Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Pro mě je trochu škoda, že jsem nejprve viděl filmy a až teď tento miniseriál ... Vtipy a situace jsou vesměs podobné, jako v Bláznivé střele, ale přesto na mě působí trochu jinak. Mnoho situací se vám zdá povědomých, nebo přesně víte, co bude následovat, ale určitě vám to nezabrání se zasmát. Filmy na mně zanechaly hlubší stopu, ale i tak nemůžu jinak než za 4. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Šest dílů je akorát na to, aby byl vyždímán repetitivní princip, kdy se těšíte, komu a co prozradí informátor Johnny, kudy se tentokrát pojede výtahem, z jakého případu se Drebin zrovna vracel a zda už konečně u někoho uspěje s nabídnutými cigaretami, jaká tajemství odhalí dětem laboratorní technik, v jaké grimase se strne do závěrečných titulků atd. Smíchy jsem se doslova válel ve scéně výslechu sekretářky v bance a při pouliční přestřelce, kdy Drebin "kryje" svého šéfa. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo viděl alespoň jeden díl mi dá jistě za pravdu, když řeknu, že jde o kultovní seriál. Jediným jeho problémem je, že jej vidělo málo lidí. A lidi tím přicházejí o hodně, minimálně o životní roli Leslie Nielsena. I když vám Leslie nikdy moc neseděl, tady jej budete zbožňovat. "My boss was already on the scene." Není to však jen Leslie, kdo si získá publikum, je to také jeho šéf, co je vždy již na místě a Norberg "Máš něco v koutku". Výborné charaktery, nesmrtelné hlášky "My name is Sergeant Frank Drebbin, Detective-Lieutenant, Police Squad, a special detail of the police department.", závěrečné titulky, Johnny the Snitch, vystoupení v baru, přestřelka v sauně.... Nikdy jsem si u komediálně laděného seriálu nebyl tak jistý plným hodnocením, jako tady. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kluci Zuckroví a Jimmy Ambrahams tady vskutku nápady nešetřili. Myslím, že seriál je v tom parodování ještě výš než jeho mladší filmoví bratříčci. Opravdu skrytá perla Leslieho Nielsena, o které jsem ještě včera ani neměl páru. "Můj šéf už tady byl..." ::) Výborná záležitost. Zatím dávám jen 4, jelikož mám za sebou jen 3 díly. Ale další hvězda klepe na dveře. 8/10 ()

Los 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemá chybu, jedna hláška za druhou, prostě skvělá parodie všech detektivek a podobných věcí. Policista Frank Drebin je k popukání, jeho parkování do popelnic, neustálé dotazování se všech, zda znají cigarety, a vyšetřovací metody, při nichž mají více smrtí, než kolik jich vyšetřují (scéna, kdy ostrými náboji do dobrovolníků střílejí, aby zjistili, kde lupič stál, je nezapomenutelná), a nejchytřejší pouliční zdroj informací, který radí i doktorům, jak mají provést operaci....prostě sranda :) A skvělý byl samozřejmě i jeden jejich zvláštní host - William Shatner :) škoda, že to schytal ještě před koncem úvodních titulků :D 9/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Od druhého dílu začne poručík Drebin na konci přeříkávat seznam všech zločinců, které zatkl v předchozích epizodách. Tenhle vtip ale trochu pozbyl smyslu, když seriál v USA nevysílali v pořadí, v jakém byl natočen - 5. díl běžel před 4. a 4. před 3., takže zločinci byli zmíněni ještě než byli zatčeni. Tento vtip se neobjevil v první a třetí epizodě. (HappySmile)
  • Přestože se žádný ze speciálních hvězdných hostů neobjeví v seriálu, protože je v úvodu zabit, jeden z nich (Robert Goulet) si později zahrál ve filmu Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu, který je na tomto seriálu založen. (HappySmile)
  • V každé epizodě se Frankův informátor, čistič bot Johnny, setká s někým, kdo od něj potřebuje tajnou radu. V posledních třech dílech za ním přišly 3 lidé z opravdového života - Dick Clark, Joyce Brothers a Tommy Lasorda. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama