Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu strašnou chybu - Vladimírovi Michálkovi se nepodařilo trochu uklidnit a tím pádem zpřehlednit atmosféru, a tak se místy může zdát , že film je chaotický a nepřehledný. Jinak si ale nemyslím, že by mělo jít o špatný film, jen mi místy připadal jako fyzika - chaotický a bez smyslu. Na druhou stranu některé pasáže , zvlášť ty v Thajsku, byli opravdu povedené. Také herecké výkony Zuzany a Kláry byly perfektní. Škoda že Michálek film trochu nezpřehlednil - šlo by určitě o perfektní dílo. Takhle musím hlasovat pouze následovně. ()

joelly01 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen jednou v zivote se mi stalo ze jsem z kina odesla jeste pred koncem filmu neb film me tak strasne otravil. Ano, byl to Andel Exit. Ted po sto letech jsem si rikala "dej tomu sanci, treba jsi do toho musela trochu "dorust", jako do "Hori, ma panenko"". Vzdyt Topol je skvely spisovatel! Sice jsem od nej nic necetla, ale kamaradka s dvema doktoraty (ruzne filosofie a filologie) ma vsechny jeho knizky a neda na nej dopustit! Nedorostla. Nic, Nixx, Null, Zero, Nada. "Jak ukrast Dagmaru" po artove. Ale tam zase byli lepsi herci. Z Cechtickeho se mi jezily chlupy na zadech. Brrrrr, zrovna jsem se zase pri vzpomince na toto vcerejsi trauma uplne otrepala a vyskocila mi husi kuze. Mohu se pokusit zapomenout, ale retardovany vyraz a koktani Cechtickeho se mi asi budou vracet pred oci az do smrti. Ja jsem to bejvala vedela, ale stejne jsem do toho ja blbec chodila. Priste az budu chtit byt pozer, dam si radsi malinove pivo. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko si představit větší sračku, než je tohle. Chudák stanice metra Anděl, takhle zneužít její název, navíc úplně nesmyslně, nevím proč. Šiťácká ruční kamera, šiťácké osvětlení, šiťácké barevné filtry, šiťáckej zvuk, šiťácká režie, šiťáckej děj, šiťácké herecké výkony. Zuzanu Stivínovou mám normálně rád, ale tímhle si u mě zavařila (i když zrovna ona jediná v tomhle filmu nevařila). Často vůbec nebylo rozumět, co kdo říká a do toho ta hromada anglických dialogů (ke kterým sice titulky existují, ale je to úplně jedno, protože to je o ničem). Africká mise asi sloužila štábu k tomu, aby někde ulil prachy a zajel si tam na dovolenou. Děj úplně o ničom, v Africe zvlášť! Vůbec - divím se, že Michálkovi na tohle někdo dal prachy. Asi nevěděl, co z toho nakonec vznikne. Socky, feťáci, cigáni, vulgárnosti, odpad lidstva a nejvíc vaření drog, které nikoho nezajímá. Jediné, co stálo alespoň trochu za to, je použitá hudba - je zde vidět Čechtického vliv (Ohm Square a další vybrané kousky). ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

To snad ne??? Jak můžou např. ty Slámovy sračky mít tak vysoké hodnocení a tak brilantní filmový přednes jako tento jen tak málo. Ano bude to jeden z důvodů, proč se u nás z převážné většiny točí filmy nevalné kvality. Když se totiž někdo vychýlí z běžných řad, lidé to automaticky hned nevnímavě odsoudí o to včetně přechytralých kritiků (viď Lipšanský), proto jsem rád za jakýkoliv film tohoto formátu. Skvělý undergroundový počin Vladimíra Michálka podle výbovné předlohy Jáchyma Topola se skvělou dynamickou kamerou. Vyníkající herecké výkony, skvělá hudba a neodfláknutá výtvarná stránka dělají z tohoto filmu, jeden z nejoriginálnějších našich porevolučních počinů a Michálek ukazuje, že je opravdu skvělý režisér (nejlepší současné české kinematografie). Jděte se vycpat s tímto hodnocením!! (někteří:))) Uděluji čestných 95% dokonalé, minimalistické, depresivní a totálně působivé!!!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Jan Čechtický, představitel hlavní mužské role Mikese a zároveň autor hudby, ke své práci na filmu řekl: "Myslím, že herecky jsem toho v Andělovi moc nepředvedl, to bych radši nehodnotil. Když jsme pak k filmu dělali soundtrack, tak jsem říkal: 'Tak tady vodsaď, až támhleten odejde,' a to jsem byl jako já, 'tam to začne'. Vůbec jsem si sám sebe nevšímal, byl jsem od toho hraní odosobněný. Vnímal jsem jenom tu energii, soustředil se na to, kde má být hudba a kde ne. Dělat filmovu hudbu mě baví, mám pocit, že v hudbě můžu něco vymyslet, u hraní ten pocit nemám. Herectví je pro mě zpestření, forma relaxace. Mám hudební cíle, které si plním. Chci udělat podaždé lepší a lepší desku, neopakovat se. Hraní je odpoutání se od stejné práce, stejného prostředí. Ani to vlastně nevnímám do důsledků, že ten film potom někde poběží, to v ten moment ani moc neřeším. Je to asi sobecký, ale prostě si uživám ten čas." (NIRO)
  • Při scéně na půlnoční mši měl kameraman kameru schovanou pod kabátem, aby se všichni ostatní chovali autenticky. (HappySmile)

Reklama

Reklama