Reklama

Reklama

Akta X - Série 10 (2016) (série)


Setkání s příšerodlakem (S10E03)

(epizoda)
  • USA Mulder & Scully Meet the Were-Monster (více)

VOD (1)

Mulder je skeptický k dalšímu objasňování paranormálních aktivit, protože vždy bylo odhaleno, že zvláštní postavy či aktivity byly pouze lidským fórem. A následně dostanou Mulder a Scullyová případ s příšerou. V lese byl nalezen muž s rozežraným krkem a dva zfetovaní svědci viděli zvláštní příšeru, která to zřejmě způsobila.

Mulder a Scullyová jedou na místo, kde byla příšera opět spatřena. Je zde nalezen další mrtvý člověk. Mulder už na příšery nevěří, a když pátrají v okolí, vše fotí svým telefonem. Na místě je také muž jménem Pasha z útulku pro zvířata. Příšera proběhne okolo nich a vystříkne krev na Muldera. Tuto schopnost má ještěr ropušník trnohlavý a jeho podoba by i tomuto ještěru odpovídala.

Majitel motelu, ve kterém jsou Mulder a Scullyová ubytováni, jim dosvědčí, že viděl muže přeměnit se v ještěřího muže s červenýma očima. Scullyová je samozřejmě skeptická, ale Mulder mu věří. Podaří se jim muže najít a ten poví Mulderovi svůj příběh. Je ještěrem a jednoho dne uviděl muže z útulku, jak zakousl nějakého chlápka, což ho vylekalo, a tak utekl. Pak se ráno probudil a byl proměněn v člověka, našel si práci a proměny se stále opakovaly.

Na základě výsledků krevních testů Scullyová zjistí, že vrahem všech lidí je opravdu muž z útulku pro zvířata, a podaří se jí ho zatknout. Mulder jede za ještěřím mužem a na vlastní oči uvidí, jak se promění v ještěra. A jeho víra v paranormální aktivity je zpátky. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bolo také zlé a tak wtf, až to bola sranda. Pozeral som to na nočnej v robote a nemohol som veriť tomu, čo vidím. Už staré série raz za čas obsahovali komediálne epizódy, takže v tomto problém nie je. Problém je v tom, že táto komediálna časť je nevtipná a nezmyselná. Vadia mi nezmysly typu "hrdinovia naháňajú monštrum, to vlezie do prenosnej WC kabínky a za dve sekundy sa premení na oblečeného človeka, hoci predtým na sebe žiadne oblečenie nemala". Ale ako vravím, je to hovadina až do takej miery, že sa nudiť nebudete. Pravdepodobne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U předtitulkové sekvence jsem si říkal "ajaj, tak tohle mi nesedne". Humorné epizody Akt X nikdy nebyly mými nejoblíbenějšími a už se mi na mysl vkrádal pocit, že jaké to zklamání, že i na omezené ploše šesti dílů Revivalu musí jedna takováto zabírat cenné místo. Nicméně po chvíli to na mě fungovat začlo a pobavil jsem se výtečně. Celé rozuzlení počínající setkáním na hřbitově je totálně "hilarious" a předčilo očekávání. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yeah, this is how I like my Mulder. Občasné hravé a uvědomělé metaparodické epizody k Aktům X vždy neodmyslitelně patřily; ostatně nejedna z nich právem patří k tomu vůbec nejlepšímu, co v devadesátkách na televizních obrazovkách vzniklo. A nikdo je neuměl lépe než právě Darin Morgan. Tato se sice mezi ty absolutně nejlepší nezařadí, ale to ani v nejmenším neznamená, že by snad postrádala nápad či nebyla nahláškovaná, vtipná a při vší té střelenosti dobře vystavěná. Protože je a ne zrovna málo. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

"Zbraň ne, tady mě bodni!" :D Epizoda nacpaná hláškami a vtipnými situacemi. Od běhu příšery, Muldera s foťákem až závěrečným vyprávěním :D Skvělý díl.. Asi se mi Akta X líbí víc humorné, nebojím se pak jít spát :D ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "od té doby, co jsem se stal člověkem, nemůžu si pomoct a musím lhát o svém sexuálním životě." Dobře. Hraná verze Scooby-Doo s nevěřícím Mulderem a rozvernou Scullyovou rozhodně byla vtipná. Pořád jsem ale nedostal to, co bych si přál. Tedy chytrý (!) konspirační thriller, ve kterém na něčem záleží pro kristovy rány... Už pomalu taky přestávám věřit. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všimnite si v scéne, na cintoríne, meno - KIM MANNERS, na pomníku, to bol reálne jestvujúci človek, ktorý spolupracoval na tomto seriáli - The X - Files, bližšie by som definoval tak, že bol režisérom jednotlivých epizód, ktorých režíroval - neúrekom, až 52. , v rokoch 1995 - 2002 ! Rekord ! A to je vážení - milí, jediné + , na tejto divnej časti ! Vzdali mu HOLD ! Pekné od nich. Inak som sa počas tých 45. minút, niekoľko krát chytal za hlavu, či sa mi to náhodou, nesníva. Pevne verím, že nabudúce, sa polepšia, lebo by som bol nerád, aby seriál - skončil, týmito 6. epizódami, pričom má veľmi slušnu sledovanosť, bohužiaľ, som sa extrémne nudil, a tak som chcel dať za päť hviezd ! No, to by som potom, klamal sám seba ! ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, začátek, který dává tušit, že se na mě valí z dalších humorných epizod, jenž mě nikdy nebraly. A hle, ono to tak špatné není. Jako kdybyste vzali pomeranč, obrátil ho naruby a začal tím, že začnete jíst zprvu ten chutný vnitřek. 79% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humorné epizody mi nikdy do universa X-Files moc neseděly. V jedné z posledních sérií jich byl dokonce takový nadbytek, že narušovaly jinak dost temnou atmosféru seriálu. Tato je ale naštěstí dost povedená, i když její nasazení hned do třetího dílu série moc nechápu - podle mě se seriál ještě natolik nerozjel, aby tam scénáristé mohli sázet takovéto experimenty. Prý za to ale může částečně FOX, který pořadí dílů proházel a právě tato epizoda měla původně být až pátá v pořadí. Nehledě na to, že zrovna tady je to dost znát a seriál působí prozatím dost nekonzistentně. Samotná epizoda je však vtipně napsaná, obsahuje hromadu odkazů a hlášek a ve výsledku i příjemně sebeparodickou zápletku. Ale je to prostě "too soon"! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejen jediná dobrá ale přímo brillantní epizoda plná nadsázky, odkazů a zábavy. Takhle měla vypadat celá série, protože tenhle směr je jediný jak si Akta X v roce 2015 můžou udržet tvář. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Končím po třetím dílu, autoři z toho udělali neskutečnou šarádu. V popisu žánrů chybí Komedie na prvním místě. Dost smutné až usedavý pláč vyvolávající. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie jednotlivých seriálových epizód považujem za jedno z najnepochopiteľnejších a najhorších rozhodnutí, aké otcovia predstavení csfd vykonali. Síce s rozpakmi ale dokážem pochopiť hodnotenie jednotlivých serií, ktoré dosť často vykazujú rozdielnu kvalitu. Pri tejto časti som však nútená urobiť výnimku a v parafráze komentáru jedného užívateľa , idem aj ja degradovať samú seba, nakoľko tento diel sa vymykal všetkému, čo som doteraz videla. Pôvodné série sa brali strašne vážne, zopár ľudí dokonca verilo, že to sú naozaj sfilmované tajné veci, ktoré nikdy nemali uzrieť svetlo filmového neba. Pokračovanie je odľahčené, paroduje samotný seriál a páči sa mi, že sa nesnaží vstúpiť dvakrát do tej istej rieky. Tak vlastne ani neviem, či bol tento konkrétny diel komédia, dráma, krimi, horor, sci-fi a to je dobre. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agent Mulder vysvetľuje Scullyovej, ako dospel a ako jeho naháňanie sa za príšerami bolo detinské a nezmyselné práve vo chvíli, keď tá vstúpi do kancelárie s novým prípadom v meste Shawan, Oregon. Je objavených niekoľko mŕtvych tiel a svedkovia tvrdia, že páchateľom bola príšera. A tak sa začne príbeh, v ktorom je vidieť že tým Aktov X dospel. Časť je skôr zamyslením sa nad človekom ako takým, jeho hodnotami a úlohou vo svete. Ktovie, čo by si o tejto časti pomyslel Kim Manners, pri ktorého náhrobku prebieha práve zlomová diskusia medzi Mulderom a "monštrom". Aj vďaka tomuto detailu o jednu hviezdu naviac. Akty X už nie sú konšpiračným seriálom a pokúsili sa stať niečím viac.Niektorým ľuďom to vyhovuje, niektorým fanúšikom menej. Skôr by ma zaujímal efekt na ľudí, ktorí si povedzme pozreli iba desiatu sériu ako na nás, skalných priaznivcov seriálu. Akty X už nesedia na nočníku a nečakajú, kým im niekto utrie zadoček. Akty X sú už veľký chlapec. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z komediálních epizod já osobně moc odvařený nejsem (nejraději mám strašidelná Akta X), ale v 10. sérii je toto nejlepší díl. Což je trochu smutné. Nejpovedenější díl je ten ujetý. Ale vzhledem k tomu, jak je zbytek této řady slabý, tak se nedá svítit. Navíc jde o jednu z těch humorných epizod, které i já považuji za opravdu kvalitní. Je to vynikající zábava. Pátou hvězdičku přidávám za to, že jako jedna z mála epizod obou revivalových sérií svým charakterem odpovídá dílům z původního běhu Akt X. Takovýto komediální díl bych si dokázal představit někdy v 5. nebo 6. sérii. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nechápu, proč tvůrci zařadili do série tento díl, který je totálně ulítlý, bez návaznosti na předchozí i následující epizody, ale bezpochyby nejvtipnější. Ne že by téma bylo zcela originální, ale tvůrcům se povedlo vytvořit prostě vtipnou kravinku o příšerách a lidech. Vynikající jsou dialogy Muldera s ještěrem a zajímavý je také pohled na lidi, vrahy a vztah střední generace k telefonním aplikacím. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně! Humorná epizodka se skvělými narážkami na minulou dekádu (Tužky, Kvíkuaku). Fórky typu: Mulder a internet byly taky geniální a to jeho vyzvánění na mobilu... Zdá se, že epizody mimo mytologii budou kvalitní! ()

Reklama

Reklama