Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad plný hudby natočený u příležitosti 75. narozenin Václava Neckáře. V nečekaných rolích mu přišly popřát dvě desítky osobností, které se zároveň po svém zhostily jeho písní. Překvapením tak pro diváky jistě bude Jiří Korn, který v roli šíleného vědce zazpívá hit Lékořice nebo Lucie Bílá, jež si vybrala píseň Chci tě líbat. Ústřední postavu ztvárnil Jan Cina jako hotelový pikolík Miloš, je zajímavé ho vnímat i jako jakési alter ego samotného Václava Neckáře. V pořadu zazní celkem patnáct známých písní ve zcela nových aranžích. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobře, nebyl jsem při sledování tohoto pořadu úplně střízlivý, ale převážně jsem se dobře bavil. Fungovaly i spojováky s Cinou a Kohoutovou, pár hudebních čísel sice bylo slabších (Mademoiselle Giselle), ale zase byly aspoň využité jako zajímavá taneční podívaná. Současnou hudební scénu sice nesleduji, takže mnohé mladé interprety vůbec neznám, ale i tak se jim převážně povedlo vzdát poctu Neckářovi a ani se při tom neztrapnit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepodařilo se. 1) Pocta Václavu Neckářovi je pěkný nápad. Musel by ovšem někdo napsat nikoli trapné a hloupé spojovací texty. A především by bylo třeba vhodně obsadit interprety coverů a rozumně uvážit nové aranže. 2) Vlastně se mi líbil jenom 38letý Václav Noid Bárta. Byl skvěle civilní a navíc mu to slušelo. Kdo vchází do tvých snů, má lásko i Hříbě podal po svém, ale příjemně. 3) 37letý Ondřej Ruml byl... ehm... zvláštní. Jazzovat Mademoiselle Giselle je fakt opruz. 4) Vše ostatní nestálo za nic. To si Neckář nezaslouží. ()

Reklama

Vesecký odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Vašek Neckář nezasloužil. Pořad zapadá do těch podprůměrných "děl", které jsou pro dnešní dobu charakteristické. Snahy o nová aranžmá důvěrně známých písniček našeho dětství a mládí, režijně nezvládnuté hlavní postavy pikolíka a recepční, zpěváci - no, nejlepší byl Jarek Nohavica. Ale dobře, že tam byla postava kuchaře, bylo to vyváženější - nejsem rasista, ale skutečně bylo nutné (nebo to je skutečně nařízené z Bruselu?) ho tam uplatnit? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad zadusilo nudné pojetí - takřka každý, kdo v pořadu zpívá, zpívá buď vsedě, vleže, vestoje o něco opřený nebo za chůze a až na světlé výjimky (třeba 4tet) se nic moc zajímavého neděje. Proč třeba nemohl údržbář Jaromír Nohavica zpívat na štaflích během vyměňování žárovek atd.? Proč třeba Ondřej Ruml netančil s uklízečkou a jen ji (během ošklivého swingového pojetí Mademoiselle Giselle) prkenně pozoroval? Proč Lucie Bílá třeba nezpívala Chci tě líbat Václavu Neckářovi do ucha? Proč Thom Artway třeba neprocházel s kytarou hotelem a při "teď stojím před tvým domem" nevyšel před dům? Pokud mělo vzniknout něco ve stylu pořadů Zdeňka Podskalského, což myslím mělo, nepovedlo se to ani zdaleka - chatrné oslí můstky propojující "děj" s písněmi byly mnohdy až pitomé, jakkoliv dobré pěvecké výkony (Debbi, Berenika Kohoutová a Jan Cina - perfektně imitující Neckářův tanec) v té utahané šedi takřka zanikaly... Jediný, kdo to trochu rozjel, byl Jiří Korn jako šílený vědec. Jenže co tam vlastně dělal? Bůh ví. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Václava Neckáře mám moc rád, a tak jsem byl hodně zvědavý na tento pořad, protože se v televizi jinak moc neobjevuje. On sám moc prostoru nedostal, ale to je pochopitelné. Spíše se ukázala řádka starších pěveckých hvězd, ale i nováčků. Někoho jsem znal, ty mladší vůbec. Ale rád jsem si poslechl všechny písničky. A bohužel musím konstatovat, že i jinak nesympatická Lucie Bílá zdaleka předčila mladší ročníky, kteří nemají výraz a všechno jedou v jedné lajně. Takhle zpívat Neckář, tak z něho nikdy hvězda nebude. Bohužel i Cinovo nádherné taneční sólo díky jeho zpěvu zůstane zapomenuto. A to je škoda. Tak snad se příště podaří lépe vzdát hold naší české hvězdě, která má kvalitních písniček na rozdávání. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Slapy. (Sagisia)

Reklama

Reklama