Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (907)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kick-ass action of the year, is it clear? Crystal.. HALO jump za soumraku, zaneřádění klubových toalet, Paříží bez helmy, bázně a hany či vrtulníky nad Kašmírem, to všechno je živočišná, svým způsobem oldschoolová akce, které z Huntovy starosti o tým a čachrů třípísmenných organizací (které bez přípravy předem jen stěží poberete) dělá jen pouhopouhé spojky, aby se příběh dostal z bodu A do bodu B (čítající dětinský countdown a přestřihávání drátků). Poctivému řemeslu oddaný McQuarrie by měl kout Cruise, dokud je žhavý a kalkulačce výpočtu odchodu do důchodu se vysmívá do tváře. Rád bych také viděl kladivo značky Cavill v nějaké samostatné akci bez Kryptonu v rodném listě, protože schopných akčních herců pod padesát nám už v poslední době moc nezbývá.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na co čekáš?!“ - „Vyskakuju z okna!“ - „Co tím myslíš, že vysk...?! Promiň, měl jsem to ve 2D. Zlom vaz!“ Před zhlédnutím, ačkoliv jsem se na film dost těšil, u mě trochu panovaly obavy. Zatím totiž platilo, že každý lepší díl (1., 3., 5.) vystřídal horší (2., 4.). A já jsem moc rád, že šestku-Fallout nemusím doplňovat do té druhé závorky. Na snímku mě nejvíc (mile) překvapila „čistota“ akce, kterou si film dost dlouho držel. Myslím tím míru uhozenosti akčních scén, která byla dost malá (o tom svědčí i to, že jsem zvedl obočí snad jen u scény s oknem). Nevím, jestli jsem už ze všech těch MI tak otupělý, ale akce mi v tomto díle přišla opravdu hodně snesitelná. Samozřejmě, konec s vrtulníky mi to (bohužel) bohatě vynahradil, ale stejně. Ocenil bych možná víc humoru, ale i ten fungoval, ostatně stará parta byla zase pospolu a sehranost jde poznat (chyběl jenom ten Renner). Navíc, záporáci jsou tu rovnou 2 a jako bonus 1 femme fatale (vůbec zde těch ženských hrdinek bylo víc, což je jen dobře). S hodnocením tedy protentokrát zůstávám na 4*. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

M:I jsem měl jako sérii vždycky rád, ovšem nikdy jsem se na nový díl nijak extra netěšil a i v kině je viděl s nějakým menším zpožděním. To platilo do doby, kdy jsem viděl Fallout, opět s 14ti denním zpožděním. A musím suše konstatovat, že jsem zase pár měsíců nebyl v kině tak konsternovaný, jako u pátého pokračování Ethana Hunta. Nemůžu se na chvíli nepozastavit u osoby režiséra, který toho zatím, i přes svůj věk, příliš nenatočil a to hlavní jej pravděpodobně ještě čeká. První Jack Reacher mi příliš nesedl a předchozí díl Rogue Nation se mi dost líbil, ne však tolik jako Birdova čtyřka a doma jsem si jej už myslím znovu nepustil. A šestka je už od začátku vlivem vynikajícího režiséra a propracovaného scénáře totální nářez, který mě ve všech akčních scénách strašně pohltil a několikrát jsem si vzpomněl na přímou konkurenci s tváří Daniela Craiga, která to po tomhle bude mít sakra těžké. A prim, proč tomu tak je a z kina jsem odcházel mírně znaven (jedna hodina ranní), ovšem v katarzi, hraji další zásadní faktory. Jednak Imaxová verze, která je poprvé v sérii 3D (bohužel kvůli příplatku, ale nijak extra neruší tmavými scénami), ovšem hlavně finále v přenádherném Kašmíru jsem si na obřím a roztáhlém plátně vyloženě vychutnával (Nový Zéland, jak jinak). A druhým a neméně důležitým faktorem je hudba, která mimo svého zprofanového původního hudebního motivu je správně dravá a skvěle podporuje nejen vyhrocené akční pasáže, ale i momenty, které teprve začínají gradovat. Samostatně asi nebude fungovat tak dobře, ale filmu sedí jako prdel na hrnec. Obrovská poklona pro, pro mne neznámého, Lorne Balfea. A dalším plusem pro mě rozhodně je Henry Cavill a scéna v umývárně, proti které se může většina akčních filmů, nejen z letošního roku, jít zahrabat. Má sice ten svůj trapně rozebíraný a vcelku nesmyslný knírek a bral jsem to původně tak, že ze série vystrnadil mého oblíbence Jeremyho Rennera (není tomu tak), ale ten se snad příště vrátí. Obsazení celkově stále šlape na jedničku z hvězdičkou a další filmy si nechám rád sypat každý druhý třetí rok. Jeden problém tu ale je. Je to možná až moc rozvleklé a Tom Cruise už asi nemá moc kam stoupat s kaskadérskými kousky, ale hlavně McQuarrie už sám tenhle masterpiece prostě nemůže překonat a nadcházející sedmička to bude mít sakra těžké. PS : Vanessa Kirby je tu neskutečně sexy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní hitech film. Rozhodně povinnost zajít na něj do kina, kochat se šílenstvím Toma Cruise (všechny ty youtube features si pusťte po, stejně ten hype cítíte už dlouho, že?). Řazení filmů série MI podle kvality nechám na ostatních, co tím chtějí strávit nekonečné hodiny času, a mě stačí, že se série ubírá jasným směrem, buduje okolo Ethana i ostatní postavy a nebojí se věnovat v podstatě celý film, pro vytvoření základního charakterového pilíře hlavní postavy. Proč ne. A proč ne plné hodnocení, no, výtky tu jsou, především příběh mi přijde extrémně prokouknutelný (ano, nechodím na takový film, aby mě překvapil v příběhu, ale znát většinu zápletek a hlavní twist během cca 15 minut mě mrzí). Dále se film podle mě až příliš spoléhá na kaskadérskou odvahu Cruise a je pro mě otázkou, zda by bez některých těchto scén fungoval. Akce je perfektní, o tom žádná, ale občas je prostě na efekt. Poslední bod je délka. Zde se podle mě nejvíc podepsala určitá schizofrenie filmu (spoiler:Ethan zabije zabijáka, pak se za něj vydává, někdo zfalšuje důkazy a chce dokázat, že on je tou osobou odjakživa atd... a navíc se podívejte na trailery, co ve filmu chybí). Na závěr bych pomrkl, fanoušci trailerů si jistě všimli, kolik materiálu se nedostalo do finálního střihu, dobře, bunkr a mrtví v Kašmíru, budiž, ale ten náklaďák versus vrtulník? Druhý Tie fighter z Rogue1? Jsem zvědav na bonusy a vystřižené scény. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příběhově tam jsou hluchý místa, ale ta akce. Asi nejopulentnější festival honiček, bitek, přestřelek, výbuchů od...jakživa. A ty lokace. Fakt to působí strašně bombově a je radost to sledovat. Když akce pomine, tak mi byly dilemata Ethana Hunta srdečně jedno, ale ono se to tam zase začne hned řezat. Vanessa Kirby je sexy. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Jedná se o první film ze série Mission: Impossible, v němž bylo použito oblíbené vulgární slovo „fuck“. (JustMeeKatie)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt) ve filmu provedl seskok HALO (High Altitude Low Open), který slouží speciálním jednotkám v rámci náhlých přepadovek. Oč jde? Jedinec vybavený padákem skáče z výšky 8 tisíc metrů střemhlav k zemi, přičemž padák otevírá „na poslední chvíli“, ve výšce cca 650 metrů nad zemí. (Duoscop)
  • Bojová scéna na toaletách se měla původně natáčet pouhé čtyři dny, ale kvůli složité choreografii souboje se nakonec protáhla na celý měsíc. (JustMeeKatie)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama