Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Smutný film. Životný príbeh herečky, ktorá zostarla, príbeh jej rodiny. Smutný príbeh ľudí, ktorí bohužiaľ takto žijú a je ich čoraz viac. Film Eva Nová je naozaj o výbornom výkone herečky s veľkým H. Pani Emília Vášáryová zas a znova ukazuje svoje herecké umenie. No nezaostal ani Milan Ondrík v postave jej syna. Filmu dávam 75%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po opravdu dlouhé době jsem dal šanci i slovenské tvorbě, když už se tu dostal film do červených čísel a samozřejmě i ze zvědavosti. Dostal se mi citlivý, ale syrový snímek a depresivní, který docela věrohodně dokumentuje situaci po návratu z léčebny a navozování vztahu s nejbližšími. Nebyl špatně natočený, ale přece jen příběh nedává tolik možnosti na vyšší hodnocení a vyšší známku si zaslouží díky obsazení v hlavních rolích, protože podobných lidských příběhů bylo a je natáčeno spoustu a obsahově mezi ostatními nevyniká. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"To je krásny koník." Co k tomu dodat? Prostě správnej film o alkoholikovi se vším všudy. S odmítající rodinou, se ztrátou původního zaměstnání, s opuštěním kamarádů z mokré čtvrti a samozřejmě s recidivou. No a tak mi dovolte, abych si slovy mého oblíbeného žlutého a plešatého tlusťocha připil na důvod vzniku tohoto snímku: "Na alkohol! Na příčinu a současně řešení, všech životních problémů." ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle není ten rádoby umělecký film, tohle v sobě i cosi mělo... jenže... Začalo to skvěle, seznámení s hlavní postavou, s rodinou jejího syna, který ji nechce ani vidět. Docela jsem se do toho filmu i dostal, zajímalo mě, co se bude dít dál. Pak mě to ale přestalo zajímat, některé části jsou zbytečné a film mohl být celkově kratší. Film plyne pomalu, depresivně, až se dostaneme k samotnému konci, který byl... nějak nevím jak to popsat. Herecé výkonny jsou dost dobré, ovšem ten film se až příliš táhne a to mi vadilo. 2,5* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musí to být trýznivě bolestná bilance, svého jediného syna odložila k sestře a dala přednost kariéře, životní partner ji opustil kvůli mladší ženě, sláva i úspěch jsou v nenávratnu a lahev jako jediný společník. Vypadá to, že je vše podtrženo a sečteno. Jenže hlavní postava v podání skvělé Emílie Vášáryové to ještě nechce vzdát, po úplném vystřízlivění jí totiž docvakne, že syn je to jediné, co za to opravdu stojí. Smutný a tíživý film, nejen o závislosti na alkoholu, také o stáří, nepotřebnosti, prázdnotě, pracovní nouzi. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna v bazénu se točila při teplotě 15°C. (klukluka)
  • Emília Vašáryová považuje alkoholismus za závažný problém celé východní Evropy. Podle svých slov se bojí opilých lidí a velmi jí údajně vadí opilé ženy. (klukluka)

Reklama

Reklama