Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na tuhle pohádku jsem se kouknul kvůli mé nejoblíbenější slovenské zpěvačce Kristíne. Ovšem moc jsem si jí v tom filmu neužil, za prvé na scéně moc nebyla a za druhé tuto pohádku jsem po 20 minutách vypnul. Už po 5 minutách mi bylo jasné, že tohle bude průser. Takhle špatné nejsou ani ty novodobé české pohádky a že ty celkem špatné jsou. Hned to úvodní představení se sudičkama se mi nelíbilo a ten následný děj, no vlastně přišlo mi, že to nemá žádný děj. Prostě pohádka o ničem. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Klidně raději tuto kvalitní recyklovanou klasiku (třeba tak trošku ne nepodobnou Třem oříškům ..) držící se ale toho základního, co dělá pohádku i pro menší děti velmi dobře ´koukatelnou´ .. než ty více oslavované novodobé ´moderní´ kostrbaté pokusy obsahující různé násilně vložené technické motanice (25.12.) zapomínajíc přitom na to nejdůležitější, a sice, že tohle je především a hlavně pro děti a ne jejich rodiče, takže ... ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Kde jsou všechny ty Jasněnky, Večernice, Třetí princové apod. Kam se vytratili ty geniální vánoční filmové pohádky, na které jsme se mohli každoročně s jistotou těšit??? Kde jsou režiséři typu Vorlíček? Proč máme teď každoročně zcela opačnou jistotu v tom, že si vánoční čas pokazíme další sérií hrůz, které někdo odvážně nazve pohádka a někdo ještě odvážnější je zařadí do vysílání na vánoce. Po Sedmero krkavcích, jsem začal nabírat optimismus. Že by se něco změnilo? Evidentně omyl, jsme zpět v těch stejných kolejích, které ovšem nevedou moc směrem k dětským srdcím. Nic proti mladým režisérům a hercům těsně po škole, chápu že někde se ostruhy nabrat musí, ale proč zrovna v takových projektech, jako je vánoční pohádka. A vždy je jasné, kdy se projekt odstartuje, pustí do světa, proto si myslím že je předem jasné, že start bude o vánocích. Co takhle vsadit na jistotu a ty začínající "hvězdy" nechat otrkat na méně významných projektech. Kdo na ty hrůzy má pak koukat? Akorát jsem pak naštvanej... Johanka byla blbost, kterou natočil neschopnej režisér, podle ještě nemožnějšího scénáře! Vyhozené prachy oknem! ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Lidé v pohádkových kostýmech konverzují (dále jen LVPKK), LVPKK, LVPKK, zakouzlí se, LVPKK, LVPKK, tančí se, LVPKK,LVPKK, kouzlo, LVPKK,LVPKK, střílí se z kuše, LVPKK ... dále už nedokoukáno. Úplně bych se ve filmech vyvaroval námětu - žena převlečená za chlapa. Buď je totiž neskutečně dementní nepoznat, že je to holka, v opačném případě by museli sehnat hnusnou mužatku. Nicméně sečteno podtrženo = výpovědní hodnota většiny současných pohádek je LVPKK. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Toto je jediná premiérová pohádka, kterou jsem letos o Vánocích viděla a netroufám si hádat, zdali jsem si vybrala dobře. Já vážně nevím kam se všem tvůrcům při natáčení pohádek poděla lehkost a přirozenost a proč jsou všichni princové na draka. Potěšila mě snad jen přirozená vznešenost Szidi Tobias a píseň Na bielom koni. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Hudbu k záverečnej piesni filmu, „Na bieleho koňa“ zložil Martin Kavulič, text napísal Kamil Peteraj a spieva ju Kristína, ktorá vo filme vystupuje v úlohe princeznej, ktorá sa zhodou okolností volá tiež Kristína. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Časť mužských postáv šľachticov na koňoch vo filme dablujú ženy. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Natáčalo sa 23 dní, 14 hodín denne, avšak kvôli vysokým horúčavám sa muselo nakrúcanie na dva dni prerušiť. (ambron)

Reklama

Reklama