Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (410)

oLí 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic je sympaťák, to se musí předem vědět a tvůrci si na tom museli dát záležet, když už to teda je film o Ježkovi Sonicovi. Co bych k tomu řekl jako třicátník v sále téměř plném dětí ? Že jsem se skvěle bavil. Ani pochyb ke třem hvězdám. Na to, že to celé táhla vlastně smyšlená postava to bylo fakt dobrý a Ježek byl fajn. Hrál jsem v půlce devadesátek segu a Sonic byl jedním z top toho, co si z té konzole pamatuji. Když k této dobře namíchané směsi přidáte ještě Jima Carreyho, který je Bohem generaci otců dítek, které na to vezmete, vyjde Vám prostě zábava, které za ty prachy nelitujete ( nebyl jsem s dětmi:D ). Jim Carrey byl naprosto skvělej, moc rád jsem ho takhle viděl. Kdo ho trošku sleduje, tak ocení stejně. 7.5/10 jak prd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║Tržby USA $148,974,665║Tržby Celosvetovo $319,715,683▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,358,990║ Tržby za predaj DVD v USA $23,156,216║ Na moje veľké prekvapenie sa to dalo. Dosť som sa obával tej animácie a hlavne Jima Carrey. Carrey aj keď už dosť ošuntelý sa tam dosť dobre chytil a zas sa predvádzal v tom čo vie najlepšie, tie jeho eskapágy nemali chybu. Sonic a policajt Marsden si dobre sadli, akcia mala ráz a zábavnosť dobre sadla, neotravovala. Takže nakoniec celkom fajn oddychovka, kde ten bláznivý svet v celku fungoval a hlavne bavil. /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic je svižně natočená oddychovka s nadmíru sympatickým hlavním hrdinou, klasicky (tak trochu) přehrávajícím Jimem Carreym a několika humornými momenty, o které se postarali především Sonic a ukecaná Natasha Rothwell. Film v kině pěkně utíká, a i když člověk v podstatě od počátku tuší, jak to celé dopadne, tak i přesto snímek díky svému živému tempu vůbec nenudí. Při dvou scénách - zasvěcení budou zajisté tušit - jsem si nemohl nevzpomenout na x-menovského Quicksilvera, což je míněno v dobrém slova smyslu. Dynamicky natočená jednohubka, která nepřekvapí, ale ani neurazí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně odsýpající rodinná podívaná, která téměř vůbec nevybočuje ze zavedených kolejí. Tak přesně nějak takto bych v pár slovech popsal snímek Sonic the Hedgehog, jehož středobodem je sympaticky hláškující superrychlý ježek, jemuž ale podráží nohy vágní režie a předvídatelný scénář. Tuto situaci už bohužel nezachrání ani skvělý Jim Carrey a povedená animace. Ve finále tedy dostaneme dynamicky natočenou a dobře vypadající jednohubku, která ale nemá žádnou snahu diváka nějak překvapit či ohromit. Škoda. „So, as I crashed into the cold dark water of the Pacific, I realized a few things: A - I have no idea where I'm going. B - Salt water stings. C - I shouldn't even be on this planet right now, but I am! Why? Because you shot me!“ ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Ježek Sonic je v podstatě jen další z řad obyčejných pohádek. Kdyby mi bylo sedm let, nebo jsem se aspoň dokázal mentalitou do svých dětských let vrátit, tak bych si to asi užil víc a možná bych se i nějakým těm vtipům pořádně zasmál než abych se tomu jen tupě uchechtl. Jim Carrey hraje jako ve většině komedií, kde se objevuje, svou typickou roli takového toho "šoumena" a začíná s tím být trochu nudný, když je k tomu všemu jeho záporná role taková obyčejná a ne úplně výrazná. Ve výsledku je Ježek Sonic průměrná pohádka, nic světoborného krom toho, že se jedná snad o prvního hranou adaptaci této populární videoherní značky nenabídne. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • V 7. minutě filmu si Sonic čte komiks „Flash“. (Honza03)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama