foto

Martin Duba

  • nar. 1.7.1956 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Duba (1956) je český scenárista, režisér a kameraman. Vystudoval kameru na FAMU. V této specializaci se pak prosadil v rámci spolupráce na mnoha českých autorských a TV filmech i seriálech různých žánrů a témat. Jako samostatný režisér debutoval dramatickým snímkem Správce statku (2004), po téměř deseti letech se pak představil novou filmovou realizací Bella Mia (2013).

Zlín Film Festival

Kameramanská filmografie

2016 Strašidla
2015 Celebrity s.r.o.
2013 Bella Mia
2012 Probudím se včera
2009 Líbáš jako Bůh
Peklo s princeznou
Proč bychom se netopili (TV seriál)
2006 Jak se krotí krokodýli
2004 Kousek nebe
Správce statku
2003 Šla Nanynka do zelí
2002 Černá slečna, slečna Černá (TV film)
Lišák (TV film)
2000 Hřmění divadla Sklep (divadelní záznam)
Vlci ve městě (TV film)
1999 Jistota (TV film)
1998 Císař a tambor
1997 Báječná léta pod psa
1996 Zapomenuté světlo
1994 Amerika
1993 Česká soda (TV seriál)
1992 Don Gio
1990 Kouř
1986 Chemikál (studentský film)
1985 ING. (studentský film)
1984 Dáreček (studentský film)
1983 Je dobrá, slaďoučká (studentský film)

Dokumentární

2005 Kamenolom boží
2001 Hudební klub (TV seriál)
Chaos (TV film)
Marie, Mařa, Mařka, Maryša (TV film)
1999 Třicet návratů (TV seriál)
1997 Zblízka (TV seriál)
1995 Jenom tak (TV film)
Lapidárium (TV seriál)
1991 Míč (TV film)
1982 Jinak to nevidím (studentský film)

TV pořady

2002 Divadlo žije! (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2013 Bella Mia
2004 Správce statku
1994 Amerika

Dokumentární

1991 Míč (TV film)

Herecká filmografie

2004 Správce statku
2003 Mazaný Filip
Strážce duší (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Režijní filmografie

Skladatelská filmografie

Střihačská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace