Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

alchac 

všechny recenze uživatele

První lajna o dovozu lajnovacího materiálu do USA skrzevá Mexiko poněkud trpěla oproti svému staršímu sourozenci tím, že od počátku postrádala podobného všehoschopného ústředního magora, jakým byl El Padron Pablo, neb Felix byl na začátku jen takový naivní skautík, který zformováním farmaceutického koncernu sledoval toliko zvýšení zisku a omezení násilí, a který až postupně přicházel na to, co vše je nezbytné za účelem provozování velkoobchodu s alternativními léčivy vykonat a obětovat a jak opojně chutná mamutí dávka peněz a moci. A krom toho se možná děj s přílišnou dávkou amerického patriotismu zaobíral tragédií jednoho agenta. A byť očekávání vzhledem ke druhé sérii byla značná, pak musím dát za pravdu kulykovi, jehož charakteristiku hlavního šmejda po sjetí jmenované lajny shledávám naprosto přesnou, pročež považuji za velké štěstí, že zkratkou v posledních dvou dílech jsme se přenesli až k jeho nevyhnutelnému přesunu do výkonu trestu (tedy hlavního šmejda, ne kulyka). Ovšem Acosta byl docela fajn. Fandil jsem mu, klukovi kníratýmu. El Chapův nasupený pohled v závěru pak sice vzbudil určité naděje, ovšem jmenovaný jim ve třetí dostál jen tak napůl, pročež, byť šlo zatím asi o nejlepší sérii, pořád čekám, kdy Guzmán do toho Pavla plně doroste. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Člověk očekává příjemná nový start. Nový kartel, nová droga, nová země, nové Narcos. Problém toho všeho však je, že i přes kouzlo první série, je to v podstatě zklamání. Opakuje se zde to samé, co bylo nejhorší na celém původním Narcos. A to prostě to neustále nudné a nezáživné dohadování, které vlastně nikoho nezajímá. To ale neplatí. V rámci toho, že jde o nejlépe hodnocený seriál celého roku. Takže to lidi asi zajímá. Sto lidí, sto chutí... to je jasné. Ale nad tímto mi nezůstává stát nejenom rozum. Asi to nikdy nepochopím. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Mexico, mělo tu nevýhodu (asi), že jsem ho viděl hned po tom, co jsem dokoukal předchozí série Narcos. A to byl náramnej kvalitativní sešup. Téměř žádný zajímavý postavy (čest výjimkám) a gangsteři jsou o míle charizmatičtější než ochránci práva. Tam se dostávám, k největšímu problému série, a to je charizma DEA týmu. Nic, prostě nic, je to banda nesympaticých fádních blbců, no a Peňa, to je prostě strašnej herec. Snažící se ještě navíc uhrát otřesnou postavu negativního, opruzelýho, a hlavně nudnýho Kikiho. Ve stínu toho je hlavní padouch něco jako jižanskej George Clooney. Mně to nebavilo, táhlo se to, normálně by to asi 4 **** sneslo, ale v porovnání s předchozím, prostě průměr. I když kvalita hudby, záběrů kamery a naturality je za mě ok. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Mexická jazda série Narcos ideovo nadväzuje na svojich starších súrodencov a formálne sa nesie v duchu predošlých troch sérií Narcos originu, čo z nej činí stále kvalitný seriál, z ktorého doslova sála exotická atmosféra južnej, resp. strednej Ameriky. Ubudlo však historických dokumentárnych "footage" vložiek, ktoré dodávali pôvodnému seriálu punc "opravdovosti" a dej je miestami "vleklý", čo môže byť spôsobené aj menej bohatou históriou života F. M. Gallarda v porovnaní s Escobarom. Tvorcovia si však zvolili zaujímavý spôsob rozprávania príbehu, preto môžeme túto sériu považovať len za odrazový mostík (?) k druhej, prípadne ďalším sériam, ktoré majú potenciál ísť kvalitatívne nahor. Pri porovnaní s predošlými sériami Narcos je podľa môjho názoru táto zatiaľ najslabšia, čo z nej však automaticky nerobí zlý seriál - právne naopak, latka je nastavená stále vysoko. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • V epizodě se objeví protagonisté dřívějších sérií – Pablo Escobar (Wagner Moura) z první a druhé série, i Cali Cartel ze třetí série. (tb_23)
  • Na začátku epizody hraje v autě „Take Me Home Tonight“ od Eddie Moneyho. Na vojenské základně hraje „Bombs Away“ od Loosely Tight. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Lost In My World“ od Los Dug Dug's. (Duoscop)

Reklama

Reklama