Reklama

Reklama

Slídil

  • Velká Británie Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert dvou osobností a nedovolím si říci, který z pánů byl lepší. Laurence Olivier je teatrálnější, Michael Caine lidštější. Celý film je hrou kočky s myší, přičemž role obou zvířátek se mění jak volební peference. Připravte se na černý humor, zmíněné herecké výkony, propracované dialogy a skvělou režii. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Oslňující two-men-show Michaela Cainea a Laurence Oliviera a napínavý thriller se skvěle napsaným scénářem. Děj je o dvou mužích, kteří si rádi hrají, ale ani jeden z nich neumí prohrávat. Jejich perverzní a násilné hry nemají konce až do doby, kdy se dostanou do tragického finále. Ačkoli se po 2 a 1/4 hodiny díváme na všehovšudy dva herce, Slídil je velmi dobrým a chytrým filmem, z kterého dýchá divadlo každou minutou. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Dva herci v jednom domě aneb v jednoduchosti je síla. Laurence "Shakespeare" Olivier v roli egoistického parchanta a proti němu floutek Michael Caine - i když po většinu času pouze mluví, oba tenhle film bez duševní či fyzické újmy rozhodně nepřežijí. Ten rok to měla Akademie hodně těžké, nebýt dnes již kultovní role Marlona Branda, naháče by si určitě odnesl jeden z těchto borců. Těžko říct, jestli by to byl holič Tindolini nebo zvrhlík Wyke, osobně bych ale dal přednost tomu, kdo má v domě bílou skládačku. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sólo pro dva MISTRY taškáře, jeden starý dům, pár loutek a paňáců a dvě dámy, které ač hrají v ději jistou roli, živě tentokráte ani k ničemu nejsou potřeba... ;-) . . . Noblesně výstřední ryze pánská oddechovka ze starých časů o tom, že všechno je jen hra, leč s čím si kdo zahrává, tím taky dohraje! Jen kdo je v téhle hře nakonec jenom myš a kdo zůstane pánem myšákem, že... A naučení ze všech těch her? Zkrátka a dobře - "...nikdy nehraj tu samou hru třikrát za sebou..." . . . ;o] - - - - - (Poprvé viděno někdy ve starších televizních časech, repete 18.1.2010 na ČT1 s č. dabingem, hodnocení 275., komentář zde i mezi plky slídivě něco kolem třiatřicátého - 19.1.2010) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vskutku impozantní herci zrají až do samotného závěru jako kvalitní francouzské víno, aby v závěrečné desetiminutovce završili do posledního detailu vyšperkovanou hru na kočku a myš skvělou pointou, která zanechá v ústech stejně výrazný dojem jako léta uložený, s láskou opečovávaný sýr s bílou plísní. Bravo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Milo Tindle (Michael Caine) otevírá pomocí nože šperkovnici, se na okamžik za jeho pravým ramenem objeví silueta člena štábu. (Chegi)

Reklama

Reklama