Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdražší seriál všech dob.. Ale vypadá hodně levně. Tak si shrneme zatím, co se událo. Vlastně vůbec nic a to nic vygradovalo v komorní "epickou" bitvu čítající počet 30ti mužů. A pak se tam stane něco, co by mělo být důležité ale vlastně vás to ani nezajímá a ještě k tomu zapomenete, co to vlastně bylo (seriózně už to nevím), takže o důvod víc v dalším díle sledovat úvodní medailonek. Nechci srovnávat Prsteny moci s Pánem prstenu ale.. Tohle je fakt trapný sledovat. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k Tolkienovi je velká událost a já bych si to velmi rád užil. Ale nemůžu. Ne, kvůli malichernostem ohledně barvy vlasů, nebo kůže elfů, či trpaslíků. Ani mi nevadí, že najednou to všechno vedou ženy. Je to kvůli "scénáři". Jako by ho někdo napsal po cestě pendolínem do práce. Dialogy jsou škrobené, události předvídatelně hloupé, nebo nepředvídatelně divné. Souboj maxiskřeta s elfem...co to mělo být? "Šokující" odhalení po bitvě? Vážně? V předchozích epizodách se mohli trikaři uanimovat, aby udělali velkolepý Numenor, scénář sliboval záchranu div ne celé civilizace, vezl se jim král....pro jednu vesnici? Předmět nesmírné důležitosti, se dá klukovi, který po něm touží s instrukcí, aby ho strčil nějakému námořníkovi, který ho má hodit do moře? Fakt? Tvůrce evidentně zaujala pasáž z LoTR, kde Galadriel projeví svou temnou stranu. Asi jde o nějakou vrozenou vadu, která dost nabourává dosavadní představy o elfech. Jistěže mohou být elfové povýšení a sebestřední parchanti. Ale o tom, že by jeden z nich surfoval na "temné straně", snad tento seriál být nemá. Závěrečná scéna s azbestovou Galadriel byla příznačná tečka scénáristickému paskvilu. Podle mě je v pořádku, srovnávat tento seriál s filmy a knihami. Jsou to etalony kvality prověřené miliony čtenářů a diváků. Není důvod, dělat něco horšího a podlézat nastavenou laťku. Přestože jde o první epizodu v červených číslech a spousta fanoušků asi bere seriál na milost, tak pro mě je jedna z těch horších. Jen to tak na první pohled nevypadá. Zklamání. ()

Reklama

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nevětší bitva. Parta skřetů bez průzkumníků. Ale oceňuji tzv. Kanónenfutr v podání vesničanů co zradili. Samozřejmě útok stvoření, co se bojí světla asi půl hodiny před svítáním. Náhoda? Nemají se šípy vytahovat po směru vniku? Zajímavá taktika s bouráním věže. Je vidět, že architekt byl stejný jako u mostu ve Studénce. A pak ten závěr. Důležitý artefakt při jehož nalezení se nikdo neobtěžuje balíček zkontrolovat. A celá ta věc kolem kopání děr a tajemného meče. Ta byla dost pochybná. Nelogyčnost kompenzuje hodně dobrý vizuál. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dojem, že vesničané, ani skřeti nikdy nedojdou. Jelikož i když jich zbývá trochu, tak se vždycky rozmnoží, abych ji následně mohlo být víc. A toto je to nebezpečí, o které hrozilo jižním krajům? Trochu mi to nesedí, ale bitva se mi celkově líbila. Jen jsem zvědavý, jestli mi dovedou tvůrci dát odpovědi na moje otázky v posledních dvou dílech. Aneb, co to mělo znamenat. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První opravdu akcí napráskaný díl, který se odehrával převážně na jihu, kde mě to baví zdaleka nejvíc. Nemohlo chybět několik krátkých nudných odboček směrem k Númenoru. Věčná škoda, že se to nyní více než kdykoli předtím neobešlo bez totálně dementních a pražádný smysl nedávajících zvratů s předáváním zabaleného meče jako štafetového kolík, aniž by se kdokoli obtěžoval nahlédnout dovnitř, či prapodivným postupem a vzdorem několika desítek rolníků blížícímu se zlu, kdy si dopomáhali různě nepravděpodobnými prostředky. Nemůžu si pomoci, ale tento seriál místy působí mnohem více směšně, než by mohlo být žádoucí. Je pak nesmírně těžké brát tento seriál vážně a jakkoli se s dějem sžít. Zřejmě jeden z nejlepších dílů, co se obsahu týče, který bohužel sám sobě hází pořádné klády pod nohy a není možné brát seriál vážně. [70 %] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Orci skandují: „Nampat,“ před útokem na Ostirith. „Nampat“ znamená „smrt“ v černé řeči. (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno