Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Filmy o psoch vo mne väčšinou dokážu evokovať veľmi pozitívne pocity a v nejednom prípade dojať, avšak tento prípad je akousi výnimkou. Pár príležitosti ma dojať tu síce bolo, avšak scény vždycky skončili skôr, než sa vôbec k niečomu dobrému priblížili. Je to škoda, keďže z vizuálneho hľadiska je film naozaj nádherný (krásna príroda, fajn kamera, dobré efekty), má pekný soundtrack a fajn Harrisona Forda. Vo filme však bohužiaľ chýba to najpodstatnejšie - psy. Digitálni psi síce sú spracovaní naozaj dobre, avšak sú strašne neprirodzení (prudké pohyby, neprimeraná výška, nie veľmi dobrý kontrast medzi tieňom a svetlom) a skutočného psa nikdy nenahradia. Naviac, príbeh som si vedel predstaviť aj omnoho lepší a dobrodružnejší, antagonista je totálne hrozný a film sa mi začal páčiť až po príchode poštára, pričom po jeho odchode sa málinko zhoršil. A ani keď si Buck nájde svoje miesto a zažíva pekné chvíle so svorkou ma nijak emocionálne nenadchli a nevytiahli zo mňa ani radosť, ani smútok. Rád by som dal tretiu hviezdu, no nemám inú možnosť než nechať tie dve. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O problémech s digitálními zvířaty jsem se vyjádřil zde a u Volání divočiny je to úplně stejná písnička. Taktéž nesmyslně drahý film s divně digitálními zvířaty, který studiu prodělal bačkory, tentokráte Disneymu a dalšímu smolnému pohrobku Foxů. V tom nejzásadnějším se však od Dolittla liší a to tím, že se jedná o dobrý dobrodružný film, který má duši a nejednou jsem si v závěrečné půlhodince vzpomněl na Tanec s vlky. Harrison Ford tu zase jednou nevypadá nasraně a přinejmenším o deset let mladší (jako zdatný šedesátník), příště snad bude mít větší štěstí, co se týče neznačkových filmů. Čekal jsem průměr a proto mě neúspěch filmu z tohoto pohledu citelně mrzí, na druhou stranu to nenalákalo do kina ani mě. Třeba ještě bude šance po znovuotevření kin...7,5/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pohodová dobrodružná pohádka která baví hlavně první hodinu, dějová linka se psím spřežením a poštou je výborná a Omar Sy naprosto zastínil Harrisona Forda, který je v příběhu absolutně dopočtu a jeho příběh je plný klišé. Začátek se mi hodně líbil, ale jakmile skončila dějová linka s poštou, hodnocení u mě šlo dolů a dolů a když se psí vejlupek dostal do vlčí smečky, už se mi v hlavě cukala jen trojitá hvězda. Ale Buck je díky bohu božan a díky kompletnímu CGI dokáže neuvěřitelný xichty a občas jsme prskali smíchem. Jednoduchá pohádka která nijak neurazí, ale v době dnešních velkopíčovin s čuráky v pláštěnkách nemá takový film v kině absolutně šanci. A taky by mě zajímalo, kdy si Ford začal skákat do filmů jen na camea.70%. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho poněkud rozpolcený. Na jednu stranu jsem rád, že se nepustili do natáčení s živými zvířaty (jelikož by to bylo hodně náročné a některé scény by natočit ani nešly), ale na druhou stranu koukat se celou dobu na digi zvířata, která k těm reálným mají daleko, to taky chce odvahu. Ale když na tu ideu přistoupíte a budete to brát jako rodinný film, dá se to přežít. Líbí se mi, že se snažili držet se předlohy, kterou jsem náhodou toto léto četl. I když se nemohli inspirovat zcela stejně, protože se vydali směrem rodinného filmu a ne drsného dramatu jako v knize, tak to působilo velmi dobře. Příště bych vypiloval digitální zvěř, která by v dnešní době dle mého názoru mohla vypadat už lépe, a byl by to skvělý rodinný film, který by si užili nejenom děti, ale i my ostatní. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná dobrodružná podívaná. Volání divočiny je ten typ filmu, na který se může kouknout celá rodina a ve výsledku budou všichni spokojený. Má to krásné záběry, sympatické hrdiny, dobré tempo, a správnou atmosféru. Harrison Ford a Omar Sy odvádí velmi dobrou práci a jejich výkon se mě líbil. Jediný problém, který s filmem mám je ten, že je plný digitálních triků, které bijí dost do očí. Chtělo by to více reality, a méně jedniček a nul. Volání divočiny je hezký rodinný film, pro všechny. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)
  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama