Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský film o otci, který roky pracuje v Německu a když se vrátí do rodné vesnice, zjistí, že jeho syn je členem nějaké nacionalistické skupiny, která má na svědomí smrt místního chlapce - na jednu stranu hrozně profi film, námět, kamera, atmosféra , několik mrazivých scén, skvělé herecké výkony v čele s Milanem Ondríkem , ale na druhou stranu je ten film hrozně jednoduchoučkej a jako filmový zážitek trochu chudý. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý portrét jedné "obyčejné" rodiny žijící na slovenském venkově. Milana Ondríka už jsem si všimla v Hřebejkově "Veteránovi" a jak vidím, právem patří u našich sousedů mezi největší herecké hvězdy. Čtvrtou hvězdičku jsem si bohužel na poslední chvíli rozmyslela kvůli samotnému závěru, který si po pomalejším rozjezdu rozhodně zasloužil více prostoru (a tedy delší stopáž). ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sociálně citlivé téma zobrazené slovenskou režií bylo zpracované vcelku zručné, avšak vyznění bylo až naivně povrchní a v podstatě to ve vás nezanechá moc dojmů. Na to, že to mělo ve Varech docela slušný hajp, čekala jsem, že se asi trochu víc zatlačí na pilu, nebo to nabídne něco, co diváky víc rozburcuje. Tohle bylo jen takové otírání se o nevyřčené. Přála bych si něco na polský způsob, abych na ten film hned druhý den nezapomněla. Ale snaha pěkná. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Kdo s dobrým svědomím chodí, ani hrom mu neuškodí!” +++ Lépe bych poselství snímku Budiž světlo asi nedokázala vystihnout, jen mám trochu obavy, jestli tahle mantra ještě v současné divné době platí. Na podobné úvahy dává vnímavnějším divákům odpověď možná právě tento po všech stránkách skvěle zvládnutý film. Chtěla bych podotknout, že Marko Škop jako scénárista a režisér v jedné osobě mě začíná čím dál víc zajímat, už jeho celovečerní hraný debut Eva Nová byl totiž velmi vydařený. (90%) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík zanechal velmi dobrý dojem už v předchozím Škopově filmu Eva Nová, takže nepřekvapuje, že tento snímek stojí pro změnu skoro celý na něm. Ale opět na to není sám, a naprosto přesvědčivě působí i zbytek hlavní filmové rodiny. Režisér je stále velmi dobrý pozorovatel, i když film už působí méně „dokumentárně“ než Eva Nová. Skutečné problémy (nejen) slovenského venkova tu rozvedl do podoby bezvýchodného psychologického dramatu. Možná ne tak skvělé jako Eva Nová, ale za vidění a zamyšlení rozhodně stojí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Když se v největším kině Hvězda v Uherském Hradišti promítal tento film, provozovatel kina si musel vyžádat souhlas místních hasičů, že může porušit kapacitu kina a na schodech seděla další stovka diváků. (ČSFD)
  • Ondrík hrá na začiatku filmu hru "War Thunder". (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel na Oravě v místě se statisticky nejvyšším úhrnem sněhových srážek. Suchá zima způsobila, že se prvních 14 natáčecích dnů natáčely pouze interiéry. (klukluka)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama