Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Jacob Bertrand, Vanessa Rubio, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer

Recenze (220)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Nejosmdesátkovatější , neosmdesátkovej seriál ze všech.  Nejsem nějaký extra fanoušek Karate Kidů, i když se mi to líbilo. A zjistil jsem že jsem asi viděl jen jedničku. Ale od Cobra kai se nemůžu odtrhnout. Je to vtipný, nostalgický, probudilo to ve mě moji dětskou duši. Spoustu klasického klišé, které si dělá srandu samo ze sebe a já to v těchhle filmech a seriálech miluju. Klišé, není klišém bezduvodu.  Suprový hlášky. A šikana v Dojo je skvělá. Nic tu není černobílé. Postavy jsou chvíli dobrý a pak parchanti. Něco jako ve Hře o trůny. Skvělé hraní Williho Zabky, to se musí uznat. První díly a série byli hodně o vtipu, ten šel později trochu dozadu, coz je trochu škoda. Ale není to výtka. Za mě tenhle seriál nemá žádnou chybu.  Vždycky , jednou za pár let většinou se objeví něco co mě položí a to je tenhle případ a nečekaný, to že mě Cobra Kai bude takhle bavit jsem fakt nečekal. Končím pátou sérii a sere mě to. Kdyby měla už teď 20 sérii vydrželo by mi to déle 😀  Jestřáb je TOP 😀 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších sequelů, co znám. Navázat po více než 30 letech takhle důstojným a zcela plnohodnotným pokračováním se skutečně jen tak nevidí. Seriálový formát navíc logicky umožňuje mnohem důkladnější prokreslení obou hlavních charakterů, kdy v příběhu po 30 letech ukazuje Daniela a Johnnyho v mnohem komplikovanějším světle než dříve, kdy byly jejich charaktery v podstatě černobílé. Sluší se říct, že Cobra Kai hraje hodně na nostalgickou notu (což se mj. projevuje častými prostřihy z původních dvou filmů), na druhou stranu si tuhle sérii užije i divák neznalý prvních dvou filmů. Scénář je navíc poměrně bohatý na konflikty nejen mezi oběma hlavními představiteli, ale také mezi jejich ratolestmi, do kterých si ti staří pardálové samozřejmě často projektují vlastní představy o tom „správném přístupu ke karate a k životu“. Celkově se jedná o pozoruhodnou aktualizaci původního osmdesátkového příběhu (pro který mám stále slabost a je to hodně silná vzpomínka na moje vlastní dětství), která je dostatečně vtipná a ve správný moment dovede být i dostatečně dramatická. Po prvních dvou sériích hodně silné 4*. ()

Reklama

Doldus 

všechny recenze uživatele

Co je pro mě nejvíce s podivem je fakt, že si původního Karate Kida vlastně ani nepamatuji, natož abych byl fanouškem. Tento sequel mě však přesto naprosto dostal a považuji ho za jeden z nejlepších seriálů poslední doby, kde i neznalost původního díla vůbec nevadí. Málokterému dílu se podaří perfektně vybalancovat a vytěžit jak sentiment osmdesátek, tak moderní prvky současných seriálů. Snažil jsem se přijít na to, proč se mi seriál tak líbí, potažmo proč je tak dobrý: nostalgie samotná již dnes nestačí. Tvůrci však prozíravě, ba moudře začlenili několik stěžejních prvků. Zaprvé, zaměřili se rovnoměrně jak na starou generaci tak na nově příchozí, čímž efektivně přilákali v podstatě všechny majoritní divácké skupiny. Dále tu zafungoval humor, který se nebojí si dělat srandu z originálu i z dnešní, někdy dusivé, politické korektnosti (zvlášť z pohledu postav starší generace). Karate jako takové doznalo zlepšení, i když bitky ála Daredevil nečekejte. Mistrovský tah však byl zaměřit se tentokrát na Johnnyho (William Zabku) jako nového protagonistu. Má jednoznačně největší charisma i herecké vlohy (zvlášť očima hraje výborně) a svoji roli ztrápeného senseie zvládá s bravurou. Vlastně celý cast je na jedničku, navrátivší se oduševnělý Macchio má také své kouzlo a mladá garda má talent. Když si Johnny v prvním díle poprvé nandal černou čelenku a zaujmul bojovou pozici, načež se objevilo stylové logo Cobra Kai, zažil jsem cosi podobného nirváně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

80.léta stále žijou a Ralph se Zabkou jsou pořád sympaťáci. Není na TV scéně v současnosti jiný seriál (zejména jeho 1.série), který by tak vkusně a chytře pracoval s NOSTALGIÍ, jako právě Cobra Kai. Ale i bez ní je to pořád skvěle odvyprávěný příběh, který stojí na svých nohách, dílem jako absolutní osmdesátkové béčko a zároveň jako depresivní (ale přesto svým způsobem vtipná) sebereflexe mužů středního věku. Pro mě nejpříjemnější seriálové překvapení posledních let, a to se mi původně do něho vůbec nechtělo. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karate Kid: The Legacy. Nejpříjemnější seriálové překvapení roku. Nechápu, jak někoho vůbec mohlo napadnout natočit seriálové pokračování Karate Kida po třiceti letech. A už tuplem nechápu, jak se to mohlo tak povést! Zabkův stárnoucí Johnny Lawrence je přesně ten typ zábavného cool losera, kterého nejde nemít rád (hlavně kvůli jeho humpolácké 80's povaze, která si s dnešní dobou příliš netyká). Kupodivu to ale vůbec nestojí jen na něm - snad všechny postavy (i ty vyloženě okrajové) tu mají své místo a dokáží být velmi zábavné a různými způsoby sympatické. Abych se tu zbytečně zdlouhavě nevykecával - Cobra Kai je nejlepší současný "rodinný" seriál, který velmi dobře ukazuje, jak mohou křivdy minulosti i po mnoha letech plodit a přiživovat křivdy nové (a leckdy mnohem hlubší, osudovější a tragičtější). Současně je to možná nejlepší současný teenagerovský seriál, kde se kromě obligátních lásek a zrad nečekaně působivě a uvěřitelně tematizují dnešní podoby šikany mezi dětmi a mládeží. A nakonec je to asi nejlepší seriál s tematikou bojových umění. To je ale spíš kvůli chabé konkurenci, a proto, že karate (a s ním spjatá filosofie) zde ani omylem není ústředním motivem, ale je pouze jedním z mnoha. S01: 85 %; S02: 85 %; S03: 85 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

Galerie (933)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy Johnny (William Zabka) začne pracovat jako řidič Uberu, se ho první zákaznice zeptá, zda by mohl zahrát skladby od Billie Eilish. Johnny místo toho začne hrát skladbu „Mony Mony“ od zpěváka Billyho Idola. (Knowho)

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama