Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Připravte se na čistou pravdu o britské smetánce. Tato minisérie sleduje Patricka Melroseho od jeho privilegovaného, ale hluboce traumatického dětství, přes těžkou závislost na návykových látkách v mládí, až po konečné zotavení. Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem ze seriálu mám spíš rozpačitý. První díl se jeví jako veselá řachanda o tom, jak ironický hlavní hrdina těžce fetuje a je v prdeli. Druhý díl krutě přepne na temnou depresi, když poodhalí jeho dětství. Třetí díl je jakoby smířlivý a kritizující nudné a znuděné bezduché pracháče. Když už to plyne do nudy, nasadí se poslední díl, kde představitel hlavní role herecky exceluje nejvíc, všechno se jakoby zaplete dohromady a vrací se kvalitní deprese. Celý nesourodý seriál drží pohromadě klasicky výborný Cumberbatch, který je určitě rád, že zase jednou nemusí hrát fízla, detektiva nebo čaroděje. I ostatní herci a hlavně herečky jsou v pohodě, ale po Cumberbatchovi uvízne v hlavě především démonický Hugo Weaving. Je ironie říct o seriálu, který adaptuje pět knih do pěti epizod, že je občas moc natahovaný, ale je to tak. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vynikající minisérie, které samozřejmě herecky vévodí Benedict Cumberbatch. Přesto, že se tu řeší těžká témata, jako je závislost, sexuální obtěžování rodičem a rozpad rodiny, potažmo člověka, dokáže seriál zároveň pobavit. Jedinou vadou na kráse je pro mě to, že jde o tak krátký seriál. Než se stačíme s postavami více sžít, už je konec. ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi zvláštny zážitok. Čo ma zaskočilo najviac, bol priepastný rozdiel medzi prvou časťou, ktorá bola úplne z iného vesmíru ako tie ostatné. Dlho som tiež mala problém s nevyrovnanosťou rozprávania: niečoho bolo zbytočne veľa a niečo mi zas strašne chýbalo. Záver ma však prekvapil v tom najlepšom zmysle slova. A Benedicta mám rada, nech hrá kdekoľvek a kohokoľvek. :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemně mě tvůrci tohoto seriálu překvapili. První epizoda mě sice lehce zmátla, protože jsem se nečekaně často smál, což jsem u dramatu nečekal, další díly mě velmi rychle vrátily do obrazu. Patrick Melrose je výborné drama s dusivou atmosférou, snobským chováním a výbornými hereckými výkony (Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving, J. J. Leigh, Holliday Grainger), které jsem si fakt užil. Uvítal bych víc takových projektů. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mít za tatínka degenerovaného zvrhlého šlechtice a za maminku zazobanou chudinku posedlou záchranou světa - hmm, tak to dává tušit, že dětství jejich potomka zřejmě nebude zalité slunečním jasem. Jediné, čím Patrick ani v dospělosti nestrádá, jsou finance, a tak jeho drogová jízda nemá žádná omezení a může si prakticky dovolit cokoliv. Jenže dostat svůj život pod kontrolu je tak zatraceně těžké. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Mladý Patrick Melrose, kterého hraje Sebastian Maltz, má tmavě hnědé oči. Dospělý Patrick má však modro-zelené oči. (tedvidek94)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama