Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate tu všetko bolo povedané. Mega nuda, v ktorej sa nič nedeje a tá nuda je ukrutne dlhá. Zbytočný film bez nejakej pointy, na ktorú by ste sa nevedeli dočkať. A Natalie Portman s otrasným kastrólovým účesom. Je mi záhadou, ako sa mohla objaviť v takomto céčkovom filme. Asi fakt potrebuje prachy na kaderníka. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Dlouho nepamatuji, aby někdo zpracoval téma krize vlastní identity takto suchopárným způsobem (po audiovizuální i obsahové stránce). Místo toho, aby snímek dostál svému psychedelickému názvu a divák se společně s Lucy vznášel v prostoru, kde by režisér bombardoval jeho vědomí podívanou na Zemi, kosmos a veškeré bytí, tak se velmi rychle vracíme do normality všedního dne. A přestože Lucy z vesmíru odlétá s určitým transpersonálním prožitkem, v důsledku kterého u ní dochází ke změnám v názorovém či hodnotovém systému, tak se nejedná o nic, co by zásadněji narušilo její každodenní prožívání. Očekával jsem, že Lucy začne mít problémy s rozlišováním vnitřní a vnější reality, že se u ní objeví hlasy, vize, příval nesrozumitelných emocí, kolísání nálad, atd. Režisér bohužel nevytěžil z nebývale atraktivního námětu zhola nic a po technické stránce se vzmohl pouze na nepochopitelné střídání formátu obrazu. S přimhouřením oka tak snímku Lucy in the Sky uděluji slabší dvě hvězdy. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké psychologické dusno, a to takové, že by se dalo rovnou krájet a přehazovat vidlemi. Myslela jsem na začátku, že půjde o další verzi Gravitace. Ale tenhle film se vydal úplně jiným směrem. Měla jsem z filmu rozporuplné pocity. Lucy Colová je výborný studijní materiál. Máme tu zajímavý náhled do duše astronautky, která zažila něco nadpozemsky mimořádného, co nikdo z nás hned tak nezažije, něco duchovního a díky tomu se dostala do existenciální krize. O schízičku samozřejmě nebude nouze. Vhodné k přemýšlení. Žánr sci-fi bych trošku upozadila. Tohle je dokonalé psychodrama. Chválím střídání pohledů kamery. To umocňuje se vžít do Lucyiných myšlenkových pochodů, pocitů a nálad. Ta dáma potřebovala odpočinek a dobrého psychiatra. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Natalie je síce moja najobľúbenejšia herečka, ale posledných 15 rokov si vyberá totálne nezáživné filmy a už prestávam veriť, že ešte niekedy natočí nejaký dobrý film. Tento životopis jednej astronautky, ktorá svoj životný vrchol zažije príliš skoro a po zvyšok života sa snaží nájsť, aby nakoniec skončila pri chove včiel je na úrovni chujovín aké točí Nicolas Cage. Zopár záberov z vesmíru to nevytrhne. No a tie hrátky s formátom obrazu tu sú asi preto, že aj režisér pochopil aká to je nuda a tak na poslednú chvíľu skúsil vymyslieť aspoň niečo čím by zaujal. Nepodarilo sa mu to. 1/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ehhh, ale kdeže. Jen jedna standardně americky namachrovaná a namistrovaná superpipina popatří z orbitu na nekonečnost vesmíru a nepatrnost života pozemského, v hlavičce jí z toho zážitku nastane existenciální, emocionální i hormonální zmatek, proběhne u ní přenastavení priorit a hodnot, rozjede se rozpad osobnosti a divák pak po celý zbytek filmu sleduje průběh jejího postupného blbnutí a šílení. Pro obdivovatele a fanoušky Natálky povinnost, pro milce scífek špatný žert. Mne osobně Lucy bavila i zaujala, pomalý psychologický filmy já rád, několik scén je zajímavých a působivých, zvuková stopa příjemná, klidná kamera fajn a proměnlivost formátů obrazu mi ani nevadila. Ovšem v rámci žánru "psychologický film s Natálkou" je to po Black Swan přece jen o trochu slabší odvar, Aronofsky holt tenkrát nasadil laťku hodně vysoko. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Reálná postava jménem Lisa Nowak má ve skutečnosti děti 3. (Merlinousek)
  • Film měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 11. září 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno