Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I v této části triptychu se setkáme se zdravotní sestrou Věrou Podlipnou (Simona Stašová), která pracuje na psychiatrii a kterou po jejich vlastních zkušenostech nemohou nechat nečinnou osudy jiných. Znovu se potkáme s tajemným doktorem Zahálkou (Juraj Kukura), který se tentokrát na ni obrátí s problémem jednoho svého známého, jehož syn Milan (Jan Budař) má psychické problémy. Milan, který miluje letadla, žije sám s nemocnou matkou (Iva Janžurová). Pracuje na letišti, kde mu dle jeho vlastních slov údajně nesnesitelně nadbíhá jedna z jeho kolegyní (Jana Stryková). Je do Milana prý až patologicky zamilovaná a k realizaci svých záměrů se neštítí použít ani těch nejšpinavějších možných prostředků. Milan je z toho do té míry zoufalý, že se dokonce pokusí o sebevraždu. Jenže – jak je to ve skutečnosti? Kdo komu vlastně ztrpčuje život? To vše se Věra Podlipná pokouší zjisti, aby opět – jako v obou předchozích dílech triptychu Vetřelci a lovci dospěla k překvapivým zjištěním, ve kterých právě doktor Zahálka nehraje nepodstatnou roli… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Člověk se má na jednom místě zdržovat tak dlouho, jak je nezbytně nutné........... Opět je to natočený podle skutečného příběhu. Jan Budař opět v roli podivného člověka. Zde si zahrál otravného idiota, kterého jen tak nic nezastaví. Kamera je opět velmi povedená, jen tu chybí to komiksové rozdělení obrazu. Hudba je o něco lepší než v obou předcházejících příbězích. I té Simoně Stašové to tentokrát věřím po herecké stránce. CITÁT - Milan Brož šuká psa............ Tohle je nejlepší příběh z této trilogie. Trochu více jej propracovat, tak to mohl být velmi dobrý celovečerní kino film. Na televizní tvorbu je to nadprůměrný.. CITÁT - Kdo je tady kapitán, co?!?!............ ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Debilní pseudo drama, těžící ze skutečné události z Ruzyně, ale zprasené Renčem k nepoznání. Vzhledem k tomu, že prostředí letiště znám velmi důvěrně, trpěl jsem při amatérských scénách jako zvíře. Anebo možná je to v Brně takhle, já přeci jen dělal na Ruzyni. Každopádně dobrý režisér by s takovým scénářem a takovým obsazením natočil něco jiného, Renč je na odpis. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musíme to tady trochu zvednout :). Poslední díl je pro mne zároveň dílem nejlepším, Budař podal asi svůj životní výkon, opravdu jsem z něj měla docela vítr. Stašová s Kukurou mi nevadili tolik jako ve filmu předešlém, ale stojím si za tím, že pro ně měl být vyhrazen pouze první příběh. Za nejlepší postavu celé série jednoznačně považuji policistu Dvořáka. Moc jsem nepochopila reakci kamarádky hlavní hrdinky (proč proboha neběžela na blízké letiště pro pomoc, ale radši zavolala neznámému právníkovi?!), jinak jsem ale byla napnutá až do samotného konce. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milánku náš, copak děláš? Klímovy bláboly Renč točí svévolí... %-o . . . Pipina Podpilná v akci a do třetice všeho špatně. Na letišti v Brně to zjevně funguje jak někde ve střední Africe, na éřišti si zaměstnanci dělají klubku a skladiště kradenýho dutýfríí chlastu, jednou vyhozený pošuk se dostane v paruce a brylkách s falešnou občankou zpět do práce a tak dále et cetera jedna kravina za druhou - do toho dementně přehrávající pí Janžurová, která se už zjevně nikdy nezbaví >huňkoffského< stylu hraní a šaškující čudlař Budař, který nahodí >krutozlý< kukuč a stádo se za břicha popadá smíchy... Hnus, děs a bída - a prý furt žánr zvaný drama! . . . A myslíte že Renč šuká psy? A potřebuje psychiatra? A co pan Klíma? Má v myslidlech zdravé klíma? A co potřebuje >šašskotelevizácká< tvorba? - - - P.S. Provařený >p.p.< tentokráte s telefonováním od nejmenované pumpy opět nezklamal, ještě jeden procítěný záběr na baner nejmenované cestovky a víc už ta srajda nestojí ani za psí... - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 29.1.2012 na >psí jebničce< , sepsuté hopsícení 23., komentpsáč zde jako psátý - 29.1.2012) ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sice žádný zázrak, rozhodně se mi tento film líbil daleko více než "Zrozen bez porodu". Zřejmě to bude především díky výkonu hlavního záporáka, Budař totiž předvedl daleko lepší výkon než dvojice Hrušínský a Nosek. I když, občas jsem si říkal, že tohle se přeci nemohlo stát. Neboť přestože autoři tvrdí, že je všechno podle skutečné události, některým ten věcem jsem prostě... nevěřil. Ale možná je to jen můj pocit, nevím. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Epizoda byla inspirována skutečnou událostí z prostředí ruzyňského letiště, která vyvrcholila vraždou pronásledované kolegyně, za kterou útočník a stalker dostal trest odnětí svobody 15 let. (Nick321)
  • Je rozporuplné, že na začátku epizody dává doktor Zahálka (Juraj Kukura) Kláře (Hana Holišová) svou vizitku a nastiňuje jí charakter svých služeb soukromého detektiva, ovšem nedlouho potom Věře Podlipné (Simona Stašová) tvrdil, že už svou práci nedělá. (Nick321)

Reklama

Reklama