Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Marko Škop dobře pracuje s postavami i s prostředím vesnice, kde se všichni znají a nenechají si líbit, když s nimi někdo nedrží basu. Drama o nutnosti svěřovat se a o rodině řešící morální dilema související s tragédií, jenž vesnici narušila vánoční pohodu, a s činností mládežnické skupiny zakládající domobranu, se zaměřuje i na motivy homofobie, synovsko-otcovských vztahů a nečestných církevních hodnostářů. S rozjezdem zápletky se nicméně dost otálí a film končí ve stádiu nadhozu, kdy se udělá ta správná věc, díky níž se konečně dají věci do pohybu, leč ty už snímek nezachycuje. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý slovenský film. Otec se vrací na Vánoce z Německa, kde pracuje. Postupně zjišťuje, že doma není něco v pořádku. Jeho syn je totiž členem polovojenské mládežnické organizace a chová se jinak. Vše se mění ve chvíli, kdy jeden ze členů spáchá sebevraždu. Ve vesnici se to začne řešit a otec začne mít pochyby. Začíná pátrání po tom, co je vlastně tato skupina zač a jak funguje. Nakonec se vše komplikuje a místní se začínají proti rodině obracet. Je to natočené dost věrohodně a vůbec bych se nedivil, kdyby se něco takového na Slovensku skutečně dělo... "Si ako tvoj otec!" ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Velmi silné, mrazivé drama na závažné téma. Na konci filmu mi vůbec nebylo moc dobře. Hodně bezvýchodné. Šikana, nacionalismus, zoufalství, uzavřená komunita a zametání problémů pod koberec. Celou dobu mi bylo líto především otce rodiny, na kterého se po návratu z Německa vše valilo. Škoda že postava Adama nebyla herecky výraznější. ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film, dobre spracovaný a otvára viaceré pálčivé témy. V tejto dobe je dosť potrebný. Odporúčal by som ho pustiť starším mladým, aby sa mohli oboznámiť s tým, kam môže viesť extrémizmus. Otvára témy týždenných výjazdov otcov za prácou, tvrdej a autoritatívnej výchovy v rodine, fašizmu a extrémizmu, samovraždy, šikany a mnohých iných. Veľmi sa mi nepáčila postava kňaza, ktorá tam bola vykreslená veľmi veľmi negatívne. Dúfam, že ak vôbec takých kňazov na Slovensku máme, tak naozaj iba minimum. Pozeranie takéhoto filmu, by mala zakončovať diskusia, aby jeho pozeranie malo naozaj zmysel. Nebol som z neho povzbudený, ale dobre približuje realitu, niektorých slovenských rodín. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„A ako v Nemecku?" – „Dobre. Človek zarobí, ale sa aj narobí. Tu sa len narobí." Silný film. Na mňa asi až veľmi silný. Avšak nemám rád príliš otvorené konce, pretože si nerád domýšľam. No tentoraz mám taký neblahý pocit, že s rodinkou to asi nedopadlo veľmi dobre... Ondrík sa mi viac pozdával v Eve Novej, tuto ho na minimálnom priestore prevalcoval Ľubo Paulovič. To je iný ďábel. 60 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ondrík hrá na začiatku filmu hru "War Thunder". (Johnny.ARN)
  • V jednom ze záběrů usedají Milan (Milan Ondrík) a farář (Daniel Fischer) do automobilu Škoda Octavia Combi, v následujícím záběru ale sedí v interiéru vozu Škoda Kodiaq. (Martin_L)
  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama