Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se na scénu dostává bijec, kvůli kterému to vlastně celé začalo. Díky bohu, že tvůrci nedodrželi původní záměr na sobě nezávislých filmů a rozhodli se zůstat na březích Křišťálového jezera. Jason je ve formě, ale k dokonalosti mu lecos chybí, třeba maska, což naštěstí Miner nahrazuje kreativitou a perfektním dodržováním pravidel žánru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Halloween stvoril žáner, Friday the 13th zadefinoval jeho pravidlá. Debilní teenageri, sex, riedky dej, krvavé mordy, dychberúce tempo, niekoľko šokujúcich ľakačiek (okno!) a jedna z najlepších final girls Ginny. A k tomu neopakovateľná atmosféra letného kempu. Tak ako jednotka je definitívny whodunit, toto je definitívny slasher ako taký. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Ani ve dvojce Pátku třináctého ještě není klasické vzezření Jasona s jeho maskou a mačetou. Místo toho tu máme jakého si "bag-mana", který má na sobě jakýsi papírový pytel s dírou na jeho jedno vidoucí oko. Je to trošku creepy, ale rozhodně se nedá říct, že by to byl nějak stylový vzhled. Máme tu ještě víc teenagerů než v jedničce a holky jsou ještě víc sexy, ale jinak jsou to ještě větší ňoumové a ploché charaktery. Jason je začne poměrně rychle vraždit, a to s žádnou velkou představivostí. Často jen Jason používá jako správný vidlák vidle. Postavy se mi mezi sebou docela pletli, a tak jsem pak velmi rychle ztrácel přehled o tom, kdo je ještě živý a kdo ne. Celkově je dvojka Pátku dost slabota. Slasher, kde toho není moc zajímavého. (5/10) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka Piatku 13 prišla do kín v rovnakom roku, ako Halloween 2 a opäť to bol trhák. Rozpočet sa síce navýšil z cca pol milióna na 1,2 milióna, ale len behom otváracieho víkendu snímka zarobila 6,5 milióna, takže fajn. Bez Betsy Palmer a Seana S. Cunninghama to už nie je tak úplne ono, ale rozhodne treba oceniť, že (na rozdiel od neskorších dielov) si sága ešte v dvojke udržiava drsný, seriózny háv bez čierneho humoru. Samozrejme je zásadná v rámci budovania univerza, keďže až tu sa do hry zapája Jason, aj keď tentokrát ešte bez svojej povestnej masky. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Domácí tržby byly necelých 22 miliónů amerických dolarů, přičemž rozpočet filmu byl 1,25 milionů dolarů. (Stocki)
  • Při finálním souboji Jasona (Warrington Gillette) a Ginny (Amy Steel) herečka Amy Steel málem usekla motykou prst kaskadérovi Steveu Dashovi, který byl pod maskou Jasona. Musel být odvezen na pohotovost, kde mu poraněný prst zašili několika stehy. (Chatterer)

Reklama

Reklama