Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele FireTight k tomuto seriálu (2)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Zajímavý námět, filmově neokoukané Brněnské prostředí, skvělá Simona Stašová (ostatně jako vždy) a takový divný Juraj Kukura. Takhle nějak ve zkratce by se dal zhodnotit tento Český televizní film, který sice není na začátku vůbec špatný a který vás dokáže během první půl hodiny docela zaujmout, jenže jak dojde k setkání postav Stašová + Kukura, propracovaný děj se rychle odpotácí ze scény, všechno tak nějak šedne a vy si říkáte, kam se podělo to docela dobré drama z doby před několika minutami. Co mi na "Zrozen bez porodu" vadilo nejvíce? Rozhodně ty sny, které působily jak z nějaké hodně nepovedené komedie a závěrečná pasáž ve fabrice. Noskovi a Hrušínskému jsem to prostě nevěřil a vlastně to samé se dá říci i o konci filmu. Škoda, mohly to být čtyři hvězdičky. ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Není to sice žádný zázrak, rozhodně se mi tento film líbil daleko více než "Zrozen bez porodu". Zřejmě to bude především díky výkonu hlavního záporáka, Budař totiž předvedl daleko lepší výkon než dvojice Hrušínský a Nosek. I když, občas jsem si říkal, že tohle se přeci nemohlo stát. Neboť přestože autoři tvrdí, že je všechno podle skutečné události, některým ten věcem jsem prostě... nevěřil. Ale možná je to jen můj pocit, nevím. ()

Reklama

Reklama