Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle si nezaslouží ani hvězdu. Ze začátku jsem si myslel, že to bude opravdu mysteriózní podívaná, ale pak najednou se to přehoupne o rok někam jinam a objeví se postavy o kterých není nic vysvětlené a celý film sledujemem jen fetování a demetního otce. Zamotaný blábolení, nelogičnost a nevysvětlitelnost. Neviděl jsem ani setinu pozitivní věci. Asi jsem to nepochopil, ale to zřejmě z toho důvodu, že jsem nepostřehl ve sledování filmu, kam se třeba poděli agenti FBi co vyšetřovali vraždu a proč najednou se tam objevil uplně někdo jiný. A ty nesmyslné scény, kdy se feťačka zešílí jen proto, že jí chybí pár stránek v deníku a pak se zjeví nějací retardové v čele s malým krpatcem žvatlající absolutní hovna. Chtěl jsem mysteriózní snímek u kterého budu trčet s vyvalenýma očima s husí kůží na těle a logickým vysvětlením. A né píčovinu, která mě nudí a tečou mi z ní slzy ze zívaní div jsem si hubu nerozthl. Opravdu se podhle hodnocení nemůže člověk řídit. 81%, ale tak možná nudy. Z mého hlediska už mi došla trpělivost. Takže se nepřikloním ani na začátek, který byl zajímavý. Prostě tohle hodím do koše a už nikdy nechci slyšet o Twin Peaks!!!!!!!!!!!!!!! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti seriálu prakticky nemá smysl se na Fire walk with me dívat a vůbec ničím vás asi nezaujme. Ovšem se znalostí se dozvídáte něco málo o smrti první oběti - Teresy Banks, vyšetřovateli této vraždy - speciálním agentovi Chesteru Desmondovi .. až se pomalu dostanete k poslednímu týdnu života Laury Palmer (nebojte, objeví se i agent Cooper:). Pokud vám nevadí spoilery, tak myslím, že ideálním momentem, kdy se na film podívat, je po konci první série. Dozvíte se ovšem, kdo je vrahem. Pokud vám toto rozuzlení vadí, tak si Fire walk with me pusťte po konci 8. dílu druhé série. hawk - FIRE WAAAAALK WITH MEEEEEEE ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Through the darkness of future past, The magician longs to see. Once chants out between two worlds: Fire, Walk with Me. Tak tohle byl ohromný film. Atmosféra, herecké výkony, hudba, všechno je zde dokonalé. A i když bych tomuhle mohl vyčítat více věcí (neúčast Lary Flynn Bolye, kterou ale skvěle nahradila Moira Kelly, některé stále nejasné nebo nezodpovězené otázky) tak tady nemám důvod. Film na mě opravdu zapůsobil, já se od něj po celé dvě hodiny nemohl odtrhnout a těším se, až si celý seriál zopakuji. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvilku se to tváří, že by to mohla být celkem normální detektivka, pak je o rok víc a se srozumitelností je ámen. Ale na Lynche docela dobrý poměr, psychedelické pasáže jsou ve značném oslabení oproti těm normálním, je to tak 30:70. Na seriál se určitě dívat nebudu, dvě hodiny koukání na přípravu vraždy promiskuitní feťačky mi stačily. 30 dokumentů z psychiatrické léčebny pod krycím názvem Twin Peaks bych nesnesla. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že film raději nenavazuje na děj seriálu, ale vrací se k předchozím událostem. V podstatě to nenabízí nic nového, "pouze" máme možnost poznat Lauru. Což sice není úplně málo a svět Twin Peaksu to jaksi uceluje, ale že bych z toho byl nějak na větvi... to ne. Seriál je geniální, tento film pouze průměr (a na Lynche spíš podprůměr). PS: Pokud máte v plánu někdy zhlédnout seriál, vyhněte se předtím filmu obloukem! Celý by vám ho zkazil. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)
  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama