Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,713,187Tržby Celosvetovo $27,700,000║ Nepomôžem si ale celé to ide len na pól plynu, takže po tejto komédii ostane len príšerné sucho v ústach, tých pár dobrých zábavných momentiek to nevytrhne ani k priemeru, celkovo to prišlo dosť plano podané, čakal som viac. Klasická rutinná réžia Garry Marshalla, keď ho nepodržia nad vodou herci. /40%/ ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních deseti minutách mi byl námět velice povědomý. No není divu, když jsem už dříve viděl poměrně nový snímek Manžel na zkoušku, který je až na pohlaví všech protagonistů dokonalou kopií téhle osmdesátkové komedie. Nutno však říci, že "dokonalou" je myšleno v příběhové linii, ovšem co se týče hereckého obsazení, má Overboard z minulého století o dvě třídy navrch. Kurt Russell i Goldie Hawn hrají své role skvěle a ani jejich hlášky nezaostávají. Dojem lehce kazí nepochopitelný "imitátorský" hlas nejmladšího Deanova syna a v některých momentech je humor až příliš přitažený za vlasy (a někdy narušuje plynulost děje, což mi přišlo škoda obzvlášť v jednom z vážnějších momentů), ale zato skvělá Silvestriho hudba povedeně vystihuje atmosféru této komedie, která byla ještě natočena v době, kdy jsme se nemuseli pozastavovat nad infantilností humoru některých současných komedií. Ideální oddechovka na klidný večer. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Klasika z dob, kdy byla v komediích notná dávka sentimentu povinností. Dnes jsou komedie tvrdší, cyničtější...prostě jiné a navíc se jich v posledních letech nijak moc neurodilo(dobrých), takže pokud jsou tyto starší kousky servírovány v umírněném množství, je to takové milé... . Nemá cenu nimrat se v kvalitách scénáře, nebo režie, protože komedie devadesátých let...to je žánr sám o sobě. Co by jste vlastně chtěli, když je zápletka ve stylu: bohatá kráva ztratí paměť, chlápek ji namluví, že je jeho manželka...kráva dostane lekci, pak chlápek dostane lekci a všichni okolo dostanou lekci a nakonec... . Přesto to ve své čiré primitivnosti funguje a náladu to nepokazí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title (03:03) ,2. Don't Leave Use (03:21) ,3. Katerina And Arturo (05:00) ,4. Welcome Home Baby (01:07) ,5. Opening At The Golf (01:59) ,6. A Lovely Night / A Meeting (03:35) ,7. Hold Me (01:49) ,8. Come To Daddy / I Am Proud (03:55) ,9. Sorry Annie (01:04) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím sice, kdo jsem, ale jsem si jistá, že mám právníka." Nezaplacených 600 dolarů a ztráta paměti se může hodně prodražit. Já jsem se tedy bavil, když Dean s chlapci rozehrál před Joannou alias Annie své divadlo a umožnil jí vidět život z jiné perspektivy. Kdyby si ovšem nějaká věčně nespokojená odbornice na kaviár takhle vytřela zadek se mnou, tak bych jí anonymně vynadal, propíchal špendlíkem její voodoo panenku a možná bych jí i nějaké to hnědé kokino před dveřmi vyrobil, ale Deanova pomsta byla lepší, zábavnější a navíc mě vždycky uspokojí vysoustružení fajn člověka z učebnicového snoba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama