Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mando sa snaží nájsť svojich druhov z Mandaloru ale natrafí na šerifa, ktorého mestečko zužuje netvor a tak sa za malú províziu dohodne na jeho zničení. Prevedenie: Prvý diel druhej série sa príbehom prvej nijako nezaoberá a ide si svojou cestou. Vedľajšia misia, ktorá sa sprvu zdala banálna vo finále vyrazila dych a CGI príšera potešila oko nejedného diváka. Dáva hviezdu navyše za to že sa boj odohráva cez deň čo je pri bojoch podobného typu vzácnosť. 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to udělané luxusně a každý dolar je vidět, ale co naplat, když je to samý nesmysl a víc než cokoliv jiného, jde jen o exhibiční fan service. Našel bych minimálně 50 epizod z animovaných klonových válek, které měly mnohem lepší příběh. A námitka, že se to jen rozjíždí neobstojí, protože to bude nakonec stejně mdlé, jako celá první řada. Chápu nadšení SW milovníků, lepší cokoliv, než nic, ale pro běžně náročného diváka je to slabota...a podotýkám, že Favreau je jeden z mých oblíbených tvůrců. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem naprosto fascinován tím, jak lze scénář totálně o hovnu, natáhnouti skoro na hodinu a přesto nenuditi. Jedná se o zcela zbytečný díl a ti, kteří se na 2.s. teprve chystají, jej mohou s klidným svědomím, přeskočiti. Jedině, pokud je magneticky přitahuje 50min. záběrů na poušť. Favreau je buď šílenec, nebo génius. Special quest star...vykradený/ukradený píšečný červ (zde zřejmě kvůli autorským právům drak, haha) z Arrakis. Pardon z Tatooinu. Vím, že Darth Lucas vykradl pro svou SW IV od westernů, samurajských filmů, včetně Flashe Gordona až po Dunu a Nadaci, ale tohle už bylo fakt na mě moc. Už jsem jen čekal, že se z Tuskenů, vyklubou zakuklení Fremeni. Ugh. Na 2.str. i 1.s. má 1 zbytečný díl, takže skore je 1:1 ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělá epizoda, minimálně na úrovni první série, možná lepší. Sci-fi-westernová atmosféra funguje na jedničku, především díky kameře a (digitálním) kulisám, a pochopitelně Göransson přispěl výtečným soundtrackem. Oceňuji i propojení s knihami, doufám, že se s Timothym Olyphantem ještě setkáme. Přesně takhle jsem si jeho postavu představoval. Favreau a Filoni dali Star Wars druhý dech a jsem jim za to neskonale vděčný. Jen tak dál. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant: hraje x-let šerifa v zapadákově v jednom seriálu. Jon Favreau: Time, nechtěl by sis zahrát u mě ve Star Wars? Olyphant: Wow Star Wars, konečně něco úplně jinýho, než čím jsem se proslavil. Jasně, count me in! A co jakou roli pro mě vlastně máš Jonathane? Favreau: no je tam takový zapadlý město v poušti, který ochraňuje šerif, teda sorry maršál... Olyphant: Aw shit, here we go again (alternativně: same the same, but different, but still same) Dobrá, teď trochu seriózněji - nosná kostra příběhu celého seriálu opět letí někam do pozadí, takže opět dostáváme téměř výplňovou epizodu (pokud nepočítáme cameo na konci). Potěší samozřejmě Olyphant, který je cool snad ve všem, v čem se ukáže. Skalní fanoušci pak zamáčknou slzu z fan servisu v podobě pomrknutí na hodiny a hodiny strávené hraním legendárního Knights of the Old Republic (pro neznalé, pokud jste přijali na Tatooine quest jehož výsledkem bylo zabití Kraitského draka, tak jste kromě hory XP získali i tzv. perlu kraitského draka - v téhle epizodě ji Tuskenové pracně vyhrabali z jeho vnitřností. Perlu jste mohli použít jako velice silné vylepšení světelného meče, nicméně hardcore hráči obsedantně plnící všechny questy v průběhu hry získali i daleko lepší krystaly do světelného meče. Takže se nabízelo další netradiční využití perly - pokud jste ji donesli do tábora Tuskenů, tamější "historik" se s vámi podělil o zcela zásadní informace a tajemství týkající se historie Tuskenů, Tatooinu a vlastně celé "vzdálené galaxie" - nechci úplně spoilerovat, ale Tatooine nebyl vždycky nehostinná poušť, Tuskenové nebyli vždycky nemilosrdní nájezdníci odmítající moderní techniku a nadsvětelné motory ve "vzdálené galaxii" existovaly už dříve, než tak uvádí "neomylný" archiv Jedi) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)
  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)

Reklama

Reklama