Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Natěšen na druhý, že konečně uvidím Jasona v akci, jsem se pohodlně usadil i s nutným občerstvením a odbyl si svou premiéru. Začátek mě však příliš nepotěšil. Pominuli fakt, že jsme si přes pět minut připomínali, co že se událo u Crystal Lake v předchozím díle a poněkud zvláštní osud hlavní hrdinky Alice (docela by mě zajímalo, jak se tam Jason dostal, no asi si vzal stopa), tak jsem byl nakonec spokojen i s dvojkou. Nové maso na porážku vypadalo slušně (samozřejmě hlavně děvčata), bylo jich víc a hlavně mrtví následovali pěkně v řadě za sebou a divák má možnost vidět všechno v záběru kamer. Jen tak nějak pořád nechápu, ty výběry hereček do hlavních rolí. V obou dílech hrálo hned několik pohledných ženských a oni vždycky vybrali snad tu největší šeredku – njn pěkné musely ukázat nahá těla, nebo alespoň kalhotky a pak rychle chcípnout. Co se samotného Jasona týče, tak ten se s tím rozhodně nepáral tolik jako jeho matka. Nehodlal houkat zpoza stromu a počkat si až jeho oběť k němu přijde jako prase na porážku, ale pěkně si pro ně došel, zmasakroval a šel zas o dům dál. Ten pytel (nebo spíš povlečení na polštář) přes hlavu, byl taky super. Výrazně to přispělo k děsivosti jeho postavy – no rozhodně mnohem víc, než když měl odkrytý ten svůj hnusný ksicht. Atmosféra se však nesla skoro ve stejnému duchu jako jednička. Oba díly měli podobnou kostru příběhu, no a v obou to kupodivu fungovalo solidně. Nebylo to v tu dobu ještě tolik okoukané, jak už jsem řekl – vraždy byly nápadité / brutální, co víc si mohl divák přát. Snad jen lepší herecké výkony, protože někteří jedinci tu byli doslova na ránu a hlavně zdejší hrdinka Ginny. Ta mi k srdci vůbec nepřirostla. Navíc jsem z toho kousku i pochopil, odkud si toho vzali tvůrci stejnojmenné hry (která vyšla minulý rok) nejvíce. Zatím tato série na mě působí docela dobře, takže i tentokrát budu hodnotit lehce nadprůměrně. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka přivádí na scénu Jasona a narozdíl od pozdějších dílů je ještě stále docela temná, jinak ale jde - i přes zábavné gore (probodnutí milujících se milenců, zabití vozíčkáře) - o průměr. A pytel na Jasonově hlavě až nápadně připomíná pytel na hlavě zabijáka ze staršího DĚSIVÉHO SOUMRAKU NAD MĚSTEM. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojka výbornýho slasheru a tady už bude konečně mordovat oběti Jason Vorhees ale ještě nebude mít svojí legendární hokejovou masku. Dvojka byla na té samé kazetě od tátovýho kámoše, jednička byla z Novy a dvojka z tehdejšího programu Premiéra TV. Dvojka navazuje hned na jedničku a režie se ujal Steve Miner. Hlavní hrdinka z prvního dílu co přežila Alice (Adrienne King) je hned na začátku dvojky ale Jason si jí vyhledá a zabije. Potom se už děj odehrává opět v táboře Crystal Lake a máme tu další teenagery, už jich je víc. Hlavní hrdinka filmu se jmenuje Ginny a hraje jí Amy Steel. Druhý díl už neni tak napínavej jako první, ale je to pořád slušná vyvražďovačka. Dospělého Jasona si tu zahrál Warrington Gillette a jeho kaskadér Steve Dash. Maska je opět dobře udělaná, dospělej Jason je fakt hnusnej :D Ve dvojce má ještě místo hokejový masky na hlavě pytel. Je docela divný že z Jasona udělali mlčenlivýho, když v jedničce jak se topí řve o pomoc. Jason furt mlčí stejně jako Michael Myers. Vraždy dobře udělaný a gore taky ujde. Dvojka je pořád fajn díl ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason poprvé promluvil a hned je to znát. 10 zářezů na rukojeti mu již nikdo neodpáře. Režie se chopil Steve Miner a na kvalitě se to projevuje. Přestože teda ani první díl nebyl nikterak slabý. Nejvíce mi bylo líto sympaťáka na vozíčku, ale na city Jason prostě nehraje. Vozíčkář + mačeta v hlavě = 1:0 pro Jasona. PS: Copak ti lidi nemůžou jezdit k jinému jezeru? :) 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku a Nórsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama