Reklama

Reklama

Žena v okně

  • USA The Woman in the Window (více)
Trailer 3

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (217)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla možnost dál půl hvězdičky dala bych tři a půl. Nakonec jsem se to rozhodla zaokrouhlit nahoru, protože se mi to líbilo. Knižní předlohu jsem ještě nečetla, ale v budoucnu se na ní chystám, věřím, že mi kniha dá něco navíc než film. Ale film funguje skvěle, je to napínavé psycho. Hodně jsem tam viděla prvky Hitchcocka, takže je cítit, že režisér je jeho fanouškem, protože se hodně inspiroval. Závěrečná bojová scéna mi přišla trochu moc, ale atmosféra je skvělá. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi to, vlastně mě to i docela bavilo po celou dobu. Byla jsem zvědavá, zda nás čeká nějaký velký nečekaný twist, nebo zda se to vydá tou předvídatelnou cestou, bohužel druhá možnost je ta správná, film má ale hodně zajímavý vizuál, Joe Wright si hraje s každým záběrem, herci a hudba jsou taky moc fajn. Posledních 15 minut už jsou čiré béčko a já musela převracet několikrát oči v sloup. Za mě neurážející film, ovšem když se člověk podívá na jména tvůrců a hereckého obsazení, nelze se ubránit zklamání. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Amy Adams mám veľmi rád, ale v tomto filme mi išla neuveriteľne na nervy, aj keď v konečnom dôsledku to bola snáď jediná pozitívna postava celého príbehu. Na začiatku mi to pripomenulo Disturbiu, ale napokon sa z toho vykľula výrazne paranoidnejšia záležitosť, ktorá bola na môj vkus až príliš prekombinovaná a neustále tlačenie na pílu tomu vôbec nepomohlo. A pritom, samotný scenár nebol vôbec na zahodenie, ale tá hororová atmosféra tomu proste podrážala nohy. A keď som sa tak nad tým celým zamýšľal, tak logika tu tiež miestami úplne absentovala. Dialógy to tiež akosi nezachránili, ani pofidérne postavy. Nuž, tento štýl mi proste nesadol... 2* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Na prvú dobrú sa ponúka porovnanie s filmom Disturbia. A tu Žena v okně prehráva po všetkých stránkach. Nepomohla ani účasť viac než kvalitnej trojice Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore. A prečo tak jednoznačné súbojové KO? Film sa snaží vzbudiť pocit neistoty. Stalo sa to, nestalo sa to. Ale vlastne ani na jednu sekundu nikto nemôže pochybovať, že ano. Teda hlavné téma filmu vôbec nefunguje. Navyše postavy nedávajú vôbec zmysel a sú Vám úplne u prdele. Gary Oldman raz za čas príde na Amy Adams nakričať a zasa oddíde. Amy Adams sleduje filmy, raz za čas počuje divný zvuk, a potom chlastá. Vzhľadom na obsadenie a výsledný dojem sa tento kúsok radí medzi najviac zbytočné filmy roku 2021. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Light Mystery Thriller v 90´s módu z Netflixu je docela slušná žánrová jednohubka, které však chybí výraznější tah na bránu, temnota, styl, více mysteriózna i násilí.Příběh se zaměřuje na agorafobičku Amy Adams, která špehuje své sousedy naproti a je svědkem vraždy. Nikdo jí však nevěří a otázkou je, zda je blázen anebo se všichni snaží zahladit stopy.Film docela slušně drží diváka v nejistotě do posledních minut a finální odhalení je vlastně překvapivé, ze všech možných scénářů, které jsem měl připravený jsem s tímhle nepočítal a to chválím i vítám.Potěší i nabitý herecký cásting, byť většina známých tváří se zde mihne jen v pár minutách, slušná je i hudba a povedl se jeden nečekaný jumpscare. Finále je celkem slušně napínavé, takže výrazný problém s filmem nemám, ale ve srovnání s podobnými thrillery za poslední dobu ( Jako v Bavlnce a Run) mi příjde Žena v Okně o chlup slabší.Sledovatelné však v pořádku a ženské publikum s vínem v ruce si klidně hvězdu mohou přihodit. 6.5/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo od 6. srpna do 30. října 2018 v New York City. (SONY_)
  • Založeno na příběhu bestsellerové knihy „Žena v okně“ od spisovatele A.J. Finna. (MeanWhile)

Související novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama