Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvotina Vladimíra Michálka vznikla na motivy nedokončeného díla Franze Kafky „Nezvěstný“. Mladík Karel Rossman (Dejdar) si vynutí souhlas rodičů a opouští Prahu, aby odcestoval přes oceán za strýcem Jakobem (Lábus). Jakob je multimilionář, který se vypracoval díky čerpání a prodeji vody. Karel se nechá zasvětit do tajů strýcova impéria a stává se jeho součástí. Jeho slibně se rozvíjející kariéru však zničí setkání s dcerou bankéře Pollundera Klárou (Rytychová). Rossman se tak záhy ocitá v bahně přístavu, kde se seznámí s opileckým topičem (Schmitzer)... (J.Connor)

(více)

Diskuze

Jack_6428

Jack_6428 (hodnocení, recenze)

Mám info, že se remaster skutečně chystá. Už se na něm asi rok pracuje.

Uživatel Rugero smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

co to je za fotku v galerii? ta druhá, jak tam leží Dejdar s nějakou ženskou v posteli, ta scéna ve filmu nebyla, ani mám dojem ta herečka...

na příspěvěk reagoval Rugero

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Prečo na mňa pôsobila predstaviteľka Kláry napuchnuto? Nesympaticky napuchnuto.

Birkhoff

Birkhoff (hodnocení, recenze)

V době, kdy "západním světem" otřásal nově uvedený snímek od mistra Tarantina (rozuměj Pulp Fiction). Dostala, v českých luzích a hájích, filmovou příležitost se poprvé prosadit Kafkovská předloha.Filmové  zpracování  stejnojmenné předlohy , je dle mého názoru poněkud nedoceněný snímek, který v době ještě lehce porevoluční, zaznamenal výrazný odklon od tehdejší   filmové "privatizační" české produkce (Hotýlek v srdci Evropy, Hotel Herbich etc...) V době , kdy jsem měl  možnost poprvé shlédnout toto dílko mi bylo 12- tzn. total shit- nyní po cca. 13 ti letech musím své hodnocení poněkud upravit... BRAVO!

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Je tu skvělá hudba a za to *. Dal bych ještě půl * za záběr vzdalující se lodi. To je vše. Potvrzeno a sečteno.

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Reklama

Reklama