nějak stačil rozjét, tak to zakončil scénou "mi scusi" ve vlaku. Věřim tomu, že třeba jako dokument s poloviční stopáží by to asi bylo zajímavý, ale tohle byla fakt ukrutná nuda. Jedna hvězda za posledních cca 15 minut. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda už zrejme dobehol vek. Prečo si vybral námet ( rozhodne nie nenáročný ), ktorý zaberie asi pár minút a natiahne to na nudou bodajúcich minút 90. Pričom je to prepletené naozaj nezaujímavým zlepencom minulosti hlavných troch postáv. A čo je najhoršie, pán režisér to pojal tak amatérsky, až sa mi nechcelo veriť, že je pod tým podpísaný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu kritiku, podle mě jde o velmi dobrý film. První část příběhu se věnuje trojici kamarádů a jejich životu od dětství až po dospělost. Druhá část příběhu pojednává o cestě po Evropě a nasednutí do osudového vlaku, kde následně zabrání masakru. Ale že měli opravdu štěstí, že tomu pomatenci zrovna nevystřelila zbraň. Každopádně velmi dobře zfilmovaný příběh a hrdinům patří velký dík. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Určitě oceňuji přiblížit nám útok, jak skutečně probíhal, a také se mi líbí, že Clint Eastwood hlavní role obsadil skutečnými vojáky, kteří útoku zabránili. To je ale asi vše. Samotný útok trvá jen pár minut a je až na konci filmu. Předtím sledujeme jen to, jak kluci rostou, utužují se v přátelství, mají své problémy. Potom jak jsou na vojně, jak mění své životy. Jednoduše nic zajímavého. Spíš než na dospívání hlavních hrdinů bych se třeba zaměřil na útočníka – jeho přípravu, motivaci. Kdybych to tušil, podíval bych se jen na pár finálních minut. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama