Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 8

Recenze (907)

petero 

všechny recenze uživatele

Z očakávanej päť hviezdičkovej záležitosti je MI6 ťažké sklamanie. Od návratu Christophera McQuarrieho som čakal že sa prekoná ale bohužiaľ dostávame niečo už videné, bez zmeny štýlu v čom je veľké čaro MI a poriadne hlúpe s až trápnym záverom. Rogue Nation bola krásna štýlová, Ghost Protokol - najzábavnejší a MI:III bez nejakej veľkej akčnej scény najnapínavejšia. Najlepšia scéna je zoskok z lietadla, bitka na toalete je tiež fajn našľapaná a poriadne vtipná (viz Jack Reacher kúpeľňový fight) a potešilo že sa dozvieme viac ako to je s osobným životom Hunta. Chýba scéna z ukážky (neodvratná zrážka vrtuľníka s kamiónom) takže z kina som odchádzal že som nedostal to čo som mal dostať. Záchrana sveta pred atómovkov? Nabudúce prosím niečo originálnejšie. A nie v štýle dáme tam dve atómovky a na jedno miesto. Sklamaním je aj návrat Michelle Monaghan i keď sa do deja aktívne snaží zapojiť je celí čas vyvalená. Krásne vyšportovaná Vanessa Kirby by si tiež zaslúžila vlastný ženský súboj (možno teda až v Hobbs and Shaw). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Trpaslův výraz nakopnutého psíka se díky stále náročnější práci maskérů stává poněkud toporným, ovšem fyzická příprava kvalitní a z tohoto hlediska není moc co vytknout. Ukázkovou akci, plnou ,,žánrových klišé", mírně kalí podivné motivace postav, případně mrdník v jejich zařazení na osách dobro-zlo, cyja-emájsix, blbec-ještě větší pako. Zkrácený komentář pro cílovku: supéér honičky, nikde žádný cecky! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na vteřinu načasovaná akce pokračuje, atrakcí mají tvůrci plný kufr a Tom Cruise se pro diváka nejednou solidně zadýchá. Už pošesté přijímá nebezpečnou misi, ovšem přiznejme si, že těch vládních agentur a teroristických organizací, zvratů, veletočů a podrazů je krapet hodně. Věrohodnost tak jde hodně stranou, což bomba (stejně jako ve čtyřce, ač tam to byla tuším raketa) zničená v poslední vteřině jen potvrzuje. Banda šílenců hodlá rozsévat po světě neštěstí, vracejí se staří kámoši, kteří Ethana ve štychu rozhodně nenechají (ani on je), i smrtelně nebezpečná Švédka Rebecca Ferguson v roli energické britské agentky, která to má zase rozdělané na několika místech. A potěší i Huntova osudová láska. Záporáci jsou fajn, výprava je excelentní. Samotná akce je poctivá, staromódní, nápaditá, ale absolutní údernost má jen někdy. Už třeba díky Arnoldovým Pravdivým lžím si velmi dobře pamatujeme, že na fyzickou akci na pánských záchodcích bývá radost pohledět. I tady má propracovanou choreografii a fajn vyústění. Honička v pařížských ulicích rovněž dokonale strhne (včetně milé vsuvky s francouzskou policajtkou) stejně jako finále na úpatí útesu. Šestapadesátiletý Tom Cruise je pořád obrovské lákadlo, které se o svou kariéru stará s maximální pečlivostí, všichni navíc pochopitelně víme o jeho smělých kaskadérských úchylkách. A platí, že je nadále i výtečný herec. Oscarový autor thrilleru Obvyklí podezřelí Christopher McQuarrie coby scénárista stál za Valkýrou i třeba sci-fi Na hraně zítřka, navrch coby režisér koučoval velmi příjemného Jacka Reachera i minulou nemožnou misi. Plní tak Cruisovy ambice objevovat se v inteligentních žánrových kouscích. McQuarrie i tady potvrdil pevné režijní otěže i cit pro dávkování humoru a akce, scénář ale tentokrát přepálil. Možná i proto je šestý díl „jen“ velmi dobrým akčním thrillerem. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak působivou a efektní scénu jako seskok nad Paříží. Vlastně si nevybavuji film, u kterého jsem měl akutní potřebu přerušit sledování, scénu si přetočit a vidět ji 3x. Dlouho jsem rovněž neslyšel tak kvalitní hudbu doplňující skvělé akční scény. Naposledy mě podobně audiovizuálně dokázal nadchnout jen Mad Max. Série je mi úplně ukradená, poslední dva díly jsem viděl a nestály mi ani za to, abych je sem přišel ohodnotit. To, co tvůrci předvedli v tomto pokračováním je ale úplně jiná liga než všechny předešlé díly. Od první do poslední minuty jedna nepřetržitá akce za druhou, u kterých člověk osolí hlasitost do sluchátek na maximum a jen tupě zírá a užívá si tu jízdu. Lepší definici akčního filmu snad ani nalézt nelze. Samozřejmě je to opět za vlasy přitažené špionážní fantasy, které má s fyzikálními zákony Země problémy jako každý akční film, ale když člověk vypne mozek, zaručeně nebude litovat. 90 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIC SE NESTALO. PROTOŽES TU BYL. A JÁ MŮŽU V KLIDU SPÁT, PROTOŽE VÍM, ŽE TU STÁLE BUDEŠ…“ /// To, jak dokážou bez zbytečnejch keců všechno říct a udržovat tak příběhový tempo by mohli někde vyučovat. Ethan Hunt se už dostal na level nadčlověka a fakt nevím, co by se muselo stát, aby byl nucenej vyhledat doktora (možná atomovka? Ale kurva fakt jen možná…), ale beru to, páč tahle zábava není vo chození po doktorech. Příběh, ve kterým jsou všichni spolu i proti sobě a věřit se dá snad jen těm Apoštolům (jakože fakt chtěj zničit svět) může bejt brán jako lehce pitomej, ale na druhou stranu se u toho dá zasmát i ve scénách, ve kterejch jde vo kejhák nejen Huntovi, ale celýmu světu. Cruise je blázen a tímhle tempem točení kaskadérskejch scén se určitě brzo zabije. Třeba nás tím ale přesvědčí, že je taky jen vobyčejnej člověk z masa a kostí. Tož, zatím žije, takže udává tempo akčním snímkům, ve kterejch patří série MI k tomu nejlepšímu, co se dá vidět. A my můžem klidně spát, protože tady stále je… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se pozná kladnej a zápornej hrdina. 2.) Jsem herec a chystám se sám točit kaskadérský scény. 3.) Chcu zažít akční orgáč. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ * ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Podle režiséra Christophera McQuarrieho se na scénu honičky ve vrtulnících připravoval Tom Cruise (Ethan Hunt) přes rok. Herec prý v helikoptéře několikrát proletěl jen pár stop od přilehlých skal, jelikož byl kaňon poměrně úzký. Také nebyl nijak jištěn a sebemenší chyba by pro něj tudíž pravděpodobně znamenala smrt. Přes všechna rizika však Cruise bojoval za to, aby tato scéna byla natočena doopravdy, jelikož vytvořit něco podobného před zeleným plátnem ve studiu by podle něj nemělo pro diváka ten správný náboj. (Azurovydrak)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama