Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po pěti(!) hodinách úmorného world buildingu konečně k něčemu dobrali. Bitky i ta různá odhalení jsou vlastně docela fajn a nebýt tam to otravné rozebírání emocí většiny hlavních postav před bojem i po něm, napálila bych možná i pět rovných. Řešit nějaké nelogičnosti v seriálu primárně cíleném na dvanáctiletá děcka a Američany je totiž fakt zbytečné. Na závěr otázka: je Galadriel ohnivzdorná? (Jasně, všichni víme že je, je to prostě supermanka.) ()

DavidSe 

všechny recenze uživatele

Šest epizod. Šest neskutečně dlouhých, nudných, neoriginálních a dokonce i zbytečných (ano, mluvím o tobě 5. epizodo) epizod bylo potřeba k vytvoření potencionálně fajn děje. Bohužel, zázraky se nedějí a potenciál zůstává nenaplněn stejně jako hráz z konce dílu. Númenorejci se konečně vylodili z lodí. Přesně z těch lodí, ve kterých je víc místa než v kabelce Hermiony. Waze je následně dovedl přímo do té jedné vesnice kde jsou potřeba a my jsme svědky naprosto průměrné bitvy. Galadriel se úspěšně vyhýbá šípům a kopím, bohužel u toho působí jako Legolas z lidlu a ve výsledku to připomíná spíš vystoupení v cirkusu než bitvu. Alespoň stříkání krve a lítání orgánů z těl nepůsobí tak špatně. Opravdová akce ve finále netvoří velkou část, přesto je to zatím ten nejakčnější díl. Konec napovídá že by se v posledních dvou epizodách mohlo něco stát. Legenda praví, že spatříme i prsteny moci. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda jede, to se musí nechat. Co mě baví čím dál víc, je ta paralela Skřetů a Ruska. Co mě nebaví vůbec je (stále) naduživání zpomalených záběrů. Také dost nechápu jak najednou Skretům nevadí denní světlo. Každopádně i přes několik vyloženě debilních (LOL) scén, je to rozhodně to co jsem od seriálu očekával. ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Tvůrci tohoto dílu zcela a naprosto rezignovali na jakoukoliv logiku a konzistenci příběhu. Už to se to naprosto rozpadlo (ten Sauronuv meč vlastně vůbec nepotřebovali). Ale zase cením střety, že když je elf neozbrojen, tak odhodí meče a jdou na pěstní souboj uprostřed šarvátky.. Bolí mě to moc, ale ty dva poslední díly dokoukám. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"„V nouzi je každá minuta drahá a přece je lepší pozdě než nikdy.“ (Éomer - J.R.R. Tolkien) Ale jo, tentokrát jsem byl docela spokojený. Věci se konečně daly do pohybu a celou epizodu jsme neprokecali (pomohlo taky, že jsme v téhle epizodě řešili linku černého elfa a zlého elfa a nezdržovali se třeba s hobity). Navíc akční scény měly překvapivě dobrou choreografii a viděli jsme pár zajímavých zvratů (stejně tak několik dost očekávaných). Chvíli jsem přemýšlel i o čtyřech hvězdách, protože ze seriálu to mělo asi největší úroveň, ale nakonec je nedám, protože stále je to chvílema hloupoučké. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Reklama

Reklama